Ο άτυπος σύμβουλος του Τσίπρα & Τα βασιλικά κτήματα στους εκσυγχρονιστές!

Ο άτυπος σύμβουλος του Τσίπρα

Σας έχω νέα από τον πρώην αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών Γιώργο Χουλιαράκη.

Ως γνωστόν, ο κ. Χουλιαράκης διαφώνησε με τις προεκλογικές παροχές του Αλέξη Τσίπρα και για τον λόγο αυτόν απομονώθηκε από το σύστημα του ηττημένου «μεγάλου τιμονιέρη».

Ωστόσον μετά τις εκλογές ο κ. Τσίπρας τού ζήτησε να γίνει σύμβουλός του, πλην όμως ο κ. Χουλιαράκης βρήκε δουλειά στην Αμερική και στο Πανεπιστήμιο Γουόρινγκ του Λονδίνου και αρνήθηκε τη θέση.

Δέχθηκε απλώς να συμβουλεύει ατύπως τον κ. Τσίπρα.

Πριν από μερικές ημέρες ο πρώην πρωθυπουργός ζήτησε να τον εκπροσωπήσει στη συνάντηση με τον γάλλο υπουργό Οικονομικών Μπρουνό Λεμέρ, όπως και έγινε.

Τα υπόλοιπα προσεχώς.

Τα βασιλικά κτήματα στους εκσυγχρονιστές!

Στον αντίποδα, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης συνεχίζει την προσέλκυση κεντροαριστερών εκσυγχρονιστών για να αναλάβουν κρίσιμα έργα της διακυβέρνησης της χώρας.

Την τελευταία εβδομάδα πέρασε το κατώφλι του Μεγάρου Μαξίμου διακεκριμένος επιστήμονας ο οποίος έχει διατελέσει υπουργός και ήταν στενός συνεργάτης του Ευάγγελου Βενιζέλου.

Του προτάθηκε να αναλάβει την αξιοποίηση του βασιλικού κτήματος Τατοΐου και Αγιάς Λάρισας, κατά τα πρότυπα της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής.

Η ευθύνη της αξιοποίησης του έργου έχει ανατεθεί στην υπουργό Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη.

Το όνομα του διαπρεπούς καθηγητή αναμένεται να ανακοινωθεί τις προσεχείς ημέρες, αφού ολοκληρωθούν στη Θεσσαλονίκη οι σχετικές συνεννοήσεις.

ΒΗΜΑτοδότης