Ο Αλκιβιάδης Στεφανής απαντά για τα πτυχία του: «Η λάσπη και οι αθλιότητες δεν με αγγίζουν»

Την έντονη αντίδραση του υφυπουργού Άμυνας Αλκιβιάδη Στεφανή, ο οποίος κάνει λόγο για «λάσπη και αθλιότητες», προκάλεσε δημοσίευμα με τίτλο «Στρατηγέ μου, ποια είναι τα πτυχία σας;» στο πρωτοσέλιδο της «Εφημερίδας των Συντακτών»

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, υπάρχουν «σκιές και ερωτήματα για τα δύο μάστερ που φέρεται να κατέχει ο Αλκιβιάδης Στεφανής». Ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας «δηλώνει ότι έχει ΜΒΑ από πανεπιστήμιο των ΗΠΑ, το οποίο δεν παρέχει τέτοιου είδους μεταπτυχιακά. Ερωτήματα για το αντικείμενο των σπουδών του», αναφέρεται στο πρωτοσέλιδο της εφημερίδας.

Απαντώντας, σε δήλωσή του ο Αλκιβιάδης Στεφανής αναφέρει πως «η λάσπη και οι αθλιότητες δεν με αγγίζουν, ούτε με πτοούν την ώρα που χειρίζομαι κρίσιμα για την Πατρίδα μας θέματα. Και για τους εκ του πονηρού ερωτώντες, ιδού τα πτυχία μου (επισυνάπτονται).

Σε ό,τι αφορά στο πρώτο, ήταν ομαδικό πρόγραμμα σπουδών του ΥΠΕΘΑ για τη Διαχείριση Κρίσεων.

Σε ό,τι αφορά στο δεύτερο, ήμουν ο μοναδικός Έλληνας Αξιωματικός τη χρόνια 2008-2009 λόγω του ότι αρίστευσα στη Σχολή Εθνικής Άμυνας, αποφοιτώντας πρώτος και σύμφωνα με τις διαδικασίες, ως επιβράβευση και πληρώντας όλα τα υπόλοιπα στοιχεία επιλέχθηκα από το Συμβούλιο.

Κατά τις εκεί σπουδές μου, εκτός της Ακαδημαϊκής μου αριστείας, ήμουν ο Πρόεδρος της επιτροπής Ηθικού του Πανεπιστημίου.

Ολοκλήρωσα τις σπουδές μου ως Διακεκριμένος Απόφοιτος και βραβεύτηκα από το Γενικό Επιτελείο Στρατού».

 Για το θέμα τοποθετήθηκε και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας, τονίζοντας πως «Είδαμε σήμερα μία ανήθικη επίθεση στον Υφυπουργό Εθνικής Άμυνας κ. Αλκιβιάδη Στεφανή.

Επίθεση σε ποιον;

Σε έναν άνθρωπο που υπηρέτησε επί 4 δεκαετίες τον Ελληνικό Στρατό και τίμησε το εθνόσημο.

Σε έναν διακεκριμένο αξιωματικό που εξελίχθηκε στην ιεραρχία του Στρατού και έγινε Αρχηγός ΓΕΣ. Τοποθετήθηκε μάλιστα σε αυτή τη θέση, λόγω των αδιαμφισβήτητων προσόντων του, από την προηγούμενη Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ.

Σε έναν άνθρωπο που επωμίζεται τώρα ένα εθνικά κρίσιμο έργο, αυτό του Υφυπουργού Εθνικής Άμυνας και του Εθνικού Συντονιστή για την αντιμετώπιση και διαχείριση του μεταναστευτικού-προσφυγικού ζητήματος ως επικεφαλής του Ενιαίου Φορέα Επιτήρησης Συνόρων.

Επίθεση γιατί;

Για να υπονομευθεί η εθνική ομοψυχία σε μια κρίσιμη συγκυρία για τα εθνικά μας θέματα;

Για να υπονομευθεί το έργο που έχουμε αναλάβει, κατ’ απαίτηση όλων των Ελλήνων, προκειμένου να αντιμετωπιστεί το μεταναστευτικό-προσφυγικό ζήτημα;

Μάταιος κόπος. Με την Ελλάδα ενωμένη, η Κυβέρνηση προχωρά αταλάντευτα το έργο της με γνώμονα την προάσπιση των εθνικών συμφερόντων και την ευημερία των Ελλήνων».

Ακολουθούν φωτογραφίες των πιστοποιητικών που έδωσε στη δημοσιότητα ο κ. Στεφανής: