Ο Κυριάκος και ο Εμανουέλ

French President Emmanuel Macron welcomes Greek Prime Minister Kyriakos Mitsotakis before a meeting at the Elysee Palace in Paris, France, August 22, 2019. REUTERS/Gonzalo Fuentes
  • Ο Κυριάκος και ο Εμανουέλ

Ηταν για τη χώρα μας κρίσιμη η Σύνοδος Κορυφής. Αυτό το έκτρωμα, δήθεν μνημόνιο κατανόησης ανάμεσα στην καταρρέουσα κυβέρνηση της Λιβύης και στην Τουρκία, έκανε τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη να αναζητεί όλο και περισσότερες και πιο ισχυρές συμμαχίες.

Ετσι δεν ήταν καθόλου τυχαίο το γεγονός ότι ο Πρωθυπουγός και ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν βρίσκονταν συνεχώς μαζί. Ακόμα και τα αεροπλάνα τους στο αεροδρόμιο των Βρυξελλών στάθμευσαν το ένα δίπλα στο άλλο.

Στη Σύνοδο κάθισαν δίπλα, όπως και στο δείπνο, όταν ο κ. Μακρόν μίλησε υπέρ ημών. Και εν συνεχεία ο κ. Μητσοτάκης  τον ευχαρίστησε δημοσίως.

  • Μια φιλία έχει σχηματιστεί ανάμεσα στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη και στον σοσιαλιστή πρωθυπουργό της Ισπανίας Πέδρο Σάντσεθ.

Στήριξε τις ελληνικές θέσεις στη Σύνοδο Κορυφής, προσκάλεσε τον έλληνα πρωθυπουργό να επισκεφθεί τον Φεβρουάριο τη Μαδρίτη, πριν από την ειδική σύνοδο της ΕΕ. Και ξέρετε γιατί; Για να παρακολουθήσουν μαζί ένα ματς της Ρεάλ στο Μπερναμπέου. Υπενθυμίζω ότι πρόσφατα τον προσκάλεσε και πάλι για να παρακολουθήσει τον αγώνα Ατλέτικο Μαδρίτης – Μπαρτσελόνα.

BHMAτοδότης