Ο Αλέξης Τσίπρας και η ευθύνη του παρακράτους

Συζήτηση και ψήφιση του αναπτυξιακού νομοσχεδίου, στην Ολομέλεια της Βουλής, στην Αθήνα, στις 24 Οκτωβρίου, 2019

Ο Αλέξης Τσίπρας και η ευθύνη του παρακράτους

ΒΗΜΑτοδότης

Τη διαγραφή του Νίκου Παππά από τον ΣΥΡΙΖΑ ζήτησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας μετά τη νέα τροπή που παίρνει η Προανακριτική Επιτροπή για τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο και τις πρωτοφανείς αποκαλύψεις του επιχειρηματία Σάμπυ Μιωνή για «μαγαζάκια» στην κυβέρνηση και με υπουργό, όπως ακούστηκε με δική του ατζέντα και με πολλά λεφτά.

  • Ρώτησα έναν από τους πλέον στενούς συνεργάτες του Αλέξη Τσίπρα εάν ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ σκοπεύει να διαγράψει τον κ. Παππά: «Σιγά που θα τον διαγράψει» ήταν η άμεση απάντησή του.

Εν συνεχεία είπε, ότι αυτά τα αιτήματα για διαγραφές πολιτικών στελεχών θυμίζουν πολιτικό πινγκ πονγκ που ρίχνει ο ένας το μπαλάκι στον άλλον για να συμπληρώσει: «Και ο κ. Τσίπρας ζήτησε από τον κ. Μητσοτάκη να αποπέμψει από την κυβέρνηση τον κ. Πέτσα για τη γνωστή λίστα στα ΜΜΕ.

  • Τον απέπεμψε; Οχι βεβαίως. Ετσι παίζεται το πολιτικό παιχνίδι», αφήνοντας άφωνο τον συνομιλητή του για το πώς η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ αντιλαμβάνεται τη σοβαρότητα της κατάστασης που δημιουργήθηκε.

Αλλωστε ο κ. Τσίπρας από το Μεσολόγγι όπου βρέθηκε όχι μόνον δεν διέγραψε τον κ. Παππά, αλλά τον κάλυψε προχωρώντας σε επίθεση κατά της ΝΔ.

  • Επί της ταμπακιέρας όμως δεν είπε τίποτα με αποτέλεσμα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος να δηλώσει ότι ο κ. Τσίπρας εξακολουθεί να σιωπά, τα ερωτήματα όμως είναι αμείλικτα.

Είτε θα διαγράψει τον Παππά, είτε θα αναλάβει την ευθύνη του παρακράτους.

***