Ντι Μάιο: «Δεν έχουμε στοιχεία για γενοκτονία στην Ουκρανία, αλλά όλοι μπορούν να δουν τις φρικαλεότητες»

«Η Ιταλία δεν έχει στοιχεία για να εξακριβώσει αν στην Ουκρανία διαπράττεται γενοκτονία, αλλά όλοι μπορούν να δούνε τις φρικαλεότητες, τους πολίτες και τα παιδιά που δολοφονούνται» δήλωσε ο Ιταλός υπουργός Εξωτερικών Λουίτζι ντι Μάιο και πρόσθεσε: «Πρέπει να σταματήσουμε την κλιμάκωση της έντασης, πρέπει να συμβάλουμε στο να ξαναρχίσει ο διάλογος ανάμεσα στην Ουκρανία του Ζελένσκι και τη Ρωσία».

Σε συνέντευξή του στον ραδιοσταθμό Radio 24, ο αρχηγός της ιταλικής διπλωματίας υπογράμμισε παράλληλα ότι ο Πούτιν δεν στέλνει μηνύματα ειρήνης και για τον λόγο αυτό πρέπει να συνεχιστούν οι κυρώσεις. «Στη φάση αυτή τα τρόφιμα στην Ιταλία κοστίζουν περισσότερο, διότι τα ουκρανικά πλοία δεν μπορούν να τα μεταφέρουν» είπε χαρακτηριστικά ο Ντι Μάιο και συμπλήρωσε: «Σε ό,τι αφορά το φυσικό αέριο, πρέπει να προετοιμαστούμε προσεκτικά για τον επόμενο χειμώνα… Η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν μπορεί να υποκύψει σε εκβιασμούς με ρούβλια».

«Ελπίζουμε σε μία εβδομάδα το Ορθόδοξο Πάσχα να αποτελέσει ευκαιρία για να μπορέσουν να πεισθούν οι Ρώσοι να δεχθούν κατάπαυση του πυρός. Προσπαθούμε να πετύχουμε τον στόχο αυτό, διότι αποτελεί και τη μόνη λύση για να εκκενωθεί η ανατολική Ουκρανία, όπου οι επιθέσεις εντείνονται. Ώστε να απομακρυνθεί ο άμαχος πληθυσμός, να αδειάσουμε τα ορφανοτροφεία, να απομακρυνθούν τα παιδιά από τις ρωσικές βόμβες».