Ο ειδικός πληρεξούσιος της ΝΔ και ο (καθόλου) αυτόκλητος πληρεξούσιος Άκης Σκέρτσος

Το Σκοτεινό Ποτάμι

  • Ο ειδικός πληρεξούσιος της ΝΔ και ο (καθόλου) αυτόκλητος πληρεξούσιος Άκης Σκέρτσος

Θα τη βίαζαν ακόμη και νεκρή…
Είπε η εισαγγελέας και ξέσπασε σε κλάματα.

Aπό τον Βασίλη Μπόνιο

Καθώς διαβάζαμε την ανάρτηση του οργισμένου τεχνοκράτη είχαμε την αίσθηση ότι όπου νάναι θα αρχίσουν να επιπλέουν στην επιφάνεια οι πραγματικοί λόγοι της οργής του τεχνοκράτη συμβούλου Σκέρτσου.

Ας θυμηθούμε όμως την ανάρτηση του Σκέρτσου>

“Τα δικαστήρια δεν είναι «λαϊκή απογευματινή».

Άλλο η ενσυναίσθηση, αναγκαίο στοιχείο για μια ισορροπημένη δικαστική κρίση, και άλλο η ταύτιση. Η εμπιστοσύνη στο κράτος δικαίου προϋποθέτει δικαστικούς λειτουργούς που αποφεύγουν τις συναισθηματικές ταυτίσεις ακόμη και με τα θύματα των πιο ειδεχθών εγκλημάτων. Ακριβώς διότι δεν πρέπει να αφήνουν καμία χαραμάδα αμφιβολίας ότι κρίνουν με βάση προσωπικές απόψεις και ευαισθησίες ή με το κατά που δείχνει το «κοινό περί δικαίου αίσθημα». Κάτι τέτοιο θα δημιουργούσε άλλωστε σημαντική ανασφάλεια δικαίου.

Τον δικαστικό λειτουργό τον θέλουμε ψυχρό και αμερόληπτο πάνω στην έδρα διότι οφείλει να κρίνει ΚΑΙ κόντρα στις προσωπικές του απόψεις, να λαμβάνει ΚΑΙ αντιδημοφιλείς αποφάσεις, πάντα στο πλαίσιο όσων ορίζουν το Σύνταγμα και οι νόμοι. Διαφορετικά ο δρόμος προς τον δικαστικό λαϊκισμό, σε αποφάσεις δηλαδή που χαϊδεύουν την κοινή γνώμη, είναι ορθάνοιχτος και εξαιρετικά ολισθηρός για το κύρος της δικαιοσύνης και τη λειτουργία του πολιτεύματος.

Εύχομαι από καρδιάς οι γονείς της άτυχης κοπέλας να λάβουν την ηθική δικαίωση που τους οφείλει η δικαιοσύνη και η πολιτεία. Και οι ένοχοι την τιμωρία που τους αξίζει….”

Αυτό έγραψε στο fb ο αμερόπληπτος τεχνοκράτης Σκέρτσος: Να σε κάψω Γιάννη, να σ’ αλείψω μέλι…

Kαι να που σιγά-σιγά ξετυλίγεται το σκοτεινό (γαλάζιο) ποτάμι.

Διαβάζουμε στο press.gr>

Ο γνωστός ποινικολόγος της Ρόδου Ακης Δημητριάδης-κεντρική φωτό, είναι ο συνήγορος του νεαρού Ροδίτη, από επιφανή και ισχυρή οικογένεια του νησιού, Μανώλη Κούκουρα, ενός εκ των δύο κατηγορουμένων για τη δολοφονία της Ελένης Τοπαλούδη, υπόθεση που πήρε νέες διαστάσεις ύστερα από την αγόρευση της εισαγγελέως και την παρέβαση του υφυπουργού Άκη Σκέρτσου.
Με την αφορμή αυτή πάντως αποκαλύπτεται ότι ο κ. Δημητριάδης είναι και επιφανές στέλεχος της ΝΔ στα Δωδεκάνησα. Προφανώς αυτό θα μπορούσε να θεωρηθεί ως άσχετο με τις “παράπλευρες παραμέτρους” της όλης υπόθεσης…

Στον τοπικό Τύπο της Ρόδου(dimokratiki.gr) διαβάζουμε μάλιστα ότι παραμονές των τελευταίων εκλογών ο ποινικολόγος Ακης Δημητριάδης διορίστηκε αντιπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας στη Ρόδο και συγκεκριμένα:

Ο γνωστός ποινικολόγος της Ρόδου κ. Ακης Δημητριάδης διορίστηκε από τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκο Μητσοτάκη, με ειδικό πληρεξούσιο, να παρίσταται και να αντιπροσωπεύει το κόμμα ως πληρεξούσιος του κατά τη διάρκεια της ψηφοφορίας για την εκλογή βουλευτών, που θα διεξαχθεί την 7η Ιουλίου 2019, ενώπιον των Εφορευτικών Επιτροπών, οποιουδήποτε εκλογικού τμήματος, του Εφόρου Δικαστικών Αντιπροσώπων της εκλογικής περιφέρειας Ρόδου και να ενεργεί για λογαριασμό του τα σχετικά με την εκλογή αυτή.

