Ο ιός κτύπησε το νεότερο μέλος της κυβέρνησής μας- Απολύμαναν όλη τη Βουλή

ΒΗΜΑτοδότης

Ο ιός κτύπησε το νεότερο μέλος της κυβέρνησής μας

Όταν η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως διαπιστώθηκε θετική στο κορωνοϊό, ειδοποίησε αμέσως το Μέγαρο Μαξίμου: «Ο ιός χτύπησε το νεότερο μέλος της κυβέρνησής μας», ειπώθηκε ως πρώτη αντίδραση από πολλούς ενοίκους του Μαξίμου. Εις μάλιστα εξ αυτών σημείωσε ότι δεν κόλλησαν ούτε μαθητές, ούτε δάσκαλοι και κόλλησε η υπουργός Παιδείας… Όπως έγραψε η κυρία Κεραμέως  στην ανάρτηση της, κόλλησε τον ιό από τον σύζυγό της. Είναι, βλέπετε, δικηγόρος έρχεται σε επαφή με πολύ κόσμο.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ενδιαφέρθηκε πρωτίστως για την υγεία της. Μετά δόθηκε εντολή να περάσουν όλοι από τεστ, όσοι βρέθηκαν μαζί της την Παρασκευή, το Σάββατο και την Κυριακή στα υπουργικά έδρανα κατά τη συζήτηση της πρότασης μομφής κατά του κ. Σταϊκούρα, περιλαμβανομένου, όπως έμαθα και του Πρωθυπουργού.

***

Απολύμαναν όλη τη Βουλή

 

Έτσι, υπουργοί πήγαν σε διπλανό από το Μέγαρο Μαξίμου κτίριο και έκαναν αυτό το «γρήγορο τεστ». Τα αποτελέσματα βγήκαν και ουδείς (προς το παρόν- όπως ειπώθηκε) διαγνώστηκε θετικός. Την ίδια ώρα ξεκινούσε ιχνηλάτηση των επαφών της κυρίας Κεραμέως εντός της Βουλής των Ελλήνων. Έγιναν τα προβλεπόμενα τεστ σε όσους είχε έρθει επαφή η υπουργός και δόθηκε εντολή να υπάρξει απολύμανση σε όλους τους χώρους του Κοινοβουλίου. Όταν λέμε απολύμανση, εννοούμε απολύμανση  παντού, ήτοι στην αίθουσα της Ολομέλειας, στο Περιστύλιο, στους κοινόχρηστους χώρους του ισογείου, σε γραφεία του δευτέρου ορόφου κτλ.

***