Ο χρόνος πιέζει τον Χάρη Καρώνη – Σε εξέλιξη το θρίλερ του deal Viva Wallet και JP Morgan

1809

Συνεχίζεται το θρίλερ των διαπραγματεύσεων μεταξύ Viva Wallet και JP Morgan, καθώς παρά την αρχική συμφωνία των δύο πλευρών για την εξαγορά του 49% των μετοχών της πρώτης από τη δεύτερη, υπάρχουν αυτή τη στιγμή διαφωνίες για τους όρους του deal.

Ο χρόνος πιέζει καθώς εως τις 30 Νοεμβρίου θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί η συμφωνία εξαγοράς στρατηγικού ποσοστού της Viva Wallet από την JP Morgan έναντι 1 δισ. δολαρίων.

Τις τελευταίες εβδομάδες, όμως, τα σύννεφα πυκνώνουν πάνω από το mega deal που “τάραξε τα νερά” στις αρχές του έτους, όταν η αμερικανική τράπεζα ανακοίνωσε ότι θα αποκτήσει το 49% της Viva Wallet.

Οι φήμες στην αγορά είναι έντονες ότι δεν αποκλείεται το deal να ναυαγήσει.

Ο αμερικανικός κολοσσός της JP Morgan αν ολοκληρωθεί η συμφωνία αποκτά τη συμμετοχή που είχε στην Viva, το Family Office της οικογένειας Μαριάννας Λάτση με ποσοστό 13,5%, η Deca του επιχειρηματία Δημήτρη Δασκαλόπουλου με ποσοστό 10,5%, και το venture capital Hedosophia, με έδρα στο Λονδίνο, με ποσοστό πάνω από 24,5%. Ενώ το 51,5% της Viva το ελέγχουν οι ιδρυτές της Χάρης Καρώνης και Μάκης Αντύπας.

Ο κίνδυνος κατάρρευσης της συμφωνίας, στη βάση απόκτησης του πλειοψηφικού πακέτου και του management της Viva, θα συμπαρασύρει και του μετόχους της μειοψηφίας, οι οποίοι λίγα έβαλαν στη Viva, αλλά πολλά θα πάρουν (αν πάρουν), εφόσον προχωρήσει to deal.

Και είναι σαφές ότι έχουν κάθε λόγο να επιδιώκουν, με όποιον τρόπο μπορούν, την επιτυχή ολοκλήρωση της συμφωνίας.

Πάντως, η πληροφορία ότι στη γενική συνέλευση των μετόχων δεν συζητήθηκε το deal με την JP Morgan, μάλλον δεν ευσταθεί. Διότι αν είχε βάση, τότε δημιουργείται η εύλογη απορία τι άλλο μπορεί να ήθελαν να συζητήσουν οι μέτοχοι της μειοψηφίας που έχουν αποφασίσει να προχωρήσουν στην πώληση του 49% της Viva.

Κύκλοι με γνώση της υπόθεσης επιμένουν πως η συμφωνία προχωρά, ωστόσο αν θα υπάρξουν αλλαγές στους όρους της αυτό θα γίνει γνωστό στο τέλος του μήνα.

Η ουσία της υπόθεσης έχει να κάνει με το ποια θα είναι η τιμή στην οποία θα πρέπει να κλειδώσει η πώληση του πακέτου των μετοχών- ή ενός μέρους αυτών – του διδύμου Καρώνη – Αντύπα στην Αμερικανική τράπεζα, κάποια στιγμή στο μέλλον.