Ο Κωνσταντίνος Μποτόπουλος αναλαμβάνει επικεφαλής του νομικού τμήματος του Hellenic Coin

Η Hellenic Coin ανακοίνωσε την έναρξη της συνεργασίας της με τον καταξιωμένο νομικό – δημοσιολόγο κ. Κωνσταντίνο Μποτόπουλο.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, ο κ. Μποτόπουλος είναι δικηγόρος παρ΄ Αρείω Πάγω με ειδικότητα στο Δημόσιο και το Χρηματοπιστωτικό Δίκαιο και μέλος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών από το 1987.

Κώστας Μποτόπουλος | ANT1 NEWS

  • Έχει επιτελέσει Πρόεδρος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, μέλος της Νομικής Υπηρεσίας της Τράπεζας της Ελλάδος από το 1994 ως το 2007 και από το 2010 μέχρι το Νοέμβριο του 2011.
  • Απασχολήθηκε επίσης, σαν ειδικός σύμβουλος στα Υπουργεία Προεδρίας (1993 – 1996), Μεταφορών (1996 – 1997), Εθνικής Άμυνας (2001 – 2003), ήταν μέλος των νομοπαρασκευαστικών επιτροπών για το ΑΣΕΠ και τις προσλήψεις στο Δημόσιο, τον Κώδικα Διοικητικής Διαδικασίας, τη σύσταση της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα, την ίδρυση του θεσμού του Συνήγορου του Πολίτη, την ίδρυση του θεσμού των ιδρυμάτων ηλεκτρονικού χρήματος στην Ελλάδα.

Σκοπός του HNC είναι η είσοδος στην πραγματική οικονομία, η υλοποίηση του στόχου αποτελεί μονόδρομο για την ομάδα του HNC, για τον λόγο αυτό η ανάθεση της ηγεσίας του νομικού τμήματος του ΗNC αποτελεί ζήτημα μείζονος σημασίας, ο κ. Μποτόπουλος θα αποτελέσει τον πυρήνα της νομικής εκπροσώπησης του.

Ο Βαγγέλης Τσάπας CEO του Hellenic Coin δήλωσε:

Ιωνικός Νικαίας: Πρόταση στον ΕΣΑΚΕ για νέο σύστημα διεξαγωγής του ...

“Είμαι ενθουσιασμένος για το γεγονός ότι ο κ. Μποτόπουλος θα ηγηθεί του νομικού τμήματος του HNC. Το πάθος του για τη δημιουργία ενός καλύτερου μέλλοντος για όλους, η εμπειρία του καθώς και το ήθος του θα θέσουν ισχυρές βάσεις για το HNC. Ο χρόνος να δράσουμε είναι τώρα”.

ΔΑΝΑΗ ΓΚΟΛΙΑ