Ο Αλέξης, τα καρπούζια και τα ροδάκινα… ούφο

Ο Αλέξης, τα καρπούζια και τα ροδάκινα… ούφο

  • Ισως το μόνο ενδιαφέρον στιγμιότυπο από την ομιλία του Αλέξη Τσίπρα

ΒΗΜΑτοδότης

Ισως το μόνο ενδιαφέρον στιγμιότυπο από την ομιλία του Αλέξη Τσίπρα στη Λαχαναγορά να ήταν η έλλειψη ακροατηρίου και των προβεβλημένων στελεχών που τον είχαν ακολουθήσει στο Θησείο και στο Μέγαρο Μουσικής. Οι Θ. Δρίτσας, Τρ. Αλεξιάδης, Μαρία Ρεπούση, ο μαυροφορεμένος Ι. Ραγκούσης, ο Θ. Λυμπερόπουλος των ταξιτζήδων και μερικοί ακόμα πολιτευτές προσπάθησαν να διασκεδάσουν τις εντυπώσεις αλλά μάταια. Απογοητεύτηκε τόσο πολύ ο Πρωθυπουργός που δεν θέλησε να φωτογραφηθεί με κανέναν τους.***

Αντιθέτως, αρκετά ενδιαφέροντα συνέβησαν στη Γ’ Πτέρυγα, όπου δύο ιδιοκτήτες είχαν κρατήσει ανοιχτές τις αποθήκες τους για να τον υποδεχθούν. Στη μία ο ιδιοκτήτης, κ. Μαρτσούκος, είχε απλώσει στην πρόσοψη του καταστήματος τα τελάρα με τα φρέσκα προϊόντα του, καρπούζια, ροδάκινα, ακτινίδια, κρεμμύδια, φράουλες, κεράσια, βερίκοκα κ.τ.λ. Στο εσωτερικό υπήρχε μια πιατέλα με λαχταριστό φρεσκοκομμένο καρπούζι και δύο πιρουνάκια, για να το δοκιμάσει μπαίνοντας ο κ. Τσίπρας. Ελα όμως που κάποιος από αυτούς που τον περίμεναν δεν κρατήθηκε, πήρε ένα πιρούνι, τσίμπησε κάνα δυο κομμάτια και το άφησε ξανά στη θέση του.

***

Οι αστυνομικοί του ταράχθηκαν. Ποιο πιρούνι ήταν το καθαρό και ποιο το χρησιμοποιημένο; Κατά την είσοδό του ο κ. Τσίπρας είδε το καρπούζι, το πλησίασε, το λαχτάρησε, αλλά κάποιος τού φώναξε: «Πρόεδρε, το πιρούνι είναι… μεταχειρισμένο!». Για λόγους ασφαλείας και πρότερης ενημέρωσης, δεν το δοκίμασε. Ο κ. Μαρτσούκος τού έδωσε κεράσια, για τα οποία εξέφρασε τον θαυμασμό του.

***

Ενα ακόμα φρούτο τού προκάλεσε εντύπωση, ωστόσο δεν το είδε στην πιατέλα κι έτσι έπρεπε. Επρόκειτο για το ροδάκινο-πλακέ, το αποκαλούμενο… «ούφο». Είναι μικρότερο από τα συνηθισμένα ροδάκινα, μοιάζει σαν να το έχουν πατήσει και είναι ιδιαίτερα δημοφιλές αυτά τα χρόνια σε εστιατόρια και ξενοδοχεία. Τα «παιδιά» του ιδιοκτήτη φρόντισαν να το εμφανίσουν μόνο στο τελάρο, καθώς σε περίπτωση που ο Πρωθυπουργός το δοκίμαζε, αυτομάτως θα εγείρονταν ένα σωρό συνειρμοί.

***

Σημειώνεται ότι ήταν η πρώτη επίσκεψη του κ. Τσίπρα στην αγορά του Αγ. Ι. Ρέντη (μερικά μέτρα μακριά από τα γραφεία της ΝΔ), η οποία αναμορφώθηκε αποκτώντας δίκτυο λιανικής επί των ημερών της συγκυβέρνησης των κ.κ. Σαμαρά και Βενιζέλου το 2014 και επί θητείας του κ. Σταμπουλίδη.

Με ένα ντιμπέιτ «γυρίζει το ματς»;

Εκείνο που μου κάνει εντύπωση είναι η επιμονή του Αλέξη Τσίπρα για ντιμπέιτ με τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Ο κ. Τσίπρας πιέζει με κάθε τρόπο τον κ. Μητσοτάκη σε τηλεοπτική μονομαχία. Με ανάρτησή του στο Διαδίκτυο ο Πρωθυπουργός ρίχνει ευθέως το γάντι της τηλεοπτικής μονομαχίας στον κ. Μητσοτάκη και του λέει να τηρήσει τον λόγο του, ότι δηλαδή μόλις προκηρυχθούν εκλογές θα μετάσχει σε ντιμπέιτ.

***

Ο κ. Τσίπρας πιέζει σε ντιμπέιτ τον κ. Μητσοτάκη, σαν να νομίζει ότι με αυτό μπορεί να αλλάξει τα δημοσκοπικά δεδομένα ή να «γυρίσει το ματς», όπως συχνά λέει πως γυρίζει. Ιδού τι έγραψε:

***

«Τόσο πολύ υποτιμάτε το πρόγραμμά σας; Μένουν δέκα ημέρες ακόμα. Σας καλώ να τηρήσετε τον λόγο σας. Να αγνοήσετε τους επικοινωνιολόγους και να έρθετε να συζητήσουμε ανοιχτά και χωρίς φόβο για όλα τα θέματα, ενώπιον του λαού. Οποτε θέλετε. Οπου θέλετε. Θα αναμένω εκ νέου την απάντησή σας». Και ακολουθεί η υπογραφή, Αλέξης Τσίπρας.

Η απάντηση της Νέας Δημοκρατίας

«Η ΝΔ θεωρεί λάθος επιλογή την τηλεμαχία για δύο κόμματα, γιατί είναι υποτιμητική και προσβλητική για την ποιότητα της Δημοκρατίας».

Ο Πρόεδρος, το κιόσκι και η δεξίωση

Σας πληροφορώ ότι εκτός απροόπτου (δηλαδή να υπάρξουν φυσικά φαινόμενα ή εθνική καταστροφή) ο Πρ. Παυλόπουλος είναι διατεθειμένος να δεξιωθεί τη νέα κυβέρνηση και τη νέα αξιωματική αντιπολίτευση στην επέτειο της αποκατάστασης της Δημοκρατίας, στις 24 Ιουλίου. Η δεξίωση (η οποία θα γίνει άνευ συζύγων) στους κήπους του Προεδρικού Μεγάρου αποκτά ενδιαφέρον από τη σύνθεση των καλεσμένων στο κιόσκι του Προεδρικού, όπου ο εκάστοτε Πρόεδρος της Δημοκρατίας καλεί τους πολιτικούς αρχηγούς (και τον Αρχιεπίσκοπο) για μια κατ’ ιδίαν (χαλαρή) συζήτηση. Πέρυσι η δεξίωση αναβλήθηκε λόγω των 101 νεκρών στο Μάτι.

Print Friendly, PDF & Email