Νοσοκομειακοί γιατροί: Αναφορά στον Άρειο Πάγο για τους διασωληνωμένους εκτός ΜΕΘ

Δραματική είναι η κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στα νοσοκομεία της χώρας με την αύξηση των κρουσμάτων κορωνοϊου και την αδυναμία πλέον του συστήματος υγείας να αντεπεξέλθει.

Πλέον οι διαθέσιμες κλίνες ΜΕΘ είναι ελάχιστες, με αποτέλεσμα να νοσηλεύονται ασθενείς διασωληνωμένοι εκτός Εντατικής. Για τον λόγο αυτό η Ομοσπονδία των Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδος (ΟΕΝΓΕ) κατέθεσε σήμερα στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου αναφορά, με την οποία αποποιείται οποιαδήποτε ευθύνη των γιατρών για τους ασθενείς που είναι διασωληνωμένοι εκτός ΜΕΘ.

Συγκεκριμένα, στην αναφορά που κατέθεσαν οι νοσοκομειακοί γιατροί επισημαίνεται: «Τόσο για την παραμονή σε καθημερινή βάση δεκάδων βαρέως πασχόντων διασωληνωμένων ασθενών εκτός ΜΕΘ σε κοινούς θαλάμους και σε πρόχειρους αναπνευστήρες όσο και για τη στελέχωση πτερύγων νοσηλείας ασθενών πασχόντων από Covid με γιατρούς άσχετων ειδικοτήτων, η ευθύνη βαραίνει αποκλειστικά την κυβέρνηση».

Σε σχετική ανακοίνωσή της η ομοσπονδία τονίζει: «Η κυβέρνηση είναι αυτή που επιλέγει να νοσηλεύονται εκτός ΜΕΘ διασωληνωμένοι ασθενείς, η κυβέρνηση είναι αυτή που επιλέγει να περιθάλπουν γιατροί άσχετων ειδικοτήτων τους ασθενείς πάσχοντες από Covid. Οι Νοσοκομειακοί γιατροί καμία τέτοια επιλογή δεν κάνουν».