  

Επιπλέον του παραχωρείται η πληρεξουσιότητα να παραστεί ως πληρεξούσιος της Νέας Δημοκρατίας κατά τη συγκέντρωση των εκλογικών αποτελεσμάτων των εκλογικών τμημάτων και τη διαβίβασή τους στο Υπουργείο Εσωτερικών και να λάβει φωτοαντίγραφα των τηλεγραφημάτων των αποτελεσμάτων.

Θα παραστεί ακόμη ως αντιπρόσωπος του κόμματος στο Πρωτοδικείο κατά την κατάρτιση του πίνακα των αποτελεσμάτων και θα λάβει αντίγραφα αυτών αλλά και να παρίσταται ως πληρεξούσιος ενώπιον κάθε Διοικητικής, Δικαστικής και Αστυνομικής Αρχής και να ασκεί τα απορρέοντα από τον εκλογικό νόμο δικαιώματα και γενικά να ενεργεί οτιδήποτε είναι απαραίτητο για την περαίωση της παραπάνω εντολής.

Η Δέσποινα Κουτσούμπα θα συμπληρώσει το παζλ ανεβάζοντας μία ενδιαφερουσα ανάρτηση για τις σχέσεις της τοπικής κοινωνίας της Ρόδου>

Να σας πω τι ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ενόχλησε στην αγόρευση της Εισαγγελέα στην υπόθεση Τοπαλουδη;
Δείτε αυτά τα αποσπάσματα:

“Δεν με ενδιαφέρει όσο και αν πιέζανε – αν πιέζανε – ας χαλάσει ο κόσμος όλος, ας γκρεμιστεί, αλλά ας επικρατήσει η Δικαιοσύνη”

“Ασκήθηκαν πιέσεις στον λιμενικό Θ. Ζόβα. Έφτασαν σε ένα σημείο να του παίρνουν την υπόθεση για να ασχοληθεί κάποιος άλλος. Δεν θέλω να υπονοήσω ότι το επιφανές μέλος της Ρόδου ο πατέρας του Ροδίτη κατηγορουμένου έβαλε λυτούς και δεμένους για να σώσει το παιδί του”

  • “Έχω καταγωγή από το Ρόδο, γνωρίζω κάποια πράγματα. Ευτυχώς κάποιοι λίγοι άνθρωποι λένε «ας αποδοθεί δικαιοσύνη» και κρατάνε τη χώρα όρθια. Έχω παράπονο από το ανακριτικό έργο, υπήρχαν και άλλα θύματα. Θα μπορούσαμε να τις έχουμε και αυτές τις υποθέσεις εδώ”.

“Ακριβώς με τον ίδιο τρόπο οι δυο κατηγορούμενοι ενήργησαν και με την ανήλικη (σ.σ άλλη υπόθεση). Την πήγαν στο σπίτι στη Λίνδο, της έβαλαν να δει ταινίες πορνό. Έβαλε τα κλάματα το κορίτσι και τη γλίτωσε» περιέγραψε η εισαγγελέας.

  • «Ο δεύτερος κατηγορούμενος ήταν το δόλωμα. Δεν είναι πλούσιος, πλούσιος ήταν ο πρώτος, ο Ροδίτης. Ο δεύτερος είναι ο ωραίος με το αγγελικό πρόσωπο, είναι δόλωμα, μπαίνει μπροστά, βρίσκει κορίτσια και ως λάφυρα τα πηγαίνει στον άλλο που έχει τα λεφτά. Τη στήνει έξω από τα σχολεία ειδικής αγωγής και ψάχνει ευάλωτα θύματα”

Αυτό που πραγματικά ενόχλησε τον Βερβεσό και τον Σκέρτσο δεν ήταν ότι η αγόρευσή της ήταν φεμινιστική -που δεν ήταν, ήταν βαθιά συναισθηματική, βαθιά γυναικεία και -ως τέτοια- σε κάποια σημεία πραγματικά πατριαρχική, έτσι όπως η γυναίκα έχει καταπιεί την πατριαρχία στην κοινωνία που ζούμε.

