(Nο.38) Σάββατο 22/2 – Χ.Α: Πολλά ενδιαφέροντα(;), απαντήσεις, σχόλια και αναφορές

ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΤΑΝΤΗΜΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΓΟΡΑΣ ΟΙ ΥΠΑΙΤΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ ΓΝΩΣΤΟΙ.

 • ΚΑΙ ΤΑΚΤΙΚΗ ΔΕΝ ΑΛΛΑΖΟΥΝ – ΟΛΟ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ, ΔΗΛΩΣΕΙΣ, ΜΕΓΑΛΟΣΤΟΜΙΕΣ και στο τέλος μία τρύπα στο νερό!.

Χιλιοπαιγμένα τα έργα δια λόγων, ακόμα αναμένουμε να δούμε ένα – έστω – δια πράξεων.

 • ΝΑ ΤΟΥΣ ΓΡΑΨΟΥΜΕ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥΣ:

ΤΡΑΠΕΖΕΣ, ΥΠΟΥΡΓΟΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ, ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ ΚΕΦΑΛΑΙΑΓΟΡΑΣ, ΔΙΟΙΚΗΣΕΙΣ Χ.Α, ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ ΓΙΟΥΣΟΥΦΑΚΙΑ ΣΤΙΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΤΩΝ ΠΡΟΑΝΑΦΕΡΘΕΝΤΩΝ, ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΑΚΕΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ και ΕΠΕΝΔΥΤΙΚΗ ΕΝΔΕΙΑ, ΝΟΟΤΡΟΠΙΑ και ΑΣΧΕΤΟΣΥΝΗ.

 • ΚΑΘΕ ΚΑΝΟΝΑΣ ΦΥΣΙΚΑ ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΤΙΣ ΕΞΑΙΡΕΣΕΙΣ ΤΟΥ, που απλά τον επιβεβαιώνουν.
 • ΕΥΤΥΧΩΣ ΠΟΥ ΟΙ ΕΞΑΙΡΕΣΕΙΣ ΑΥΤΕΣ ΜΑΣ ΚΡΑΤΗΣΑΝ ΖΩΝΤΑΝΟΥΣ…
 • ΚΑΙ ΘΑ ΕΞΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ  ΝΑ ΜΑΣ ΚΡΑΤΟΥΝ…
 • ΝΟ MERCY ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΥΠΟΛΟΙΠΟΥΣ.

ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΑΚΟΜΑ: Πρέπει κάποτε να έρθει η στιγμή που οι μετοχές θα κινούνται από τους επενδυτές βάσει αξιολόγησης και όχι από το αν το παίζει ή θα το παίξει το χαρτί του ο μεγαλομέτοχος. Να σταματήσουν δηλ. τα παπατζιλίκια. Στις σοβαρές αγορές τέτοια φαινόμενα δεν υπάρχουν, ενώ αν κάποιος τολμήσει να παρανομήσει εν μία νυχτί βρίσκεται behind bars με συνοπτικές διαδικασίες. ΞΕΦΡΑΓΟ ΑΜΠΕΛΙ ΕΔΩ…

SPREADS

ΧΩΡΑ ΑΠΟΔΟΣΗ % Spread vs BUND
ΕΛΛΑΔΑ 0,92 +1,36
ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ 0,17 +0,61
ΙΣΠΑΝΙΑ 0,22 +0,66
ΙΤΑΛΙΑ 0,91 +1,35

*****

ANTIΛΗΠΤΟΝ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΛΑΤΡΕΙΣ ΤΟΥ ΣΑΠΑΚΙΟΥ;;; 

Image result for GOLD CHART 1970 - 2020

*****

 • ΑΣΧΟΛΙΑΣΤΟ: Kαθυστέρηση 18 μηνών για την πρώτη ερευνητική γεώτρηση υδρογονανθράκων στο Ιόνιο λόγω ελλιπών υποδομών στα λιμάνια Πάτρας και Αστακού που καθιστούν αδύνατες την υποδοχή του γεωτρύπανου και την αποθήκευση του αναγκαίου εξοπλισμού. Βέβαια εδώ δεν έχουμε λιμάνια για κρουαζιερόπλοια.

ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΜΑΝΘΟΣ: Συμφωνώ σε όλα εκτός απο το Trading Floor. Πρέπει να ανοίξει πάλι. Αυτό θα ήταν απο τα ποιο δυνατά Rebranding του Ελληνικού Χρηματιστηρίου. Όσο για τον ΣΜΕΧΑ την Ένωση Θεσμικών Επενδυτών και τις παρουσιάσεις των εταιρειών ας πάρουν και το δίπλα κτίριο της ΕΤΕ. Ο θεσμός θα λαμψει.

