Ο ασφαλιστής με τα 30 χρόνια φυλάκισης και τα θύματα που περιμένουν να αποζημιωθούν

Ο ασφαλιστής με τα 30 χρόνια φυλάκισης και τα θύματα που περιμένουν να αποζημιωθούν

  • Ο Κ.Λ. κατηγορήθηκε για εικονικά αμοιβαία κεφάλαια τα οποία παρέδιδε στους πελάτες του παίρνοντας χρήματα τα οποία δεν απέδιδε στην ασφαλιστική.

Σε πάνω από 30 έτη φυλάκισης έχει καταδικαστεί ασφαλιστής από τη Ρόδο ο οποίος σύμφωνα με πληροφορίες όντας επικεφαλής στα γραφεία ασφαλιστικής εταιρείας της οποίας ανακλήθηκε η άδεια φέρεται σε πολλές υποθέσεις να υπεξαίρεσε τεράστιο ποσό χρημάτων από τους πελάτες του.

της Βίκυς Γερασίμου

Ο Κ.Λ. κατηγορήθηκε για εικονικά αμοιβαία κεφάλαια τα οποία παρέδιδε στους πελάτες του παίρνοντας χρήματα τα οποία δεν απέδιδε στην ασφαλιστική, η οποία δεν γνώριζε τη δράση του.

Πρόσφατα, κατά τις ίδιες πηγές, εκδικάστηκε η υπόθεση γιατρού της περιοχής στον οποίο το Μονομελές Εφετείο Δωδεκανήσου επιδίκασε αποζημίωση άνω των 45.800 ευρώ, μειώνοντας το ποσό που είχε πρωτόδικα αποφασιστεί,μετά από έφεση που άσκησε η εναγόμενη εταιρεία. Ο γιατρός είχε στραφεί τόσο κατά του ασφαλιστή όσο και κατά των δύο εταιρειών του ομίλου.

Η εν λόγω υπόθεση ξεκίνησε το 2007 όπου ο γιατρός επισκέφθηκε τα γραφεία της συγκεκριμένης εταιρείας στη Ρόδο και αποφάσισε να δώσει 100.000 ευρώ στον ασφαλιστή για να τα επενδύσει σε αμοιβαία κεφάλαια.

Το 2009 όταν ζήτησε να εκταμιεύσει χρηματικά ποσά ενημερώθηκε ότι ο ασφαλιστής αποφάσισε να επενδύσει σε άλλο προϊόν τα χρήματα και η επένδυσή του να… διπλασιαστεί.

Ο ενάγων συμπλήρωσε τη σχετική αίτηση για να πάρει τα χρήματά του αλλά η απάντηση που έλαβε από την ασφαλιστική ήταν ότι δεν συνεργάζεται πλέον με τον ασφαλιστή και ότι δεν προκύπτει από τα αρχεία της εταιρείας η επένδυση 100.000 ευρώ.

Όπως αναφέρει στο iw.gr ο κ. Στέργος Λεβέντης, δικηγόρος του ενάγοντος το ζήτημα εν προκειμένω είναι το ότι η εν λογω ασφαλιστική εταιρεία δεν υφίσταται σήμερα με αποτέλεσμα όσοι ζημιώθηκαν να μην μπορούν να αποζημιωθούν. Ωστόσο αναμένονται νομικές κινήσεις προς όλες τις κατευθύνσεις.

https://www.insurancedaily.gr/o-asfalistis-