Ο ιός παραμένει και με τον καύσωνα, πλην όμως δεν έχει τόση μεγάλη και γρήγορη μεταδοτικότητα

ÁÈÇÍÁ-ÆÅÓÔÇ ÓÔÉÃÌÉÏÔÕÐÁ ÓÔÏ ÊÅÍÔÑÏ ÔÇÓ ÐÏËÇÓ.(EUROKINISSI-ÆÙÍÔÁÍÏÓ ÁËÅÎÁÍÄÑÏÓ)

Οταν ο καύσωνας συναντήσει τον κορωνοϊό

ΒΗΜΑτοδότης

***
Ο κ. Τσαυτάρης απέδωσε, όπως ήταν αναμενόμενο, το φαινόμενο στην κλιματική αλλαγή, λέγοντας όμως ότι τέτοια εκτόξευση της θερμοκρασίας είχε ξανασυμβεί και στο παρελθόν μέσα στον Μάιο. Τότε την είχαν ονομάσει… λίβα. Παρά ταύτα χαρακτήρισε το φαινόμενο σπάνιο και ότι αυτό προκαλείται με την αιφνίδια εισβολή γιγαντιαίων θερμών ρευμάτων από την Βόρειο Αφρική. Αυτά τα ρεύματα, εξηγεί ο καθηγητής, έρχονται ξαφνικά με τη μορφή ριπής και επηρεάζουν καταστροφικά και τη φύση και τις καλλιέργειες

Ο καθηγητής Γεωπολιτικής ωστόσο συνδέει τον καύσωνα με τον… κορωνοϊό λέγοντας ότι οι υψηλές θερμοκρασίες επηρεάζουν τον ιό, αρνητικά. Και εξηγεί: Ο καύσωνας (δηλαδή το 40άρι στις θερμοκρασίες) μπορεί να εξολοθρέψει τα φυσαλίδια που εκπέμπει (με τον βήχα ή με το φτάρνισμα) στο περιβάλλον κάποιος που έχει τον ιό. Το υπεριώδες φως καταστρέφει αυτά τα φυσαλίδια ακαριαία, λέει ο κ. Τσαυτάρης, διευκρινίζοντας ωστόσο ότι ο ιός παραμένει και με τον καύσωνα, πλην όμως δεν έχει τόση μεγάλη και γρήγορη μεταδοτικότητα.

***
Στην καρδιά της Αθήνας Μητσοτάκης- Τσίπρας

Βόλτα στην «καρδιά της Αθήνας», μόλις λίγες ημέρες μετά την επαναλειτουργία του λιανεμπορίου, έκανε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης. Βόλτα στα μαγαζιά της Αθήνας έκανε όμως και ο Αλέξης Τσίπρας. Και οι δυο μίλησαν με καταστηματάρχες, άκουσαν τα προβλήματά τους και αφουγκράστηκαν τις ανησυχίες τους…

***
Ο κ. Μητσοτάκης απαντώντας στον προβληματισμό των καταστηματαρχών για τις προοπτικές του τουρισμού επεσήμανε ότι θα βρεθεί τρόπος για να έρχεται κόσμος στην χώρα μας με ασφάλεια. Ενδιαφέρθηκε κυρίως για την εφαρμογή των μέτρων υγειονομικής προστασίας, ενώ περνώντας από την Εκκλησία της Παναγίας της Καπνικαρέας, μπήκε μέσα και άναψε ένα κερί.

***
Τον κ. Τσίπρα στην βόλτα του στην Αθήνα συνόδευε μια πλειάδα στελεχών, όπως οι Σκουρλέτης, Παππάς, Τζανακόπουλος και Βερναρδάκης. Ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ήταν καλοκαιρινά ντυμένος, με μπεζ τζιν παντελόνι, γαλάζιο καρό πουκάμισο και με παπούτσια sneakers, πλην όμως ούτε ο ίδιος ούτε αυτοί που τον συνόδευαν φορούσαν μάσκες.