Ο Κωστόπουλος ξαναβγάζει το Nitro και το Twitter κάνει πάρτι

O Πέτρος Κωστόπουλος σε συνέντευξη του στο iefimerida.gr αποκάλυψε πως θα ξαναβγάλει το Nitro, 10 ολόκληρα χρόνια μετά την πτώχευση, και είπε χαρακτηριστικά ότι «πιστεύω ότι τα περιοδικά πέθαναν. Θα μου πεις “τρελός είσαι, πού πας, στο νεκροταφείο;”. Δεν είμαι τρελός. Τα περιοδικά πέθαναν (και δεν μιλάω για αυτά που βγαίνουν με τις εφημερίδες, όπου υπάρχουν μερικές πολύ καλές εκδόσεις, μιλάω για τα περιοδικά στα περίπτερα), ζήτω τα coffee-table magazines! Δεν κομίζω γλαύκα στην Αθήνα, είναι μια παγκόσμια τάση. Τα coffee-table magazines είναι περιοδικά υψηλής αισθητικής, με ακριβό χαρτί, που δεν βγαίνουν κάθε μήνα, γιατί δεν μπορεί να γίνει τέτοια παραγωγή κάθε μήνα, και έχουν πάρει τη θέση των κανονικών περιοδικών που σε όλο τον κόσμο πέφτει».

Στο πλαίσιο αυτό, εξήγησε ότι «τώρα επιστρέφω με coffee-table magazine. Δηλαδή ένα πράγμα που θα είναι μεγάλο, με ακριβό εξώφυλλο σαν τις επετειακές εκδόσεις που κάναμε κάποτε, θα έχει υπέροχες φωτογραφίες, γιατί συνεργάζομαι με τους καλύτερους φωτογράφους στην Ελλάδα, και τα κείμενα θα τα γράφουν πολύ καλοί γραφιάδες, ένα είδος που έχει εκλείψει γιατί τα πιο πολλά περιοδικά  δεν είχαν πλέον τα μέσα για να τους πληρώσουν. Το νέο Nitro θα είναι ένα κοσμοπολίτικο περιοδικό και δεν φοβάμαι καθόλου τη σωστή έννοια του όρου».

Βέβαια η συνέντευξη του όσο και η δήλωση ότι ξαναβγαίνει το Nitro, προκάλεσε αντιδράσεις στα social media και σίγουρα δε μπορούμε να πούμε πως τον υποδέχτηκαν με “ανοιχτές αγκάλες”.