 • Εικόνα
 • Φίλοι μου στο ChartsWar κάθε Σάββατο στο Κεφάλαιο θα αναλύω τεχνικά έως και 5 charts. Εάν έχετε εντοπίσει κάτι ενδιαφέρον σε ξένες μετοχές,δείκτες,εμπορεύματα,μέταλλα, νομίσματα – κρυπτονομίσματα να μου το στέλνεται στο email: [email protected] Η βοήθειά σας θα ήταν πολύτιμη..
Εικόνα

ΑΝΑΦΟΡΕΣ

WALL STREET: Ο Dow Jones, που ενδοσυνεδριακά έχανε άνω των 300 μονάδων, σημείωσε πτώση 0,78% και έκλεισε κάτω από το ψυχολογικό όριο των 29.000 μονάδων για πρώτη φορά από τις 4 Φεβρουαρίου, στις 28.992,41 μονάδες (σωπάτε καλιέ…). Σε εβδομαδιαία βάση οι απώλειες του δείκτη… διευρύνθηκαν στο 1,4% (πω πω μία καταστροφή..)

 • Από τις 30 μετοχές που απαρτίζουν τον δείκτη, εννέα έκλεισαν σε θετικό έδαφος. Ο S&P 500 με απώλειες 1,05% στις 3.337,73 μονάδες, διευρύνοντας τις εβδομαδιαίες απώλειές του στο 1,3% (κάτι τρέχει στα γύφτικα δηλαδή).
 • Ο Nasdaq έχασε 174 μονάδες και ολοκλήρωσε τη συνεδρίαση στις 9.576,59 μονάδες, με απώλειες 1,79%, σημειώνοντας τη χειρότερη ημερήσια επίδοση από τις 27 Ιανουαρίου ( ω, μοντιέ!).
 • Σε εβδομαδιαία βάση ο τεχνολογικός δείκτης σημείωσε πτώση 1,6% (μετά από χίλια τόσα ιστορικά υψηλά, όσο νάναι το πελώριο -1,6% προκαλεί τον πανικό στους συγγραφείς των freak news).

Το πρωτοσέλιδο του Κεφαλαίου της 21/02/2020

ΑΠ. ΜΑΝΘΟΣ – Πολύ παράξενα χειρίζονται οι σκιώδεις «ρυθμιστές» της αγοράς τα νέα των τραπεζών.. Ή στραβός είναι ο γιαλός ή στραβά αρμενίζουμε..?
.

Εικόνα

ΔΙΑΒΑΖΟΥΜΕ 

Το συμβούλιο των φυλών της Λιβύης αποφάσισε την οριστική διακοπή παραγωγής πετρελαίου έως ότου παραιτηθεί η κυβέρνηση GNA-Σάρατζ, από την οποία στερεί πλήρως τα έσοδα. Kάπως έτσι θα έληγε άδοξα το μνημόνιο Τουρκίας Λιβύης μαζί με την ΑΟΖ, αφού δεν έχει επικυρωθεί από το κοινοβούλιο που ελέγχει ο Χαφταρ, ούτε αποδέχεται ο ίδιος.

 • ΜΗΝΥΜΑ: Δεν πήρε μέρος η Τουρκία στη ναυμαχία της Ναυπάκτου αλλά η Οθωμανική Αυτοκρατορία. Και οι Οθωμανοί δεν ήταν Τούρκοι , Λάτβιοι ήταν, όλοι το ξέρουν αυτό. Στη ναυμαχία της Ναυπάκτου δεν πήρε μέρος η Τουρκία γιατί δεν υπήρχε Τουρκία. Η Τουρκία ιδρύθηκε στις 29 Οκτωβρίου 1923. Τελεία και παύλα. htwitter.com/NikosDendias/s
Οσοι έχουν αμφιβολίες για το σκάνδαλο Novartis δεν έχουν παρα να δουν τον πίνακα με την φαρμακευτική δαπάνη την κρίσιμο περίοδο. Οι δαπάνες και ο τρόπος που γίνονται φέρουν πάντα την υπογραφή πολιτικών προσώπων. Είναι κατανοητό γιατί τύπος και πολιτικοί μιλάνε για σκευωρια!!
….

