Ο «Ινδιάνος», οι γιγαντομολότοφ και οι χούλιγκαν

  • Ο «Ινδιάνος», οι γιγαντομολότοφ και οι χούλιγκαν

Δεν ήταν μία, αλλά 25 οι γιγαντομόλοφ, που επρόκειτο πιθανότητα να εκτοξευθούν εναντίον των αστυνομικών στη Νέα Σμύρνη, με διαβεβαίωσαν αστυνομικές πηγές. Έκαναν λόγο για… γιγαντομολότοφ! Και μάλιστα του 1,5 λίτρου που είναι εξαιρετικά επικίνδυνες.

  • Οι 25 γιγιντομολότοφ βρέθηκαν σε σακίδιο λίγο πριν αρχίσουν τα επεισόδια στη Νέα Σμύρνη. Βρέθηκαν μάλιστα… ενισχυμένες. Είχαν πάνω τους προσαρμοσμένες κροτίδες. Μέσα σε αυτά τα σακίδια βρέθηκαν και πέντε λίτρα βενζίνης κάτι σιδερόβεργες και κοτρόνες.

Αλλά από αστυνομικές πηγές μάθαμε και για ένα… παρατσούκλι από τα χθεσινά γεγονότα. Ονόμασαν κάποιον… «Ινδιάνο» όχι λόγω καταγωγής ή επειδή μοιάζει με Ινδιάνο, αλλά ενήργησε, όπως μου είπαν, με τον τρόπο που δρουν οι ινδιάνοι όταν επιτίθενται. Επιτίθενται εν κινήσει. Λέγεται μάλιστα ότι αυτός ήταν που επιτέθηκε στον αστυνομικό, διανύοντας περίπου 100 μέτρα και τον έριξε από τη μηχανή του. Αργά το βράδυ έγινε γνωστό ότι συνελήφθη από αστυνομικούς στον Ασπρόπυργο ο δράστης που έριξε τον αστυνομικό από τη μηχανή. Πρόκειται για Έλληνα ιρακινής καταγωγής, 30 ετών και ανήκει σε σύνδεσμό μεγάλης ομάδας.

Υπάρχει όμως και μία άλλη ανακάλυψη της Αστυνομίας, όπως μου την περιέγραψαν. Ακριβώς στο σημείο όπου κτυπήθηκε ο αστυνομικός. Έκπληκτοι οι αστυνομικοί βρήκαν δίπλα στον τραυματισμένο συνάδελφό τους, ένα… πορτοφόλι, όπου μέσα υπήρχε ταυτότητα, δίπλωμα οδήγησης πιστωτικές κάρτες.

  • Ανήκε, όπως υπέθεσαν σε έναν από τους δράστες της επίθεσης και του έπεσε την ώρα που κτυπούσαν τον αστυνομικό. Ο εν λόγω νεαρός που είναι και χούλιγκαν (συγκεκριμένης ομάδας) εντοπίστηκε και πρόκειται να του απαγγελθεί κατηγορία για απόπειρα ανθρωποκτονίας. Όπως μου είπε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης όλοι όσοι πήραν μέρος στην επίθεση εναντίον του αστυνομικού και δεν έχουν ακόμα συλληφθεί, θα εντοπισθούν και θα συλληφθούν.

Όπως και νάχει το πράγμα το βράδυ της Τρίτης στη Νέα Σμύρνη συνέβησαν τραγικά πράγματα. Για παράδειγμα, όπως μου έλεγαν από την ΓΑΔΑ υπήρξε μια «αγέλη ενός επικίνδυνου μείγματος χούλιγκαν και μπαχαλάκηδων», οι οποίοι επί 2 λεπτά και 40 δευτερόλεπτα χτυπούσαν βάναυσα τον 27χρονο αστυνομικό της ομάδας ΔΡΑΣΗ, κάνουν λόγο οι αξιωματικοί της ελληνικής αστυνομίας.

  • Θα πρέπει όμως να σημειώσω και τούτο: Μετά τον άγριο ξυλοδαρμό του αστυνομικού ακολούθησε μια εκδικητική μανία των συναδέλφων του, οι οποίοι προέβησαν σε ακραίες κι επικίνδυνες ενέργειες εναντίον πολιτών και βρέθηκαν μέσα σε αυλές, σε σπίτια και σε καταστήματα και για το λόγο αυτό ερευνώνται από την ελληνική αστυνομία και τις αρμόδιες υπηρεσίες.

Να ξέρετε επίσης ότι τέθηκε σε διαθεσιμότητα ανθυπαστυνόμος της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. που συμμετείχε στον ξυλοδαρμό του 29χρονου το μεσημέρι της Κυριακής στην πλατεία της Νέας Σμύρνης. Σημειώνεται ότι είχε προηγηθεί σχετική πρόταση του αξιωματικού που διενεργεί την ΕΔΕ.

  • Πρόκειται, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες για τον πρώτο αστυνομικό που φαίνεται στο επίμαχο βίντεο να επιτίθεται στον νεαρό, ενώ η έρευνα βρίσκεται σε εξέλιξη και τις επόμενες ημέρες αναμένεται να τεθούν σε διαθεσιμότητα και άλλοι αστυνομικοί που εμπλέκονται στο περιστατικό.

***

ΒΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