Ντόμινο αποκαλύψεων για την Κιβωτό: Πρώην κορυφαίο στέλεχος άδειασε τραπεζική θυρίδα

Συγκλονίζουν οι αποκαλύψεις σχετικά με τη λειτουργία της Κιβωτού του Κόσμου, καθώς μετά τις καταγγελίες για κακοποίηση παιδιών, στο προσκήνιο έρχεται και η οικονομική διαχείριση της Μη Κυβερνητικής Οργάνωσης.

Συγκεκριμένα, στο επίκεντρο των ερευνών της Οικονομικής Αστυνομίας βρίσκονται τα εκατομμύρια ευρώ που πέρασαν από τα χέρια των ανθρώπων της Κιβωτού του Κόσμου και η χλιδάτη ζωή που φέρεται ότι έκαναν ο πατήρ Αντώνιος και η πρεσβυτέρα του.

Την ίδια ώρα, έρχεται στο φως άλλο ένα περιστατικό: κορυφαίο πρώην στέλεχος της Κιβωτού του Κόσμου άδειασε με απόλυτη μυστικότητα θυρίδα σε υποκατάστημα τράπεζας στο κέντρο της Αθήνας.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Βασίλη Λαμπρόπουλου στα «ΝΕΑ», η πληροφορία έφτασε από υψηλόβαθμα τραπεζικά στελέχη και από ελεγκτές της επιτροπής για το ξέπλυμα βρώμικού χρήματος που ήδη ερευνούν την ΜΚΟ. Όπως αναφέρει η εφημερίδα, στην ίδια τράπεζα η Κιβωτός του Κόσμου φέρεται ότι διατηρούσε λογαριασμό ύψους 2 εκατ. ευρώ.

Μάλιστα, φαίνεται ότι υπάρχουν σαφείς ενδείξεις πως τα τελευταία 24ωρα υπήρξε προσπάθεια αλλοίωσης ή εξαφάνισης των ιχνών για τις συναλλαγές της ΜΚΟ που παρουσίαζε ετησίως κέρδη εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ και συνολικά πλεονάσματα πολλών εκατομμυρίων ευρώ από δωρεές.

Η τραπεζική θυρίδα με το άγνωστο περιεχόμενο που αφαιρέθηκε άρον άρον προ 48 ωρών φέρεται ότι είχε ανοιχτεί στο όνομα της Κιβωτού του Κόσμου.

Το σχέδιο που δεν υλοποιήθηκε
Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των ερευνητών της υπόθεσης, η θυρίδα αδειάστηκε τόσο λόγω της δικαστικής έρευνας, με τον κίνδυνο να αναδειχθούν στοιχεία για διαρκή κερδοσκοπία των υπευθύνων του ιδρύματος, όσο και του κινδύνου δέσμευσης και κατάσχεσης του περιεχομένου της που μπορεί να περιελάμβανε και ενοχοποιητικά στοιχεία για τους υπεύθυνους της δομής.

Μάλιστα, όπως αποκαλύπτει η εφημερίδα, το κορυφαίο στέλεχος της Κιβωτού είχε στόχο, αφού αδειάσει την θυρίδα, να ανοίξει νέα -σε άλλη τράπεζα- στο όνομα του στελέχους της ΜΚΟ. Φέρεται δε ότι είχε ήδη ενημερώσει την τράπεζα για το άνοιγμα νέας θυρίδας χωρίς όμως το σχέδιο να υλοποιηθεί.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η Οικονομική Αστυνομία έχει φτάσει σε στοιχεία που αποδεικνύουν ότι όσον αφορά την Κιβωτό πρόκειται για Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία (ΑΜΚΕ), στην οποία η πρεσβυτέρα Σταματία Γεωργαντή κατέχει το 50% και το άλλο 50% είναι στο όνομα της 86χρονης μητέρας του πατέρα Αντωνίου.

Οι δωρεές που έγιναν στην οργάνωση από το 2017 έως το 2021 ξεπερνούν τα 27 εκατομμύρια ευρώ και, εάν υπολογιστούν σε αυτές τα περίπου 5 εκατ. που έχουν δωριστεί μέσα στο 2022, τότε φτάνουμε στα σχεδόν 33 εκατ. ευρώ μέσα σε μόλις έξι χρόνια.

Ο τζίρος της δομής φαίνεται ότι ξεπερνά τα 100 εκατ. ευρώ, ενώ ο εισαγγελέας αρμόδιος για το «μαύρο χρήμα» ερευνά τα 89 εκατ. που ήταν οι δωρεές και οι χορηγίες που δίνονταν στην Κιβωτό του κόσμου τα τελευταία οκτώ με δέκα χρόνια.