Ο Μεγάλος Περίπατος των 2 εκατ. που πάει περίπατο και η κάμπια της Ομόνοιας

Σχεδόν τέσσερις μήνες μετά την πιλοτική εφαρμογή του Μεγάλου Περιπάτου στην Πανεπιστημίου ενός έργου που στοίχησε περίπου 2 εκατ. ευρώ– ο δήμαρχος της Αθήνας, Κώστας Μπακογιάννης παραδέχθηκε ότι «βγήκε και δεν βγήκε» ενώ ανακοίνωσε ότι εντός του 2021 θα ξεκινήσουν νέα έργα για μία μόνιμη, μεγάλης κλίμακας, ανάπλαση της κεντρικής οδικής αρτηρίας της πρωτεύουσας, σε όλο το μήκος της, μέχρι την Ομόνοια.

“Ο Μεγάλος Περίπατος βγήκε και δεν βγήκε. Αυτή είναι η ειλικρινής απάντηση. Αλλά αυτή ήταν και η λογική του έργου. Ήταν να ‘τρέξεις’ μια προσαρμογή, μια προσομοίωση”  προσπάθησε να δικαιολογηθεί υποστηρίζοντας ότι ήταν ένα έργο πιλοτικό και προσωρινό, «ώστε να δούμε», όπως είπε, «πώς θα λειτουργήσει».

“Έχω φάει πάρα πολύ ξύλο για τον Μεγάλο Περίπατο. Δεν σας κρύβω ότι το περίμενα”, σημείωσε ο δήμαρχος Αθηναίων, ενώ παραμένει το ερώτημα γιατί έπρεπε να δαπανηθεί ένα τόσο μεγάλο ποσό για ένα πιλοτικό έργο ή, καλύτερα, μία “προσομοίωση”, όπως το χαρακτήρισε ο κ. Μπακογιάννης.

Ενδιαφέρον έχει και ο ένοχος κατά τον κ. Μπακογιάννη για το κιτρίνισμα του γκαζόν στο συντριβάνι της Ομόνοιας.

“Το γκαζόν στην Ομόνοια κάποια στιγμή ήρθε μια κάμπια και άρχισε να το σκοτώνει, να το καταστρέφει. Το αποτέλεσμα είναι ότι κιτρίνισε το γκαζόν»  δήλωσε ο δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης, μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ, προσπαθώντας να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα και την κατακραυγή στα social media.