Ο Αλέξης Τσίπρας και οι Μαου-Μαου της Ελλάδος

ΜΕ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΙΕΣ ΠΗΓΑΝ ΝΑ “ΣΒΗΣΟΥΝ” ΤΗ ΦΩΤΙΑ

Ο Τσίπρας δεν έχασε τις εκλογές για τους 102 νεκρούς στο Μάτι. Για να μην τον ψήφιζαν ούτε και για την αντιπολίτευση, η φωτιά, εκείνη η εκατόμβη στις 23 Ιουλίου σαν σήμερα το 2018, θα χρειαζόταν να κάψει τουλάχιστον χίλιους ανθρώπους. Ούτε γιατί υπέγραψε τη Συμφωνία των Πρεσπών έχασε τις εκλογές ο Τσίπρας. Ούτε για τα νταραβέρια του κολλητού του Πετίτση. Ούτε για τις διακοπές του με το κότερο εφοπλιστή. Ούτε για τις ανεκπλήρωτες υποσχέσεις του στους Μαου-Μαου της Ελλάδος.

Μαόυ-Μάου, βέβαια. Όταν κάποιος λέει τόσο χοντρά ψέματα, αυτό σημαίνει πως θαρρεί και πολύ πρωτόγονους, που φτιάχνονται με καθρεφτάκια, εκείνοι στους οποίους απευθύνεται.

Για ποια, όμως, ήττα του Τσίπρα μιλάμε; Όταν στις εκλογές του 2019 πήρε μόλις 4 μονάδες λιγότερες από τις εκλογές του 2015; Και αφού δεν μειώθηκε η εκλογική βάση του Τσίπρα, αποδείχθηκε πανηγυρικά ότι ο “λαός”, όπως λένε τον κόσμο, στους αιώνες των αιώνων έχει τα δικά του “επιλεκτικά” κριτήρια, ουδεμία σχέση έχοντα αυτά με συνέπεια των κυβερνώντων, ηθική, ποιότητα και αποτελεσματικότητά τους.

Η κυβέρνηση Τσίπρα έσβησε τις φωτιές στο Μάτι με δικαιολογίες. Με καμία ανάληψη ευθυνών. Με καμία συγγνώμη, καμία αναγνώριση λάθους, άλλωστε είπαν ότι η καταστροφή οφειλόταν σε εμπρησμό, σε δολιοφθορά.

http://www.apodytiriakias.gr/

Print Friendly, PDF & Email