Ο κάθε αποσπασμένος στον… πάγκο του- Νίκη, προχώρα, είμαι μέσα!

Ο κάθε αποσπασμένος στον… πάγκο του

Πάντα είχα την απορία. Πώς είναι δυνατόν κάποιος ή κάποια να «σκοτώνεται» (τρόπος του λέγειν) στο διάβασμα, να περνά στο πανεπιστήμιο, να παίρνει πτυχίο καθηγητή μέσης εκπαίδευσης και αντί να διδάξει σε σχολείο να ζητεί (και να παίρνει) απόσπαση σε μια… βιβλιοθήκη, ή σε μια… εκκλησία, ή τέλος πάντων σε μια… Εφορία;

  • Δεν ξέρω εάν την ίδια απορία την είχε και η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως, αλλά έμαθα ότι πήγε τις προάλλες στο Μέγαρο Μαξίμου και είπε στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη:
  • «Σκοπεύω να κόψω 300 εκπαιδευτικούς αποσπασμένους σε φορείς που εποπτεύονται από το υπουργείο Παιδείας και να τους επαναφέρω στις οργανικές τους θέσεις. Τι λέτε;» ρώτησε τον Πρωθυπουργό.

Νίκη, προχώρα, είμαι μέσα

Ο κ. Μητσοτάκης φάνηκε πως ενθουσιάστηκε με την ιδέα, αφού 300 εκπαιδευτικοί θα κάλυπταν αρκετά κενά στο διδακτικό προσωπικό, και χωρίς πολλές ερωτήσεις απάντησε στην υπουργό: «Νίκη, προχώρα, είμαι μέσα». Η Νίκη έφυγε από το Μέγαρο Μαξίμου και πήγε στο Μαρούσι (που είναι το υπουργείο Παιδείας) και είχε έτοιμη την απόφαση.

  • Μου είπε ότι η απόσπαση εκπαιδευτικών σε φορείς ήταν το μεγαλύτερο και συχνότερο ρουσφέτι που της ζητούν από τότε που ανέλαβε υπουργός Παιδείας:
  • «Το τηλέφωνο όλο αυτό το διάστημα χτυπά δαιμονισμένα και μου ζητούν απόσπαση-ρουσφέτι» είπε.
  • Σε λίγο καιρό πρόκειται να ανακοινώσει και την πρόσληψη 11.000 αναπληρωτών εκπαιδευτικών.

ΒΗΜΑτοδότης