Ο καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας και η επιστροφή της αγκαλιάς

Briefing held by the Ministry of Health, regarding the daily number of new patients, hospitalised and diseased caused by the New Coronavirus (Covid-19), in Athens, on Sep. 1, 2020 / Ενημέρωση απο το Υπουργείο Υγείας σχετικά με τους νέους αριθμούς ασθενών, διασωληνωμένων και νεκρών απο το Νέο Κορονοϊό (Covid-19), στην Αθήνα, 1 Σεπτεμβρίου, 2020

Ο Τσιόδρας και η επιστροφή της αγκαλιάς

  • Επανήλθε ακριβώς στις 6 το απόγευμα ο καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας, το ίδιο ακριβής, το ίδιο πειστικός, το ίδιο ανθρώπινος, ωσάν να μην πέρασε ούτε μια μέρα από τότε που μας είπε ότι εάν μας ξαναδείτε στην τηλεόραση τα πράγματα δεν θα είναι καλά.

BHMAτοδοτης

Επανήλθε ακριβώς στις 6 το απόγευμα ο καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας, το ίδιο ακριβής, το ίδιο πειστικός, το ίδιο ανθρώπινος, ωσάν να μην πέρασε ούτε μια μέρα από τότε που μας είπε ότι εάν μας ξαναδείτε στην τηλεόραση τα πράγματα δεν θα είναι καλά. Συγκίνησε, μιλώντας για άλλη μια φορά στην καρδιά όλων των Ελλήνων κυρίως όταν αναφέρθηκε στα παιδιά…

***
Αναφέρθηκε συγκεκριμένα στα νήπια (που από την 1η Σεπτεμβρίου πήγαν στους παιδικούς σταθμούς) και τα παιδιά των πρώτων τάξεων του Δημοτικού λέγοντας ότι η μάσκα μπορεί να έχει προβλήματα, αλλά έδωσε και λύσεις. Μπορεί, πρότεινε, να γίνεται διάλειμμα μάσκας.

***
Απευθυνόμενος στους γονείς των παιδιών είπε ότι αυτοί  θα πρέπει να δίνουν το καλό παράδειγμα. Τα παιδιά, σημείωσε, πρέπει να κατανοήσουν τον σκοπό της μάσκας και να την αντιμετωπίσουν σαν μια ευχάριστη δραστηριότητα. Μπορούμε, είπε, να επιβραβεύουμε τα παιδάκια που φορούν μάσκες, αντί να τα τιμωρούμε. Οπως για παράδειγμα ορισμένοι πρότειναν ως τιμωρία για τη μη χρήση μάσκας των παιδιών στα σχολεία να τους βάζουν απουσία. Και ο κ. Τσιόδρας συμπλήρωσε: «Να απαντάμε στα παιδιά με ειλικρίνεια. Αν φερθούμε σωστά θα έρθει το εμβόλιο και θα ξεπεράσουμε το φόβο και θα επανέλθει η αγκαλιά».

***
Δύο πράγματα είπε ο κ. Τσιόδρας ότι τον ενοχλούν: Η πολιτική αντιπαράθεση για το εμβόλιο (που όντως γίνεται) και αυτοί που δεν πιστεύουν ακόμα στον ιό. Είπε μάλιστα ότι υπήρξε ασθενής στα όρια της διασωλήνωσης που δεν πίστευε στον Covid-19.

***
Η μάσκα είναι το προσωπικό μας lockdown

Ανάφερε ακόμα ότι θεωρεί τη μάσκα «μαχαίρι με δύο όψεις για τους γιατρούς και τους νοσηλευτές και τώρα στις κοινωνικές μας δραστηριότητες». Παράλληλα χαρακτήρισε τη μάσκα ένα προσωπικό lockdown, «ένα αναγκαίο κακό», όπως είπε.

***