Ντέρμπι στο ΚΙΝΑΛ – Τι δείχνει η δημοσκόπηση της Pulse

Προβάδισμα στον Ανδρέα Λοβέρδο δίνει η δημοσκόπηση της Pulse για τις εκλογές του ΚΙΝΑΛ, που παρουσιάστηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ.

Απαντώντας στο ερώτημα «ποιος θα προτιμούσατε να εκλεγεί αρχηγός του ΚΙΝΑΛ» το 34% όσων συμμετείχαν στην έρευνα και δηλώνουν ότι θα λάβουν μέρος στις εσωκομματικές εκλογές, «ψηφίζει» τον Α. Λοβέρδο, το 25% τον Νίκο Ανδρουλάκη και το 23% τον Γιώργο Παπανδρέου. Επίσης, 5% προτιμά τον Παύλο Γερουλάνο, 5% για τον Χάρη Καστανίδη και 4% τον Παύλο Χρηστίδη. Με περιθώριο σφάλματος της τάξεως του 4,2%.

Στο ίδιο ερώτημα, αλλά σε δείγμα πολιτών που ψήφισαν ΚΙΝΑΛ στις τελευταίες εκλογές ή προτίθενται να το ψηφίσουν στις επόμενες, προβάδισμα έχει ο Ν. Ανδρουλάκης με 30%, ακολουθεί ο Α. Λοβέρδος με 29% και ο Γ. Παπανδρέου με 21%.

Αντίστοιχα, από τους συμμετέχοντες στην έρευνα που δήλωσαν ότι ψήφισαν Κίνημα Αλλαγής τον Ιούλιο του 2019 ή/και προτίθενται να ψηφίσουν, και επιδεικνύουν διάθεση συμμετοχής στην ανάδειξη νέου αρχηγού, το 30% δίνει ψήφο εμπιστοσύνης στον Ανδρέα Λοβέρδο, το 29% στον Νίκο Ανδρουλάκη, το 27% στον Γιώργο Παπανδρέου

Επίσης, από όσους πολίτες δηλώνουν διάθεση συμμετοχής στην εκλογή νέου αρχηγού, ανάλογα με τα «ζευγάρια» που θα περάσουν στον 2ο γύρο, αναφέρουν ότι θα ψηφίσουν ως εξής:

Σε περίπτωση που στον 2ο γύρο προκριθούν οι Ανδρέας Λοβέρδος-Γιώργος Παπανδρέου, το 52% θα ψηφίσει Λοβέρδο και το 39% Παπανδρέου.

Σε περίπτωση που στον 2ο γύρο περάσουν Νίκος Ανδρουλάκης-Ανδρέας Λοβέρδος, νικητής αναδεικνύεται ο Νίκος Ανδρουλάκης με 48% κι έπεται ο Λοβέρδος με 42%.

Σε περίπτωση που στον 2ο γύρο είναι υποψήφιοι ο Γιώργος Παπανδρέου και ο Νίκος Ανδρουλάκης, η συντριπτική πλειοψηφία (56%) θα στηρίξει τον Νίκο Ανδρουλάκη έναντι 32% του Γιώργου Παπανδρέου.

Στο ίδιο ερώτημα σχετικά με τους συσχετισμούς του δεύτερου γύρου, από όσους ψήφισαν ΚΙΝ.ΑΛ. το 2019 ή/και προτίθενται να το ψηφίσουν, στην περίπτωση που προκριθεί το« δίδυμο» Λοβέρδου-Παπανδρέου, το 50% δηλώνει ότι θα ψηφίσει Ανδρέα Λοβέρδο και το 35% τον πρώην πρωθυπουργό. Αντίστοιχα, στο σενάριο που στον δεύτερο γύρο περάσουν οι Ανδρουλάκης-Παπανδρέου το 54% θα στηρίξει τον Νίκο Ανδρουλάκη και το 29% τον Γιώργο Παπανδρέου, ενώ αν οι τελικοί υποψήφιοι είναι Ανδρουλάκης-Λοβέρδος, οι ψηφοφόροι θα ταχθούν σε ποσοστό 47% υπέρ του Ανδρουλάκη και 35% υπέρ του Λοβέρδου.