Εικόνα

Η εικόνα ίσως περιέχει: 2 άτομα, κουστούμιΠΑΡΟΥΣΙΟΛΟΓΙΟ (ΘΑΝ. ΣΤΑΥΡΟΠΟΥΛΟΣ): Τρία “πακέτα”, σωρευτικά 731.000 μετοχών, ή του 2,5% της Μοτοδυναμικής, πέρασαν νωρίτερα μέσω του Χ.Α. Τα “πακέτα” πέρασαν στην τιμή των 1,38 ευρώ, με το συνολικό ύψος της συναλλαγής να διαμορφώνεται στο 1,008 εκατ. ευρώ.

 • Επίσης πέρασε ένα “πονηρό” “πακέτο” που αφορούσε στο 36% των προνομιούχων μετοχών της Ίντεργουντ, στα 0,3270 ευρώ. Το “πακέτο” αφορούσε 921.737 μετοχές και η αξία ήταν 301408 ευρώ.

Δεύτερη συνεχόμενη ανοδική συνεδρίαση για την Flexopack (+1,32%, αλλά το “bid” χαμηλότερα από το προηγούμενο κλείσιμο), τρεις οι συνεχόμενες ανοδικές συνεδριάσεις για Reds (+2,21%) και Q&R (+0,38%), συνεχίζει να έχει “bid”, αλλά δεν ανεβαίνουν ψηλότερα οι αγοραστές στην Βιοτέρ (0%), ενώ στο “limit up” “κλείδωσε” η κοινή μετοχή της Ίντεργουντ (+9,68%), λόγω σημαντικού discount σε σχέση με την προνομιούχο μετοχή.

 • Εμφάνιση πωλητή στον Κυριακούλη (-7,14%), συνεχίζει την διόρθωση η Quest (-2,25%), “καρέ” πτωτικών συνεδριάσεων για την Frigoglass (-2,75%), τουλάχιστον εντυπωσιακή η πλαγιοκαθοδική κίνηση που ξεκίνησε από τα 0,99 ευρώ (κλείσιμο 6/2) για την Doppler (-6,29%), αν συνεχίσει να κάνει συναλλαγές δείχνει ότι μπορεί να κινηθεί ψηλότερα η Κρέκα (+19,42%), ενώ επιστροφή αγοραστών σημειώθηκε σε Centric (+1,57%) και Τζιρακιάν (+5,14%).

ΗΣΥΧΙΑ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΟΙ ΑΤΙΜΕΣ: Σάλο έχει προκαλέσει στην Ιταλία η αποκάλυψη απάτης διαμαντιών, στην οποία εμπλέκονται και τέσσερις μεγάλες τράπεζες της χώρας. Η οικονομική αστυνομία κατάσχεσε συνολικά 700 εκατ. ευρώ, με τα 84 εκατ. ευρώ από την Banco BPM, 35,5 εκατ. ευρώ από την Monte dei Paschi, 32 εκατ. ευρώ από την Unicredit, και 11 εκατ. ευρώ από την Corriere dela Sera. Οι αρχές εξέδωσαν διαταγές κατασχέσεων σε βάρος των μεσιτικών εταιρειών, των Intermarket Diamond Business και Diamond Private Investment, έως το ποσό των 253 εκατ. ευρώ και 328 εκατ. ευρώ αντίστοιχα.

 • Οι κατηγορίες που βαραίνουν τις εμπλεκόμενες μεσιτικές εταιρείες και τις τράπεζες, είναι ότι οι πρώτες χρησιμοποιούσαν τις δεύτερες με σκοπό την αύξηση της τιμής των διαμαντιών πάνω από την πραγματική τους αξία, με τις δεύτερες να λαμβάνουν υψηλές προμήθειες.

ΠΑΚΕΤΑ: Αρκετά εξ αυτών που γίνονται, αν μπορούσαν να μιλήσουν θα οδηγούσαν σε απίστευτες (για τους πολλούς) αποκαλύψεις. Θα έπεφταν τα τσιμέντα κατά Νίκο Αλέφαντο ή θα γινόταν του κουτρούλη ο γάμος ή θα κλαίγανε μανούλες κατά το κοινώς λεγόμενον.


ΕΠΙΣΤΟΛΕΣ

Αγαπητέ φίλε Μικρομετοχε

https://www.mikrometoxos.gr/ch-a-1-1-30mm-sto-pi-kai-fi-amp-epi-toy-piestirioy-21-2-2020/
Με όλο το σεβασμό θα ήθελα να σχολιασμό δυο τρεις παραγράφους. Καταρχήν συμφωνώ με την άποψη σου για την αγορά! Τα επόμενα 8-10 χρόνια θα είναι κάθε χρόνος και καλύτερος από τον προηγούμενο ! αποδόσεις που είχαμε ξεχάσει !