Αυτό που πραγματικά ενόχλησε τον Βερβεσό και τον Σκέρτσο δεν ήταν ότι ο Εισαγγελέας πρέπει να μην είναι συναισθηματικός: ο Εισαγγελέας πρέπει να είναι αμερόληπτος όταν εξετάζει τα στοιχεία της δίκης, πριν και κατά τη διάρκεια της δίκης,. Στην αγόρευση έχει βγάλει μια ετυμηγορία και την υποστηρίζει, προτείνοντάς την στο δικαστήριο. Δεν βγάζει καν απόφαση, προτείνει. Ήταν βέβαιη για το τι συνέβη και τόπε.

  • Αυτό που πραγματικά ενόχλησε τον Βερβεσό και τον Σκέρτσο δεν ήταν ότι προσέβαλε τον “ιερό θεσμό του συνηγόρου υπεράσπισης”. Ιερός θεσμός είναι ότι ο κατηγορούμενος έχει δικαίωμα σε μια δίκαιη δίκη κι έχει δικαίωμα υπεράσπισης.
  • Το να λέει ο συνήγορος υπεράσπισης ότι το νεκρό θύμα “φόραγε σουτιέν” άρα δεν βιάστηκε, δεν είναι ιερό δικαίωμα, είναι ΝΤΡΟΠΗ.
  • Το να λέει ο συνήγορος υπεράσπισης ότι η Ελένη ήταν ψυχοπαθής γιατί δεν είχε μόνιμη σχέση δεν τον καθιστά ιερό πρόσωπο, κανονικά τον καθιστά απόβλητο από το σώμα των δικηγόρων. Αλλά ο ΔΣΑ δεν έδειξε τέτοιες ευαισθησίες, ναι;

ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΕΝΟΧΛΗΣΕ στην αγόρευση της Εισαγγελέως είναι ότι, όπως θα δείτε στις παραπάνω αναφορές της, ξεκάθαρα σκιαγραφεί μια κατάσταση όπου οι δύο συγκεκριμένοι άνθρωποι βίαζαν κατ’ εξακολούθηση, με την κάλυψη της ισχυρής οικογένειας της Ρόδου, μέχρι που έφτασαν στον φόνο.Κι ότι αυτό το ξέρει σχεδόν το μισό νησί και δεν μιλάει -γιατί ποιος να τα βάλει ΜΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ. Και ότι κανονικά από το φόνο της Ελένης έπρεπε να ξετυλιχτεί ένα κουβάρι προς τα πίσω, στο οποίο τα εγκλήματα ήταν πολλά και οι συνένοχοι διά των πράξεων (κι εδώ έρχονται και οι ιεροί συνήγοροι) ή διά της σιωπής, ακόμη περισσότεροι -αλλά αυτό δεν έγινε, για εντελώς οικονομικούς και ταξικούς λόγους. Αυτό που πραγματικά ενόχλησε είναι ότι η Εισαγγελέας δεν φοβήθηκε να το πει αυτό. Και προφανώς ξέρει περισσότερα από όσα λέει. Αυτό που πραγματικά ενόχλησε είναι ότι σε αυτή τη δίκη ακούστηκαν αυτά που δεν ακούστηκαν ποτέ στην υπόθεση της Αμαρύνθου -ή, υποψιάζομαι, της Βέροιας. Κι αυτό είναι που πρέπει να υπερασπιστούμε, για όλες αυτές τις γυναίκες που υπέφεραν.

  • Σχόλιο του Κουρδιστού Πορτοκαλιού>

Αυτό το σκοτεινό βαθύ κράτος της δεξιάς είχε σιχαθεί ο ελληνικός λαός και έφερε στην εξουσία τους κατσιαπλιάδες Συριζαίους οι οποίοι με κάτι τέτοια ετοιμάζουν την ολική (και μόνιμη) επαναφορά τους. Δεν είναι μακριά η μέρα που ο Πολάκης θα κρεμάσει στη πλατεία το σαρκίο του Σκέρτσου. Κι έτσι θα συνεχίζεται σ΄αυτό εδώ το βαλκάνιο οικόπεδο η ζωή μας. Με τα σκοτεινά ποτάμια να την καθορίζουν και να την κατευθύνουν στους βρώμικους βάλτους των συμφερόντων. Αλίμονο στους γονείς της Τοπαλούδη που έκαναν το λάθος να αποκτήσουν παιδιά σ΄αυτό εδώ το έλος…