Ο κάλπικος, κατά το ΚΚΕ, προοδευτισμός και το ακροδεξιό ιερατείο

Ο κάλπικος, κατά το ΚΚΕ, προοδευτισμός και το ακροδεξιό ιερατείο

Στη συζήτηση για τη συνταγματική αναθεώρηση ο Δημήτρης Κουτσούμπας, όπως ήταν αναμενόμενο, επιτέθηκε στη ΝΔ και στον ΣΥΡΙΖΑ για τις προτάσεις τους, λέγοντας πως το ΚΚΕ δεν έχει αυταπάτες, ότι μπορεί να υπάρχει ένα πραγματικά δημοκρατικό, προοδευτικό Σύνταγμα, στο πλαίσιο αυτού του συστήματος.

ΒΗΜΑτοδότης

Ο κ. Κουτσούμπας εξήγησε πως η ΝΔ εκφράζει τον συντηρητισμό ενός αυθεντικού και παραδοσιακού κόμματος της αστικής τάξης. Οσο για τον ΣΥΡΙΖΑ είπε πως δεν είναι προοδευτική η πρότασή του αφού δεν τολμά να προτείνει ούτε τον πλήρη διαχωρισμό Κράτους – Εκκλησίας, ο οποίος σε άλλες χώρες έχει συντελεστεί πριν από δεκαετίες, ακόμη και πριν από έναν αιώνα.

Ενδιαφέρον όμως έχει αυτό που είπε στη συνέχεια: «Τον κάλπικο προοδευτισμό του ΣΥΡΙΖΑ τον στηρίζει και τον καλλιεργεί το ίδιο το αναχρονιστικό ακροδεξιό ιερατείο εντός της συντηρητικής παράταξης της ΝΔ, με τις θέσεις που προβάλλει, δίνοντας τη δυνατότητα στον ΣΥΡΙΖΑ να χειραγωγεί έτσι ευκολότερα λαϊκές ριζοσπαστικές δυνάμεις, εν ονόματι αυτού του κάλπικου προοδευτισμού και της δήθεν “αριστεροσύνης”». Αυτό το λες και κάρφωμα!

***