ΤΡΑΠΕΖΕΣ δεν είχα δεν θα έχω ούτε θα έχω στο εγγύς μέλλον – Καμία εμπιστοσύνη σε ένα από τα ποιο σάπια μέρη του συστήματος. Διοικητικοί που δεν πρέπει να έχεις καμία εμπιστοσύνη εφόσον παραμένουν σε θέσεις που τις είχαν καπαρωμένες από την αρχή τις κρίσης ! Με περίσσιο θράσος συνεχίζουν να λαμβάνουν παχυλά μπόνους να καταστρέφουν ότι τους ενοχλεί ακόμη και υγιές και συγχρόνως να σου κάνουν μαθήματα οικονομίας όταν παρεμβάλλουν σε ελεγκτικές εταιρείες παραπλανώντας με πλασματικούς ισολογισμούς .

Τράπεζα Αττικής: Καλά τα στοιχεία που ανάφερες όμως ο αλεξιπτωτιστής πρόεδρος της Κύριος Μητροπουλος πως θα σε έπειθε να τοποθετήσεις χρήματα – Πλούσιο βιογραφικό ειδικά στην Eurobank και PWC ( ακομη περιμένουν την υπογραφή του στο σικέ πόρισμα τις Κρετα Φαρμ ) Εδώ έχεις να κανεις με πραγματικό ρίσκο!

ΑΒΑΞ αν πας σε κάποια από τις Γενικές Συνελεύσεις θα νιώσεις να περνά ένας ρίγος από μέσα σου σαν να έχεις κρυάδες και ετοιμάζεσαι να αρρωστήσεις. Ειδικά στη Volterra Πάνος Νίκου δεν γνώριζε βασικά στοιχεία τις εταιρείας που εκπροσωπεί. Ρίσκο δανεισμού και με ημερομηνία λήξης 2024 εισπράξεων διοδίων στην Αττική οδό. Μέλη ΔΣ πολλά και μισθοί και προσωπικά και οδοιπορικά έξοδα δυσανάλογα των ετήσιων αποτελεσμάτων.

 • Αν έβγαζα μια τιμή στόχο θα έλεγα 2-2.5€ και ότι έργο αναλάβει στο Ελληνικό.
  Ομολογούμενος να λέω αρνητικά και τιμή τόσο ψιλά ; Στοιχηματίζω ότι κάποιοι βασικοί από 10-15% μετά την ΑΜΚ έφτασαν το 45% + Όταν κάποιος αγοράσει Αβαξ θα πρέπει να γνωρίζει και το ρίσκο που λαμβάνει.

ΑΔΜΗΕ όποιος το είδε για γρήγορα σωστά έπραξε στην πώληση – Αγορές κάτω από 1,60€-1,47€ σε υπερβολή ! Οποιοι το βλέπουν για πιο μπροστά θα βγαλουν αρκετά κέρδη !

ΕΕΕΚ όποιος είχε υπομονή 3 1/2 χρόνια στα 17.5€ έλαβε τα καθέκαστα
ΤΙΤΚ ότι είπα για την από πάνω , νομίζω θα πάει αρκετά καλά !
ΦΡΙΓΟ γνωρίζω αρκετά καλά ότι ακολουθεί ευλαβικά το πλάνο της για το δυνατό γύρισμα της – Έχει το ρίσκο της όμως θα δώσει αρκετές συγκινήσεις
Άλλη φορά θα σχολιάσω και τις υπόλοιπες 

 • Με εκτίμηση
 • Ν. Ν.

ΣΣ: ΟΠΟΙΟΣ ΦΙΛΟΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΕΠΙΘΥΜΕΙ ΝΑ ΔΕΙ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΕΝΕΣ ΤΙΣ ΕΚΤΙΜΗΣΕΙΣ- ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΟΥ η στήλη είναι στη διάθεση του. ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ Η ΠΑΡΑΜΙΚΡΗ… ΛΟΓΟΚΡΙΣΙΑ. ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ.

ΣΣ(1): Για ο,τιδήποτε προσωπικό, επείγον ή και για άμεσες απαντήσεις μπορείτε να χρησιμοποιείτε το προσωπικό mail μου – [email protected] – η απάντηση θα δίνετε το συντομότερον δυνατόν, εντός ολίγων ωρών το αργότερον.

ΣΣ(2): Για να μην με λένε και ακατάδεκτο, αλαζόνα ή ψηλομύτη…