Νο.3@3:20μμ- (26/8) Χ.Α: Πολλά εν ολίγοις από τον… Παρατηρητικό- Η Αγορά κινείται με αχαρτογράφητο τρόπο

Φίλοι μου, μη μας ρωτάτε το που θα πάει ή που μπορεί να πάει η τάδε ή η δείνα μετοχή. Οταν βλέπουμε την ΕΠΣΙΛ στα 170 εκατ. ευρώ και την ΕΝΤΕΡ στα 150 εκατ. ευρώ, τι να σας απαντήσουμε;

  • Η Αγορά κινείται με αχαρτογράφητο τρόπο** και μακάρι να συνεχίσει έτσι. Οπερ και πιθανότερον, γιατί το … πόπολο είναι στην απέξω. Οπότε πρώτα πρέπει να το… τρελάνουν, να τσιμπήσει, να το βάλουν μέσα και μετά βλέπουμε…
  • Για την ώρα ακολουθούμε το ΧΡΗΜΑ, αλλά ταυτόχρονα διατηρούμε πάντα ρευστότητα, τουλάχιστον 40%, κι ας βγάζουμε λιγότερα.
  • **Αν δεν ανεβάσουν μάλιστα τις ΤΡΑΠΕΖΙΚΕΣ αξίες οι ΧΡΗΜΑΤΟ-δότες, δεν πρόκειται να δούμε μεγάλες διορθώσεις (κι αν, πλην αστάθμητων εξωγενών παραγόντων)…

ΕΚΕΙΝΟ που προέχει για τον πραγματικό επενδυτή που θέλει να κοιμάται όσο το δυνατόν πιο ήσυχος τα βράδυα, είναι η σταθερά της επιλογής ποιοτικών και σωστά αποτιμημένων εταιρειών σε ποσοστό 75%, με το υπόλοιπο 25% (αν το επιθυμεί) σε ρισκαδόρικες μετοχές που έχουν όμως κάτι να δείξουν μελλοντικά και δεν είναι μη αναστάσιμες.

  • AΠΑΝΤΗΣΕΙΣ αποκλειστικά για τους φίλους αναγνώστες που διατηρούν θέσεις στις κάτωθι μετοχές και ρώτησαν σχετικά…

ΙΝΤΡΑΛΟΤ: Λογικά πρέπει να ξεκουραστεί μετά από μία τέτοια ιλιγγιώδη κούρσα σε χρόνο Dt. Αλλά δεν τελειώσαμε.

ΦΡΙΓΟ: Τι παραπονιέστε εσείς των 0,2500 και 0,3000 ευρώ. Λογικά θα βγάλετε και το κάτιτις σας. Τι να πουν εκείνοι που την έχουν πληρώσει 30 και 40 αλλά και 50 ευρώ;;(!!!)

ΔΡΟΜΕΑΣ: Το χαρτί αυτό είναι μεγάλη απογοήτευση. Βγαίνουν πάντα και το χώνουν. Το… βοηθήσαμε και εμείς βασιζόμενοι στα μεγέθη και τις προοπτικές της, αλλά εδώ υπάρχει μέγας χώστης. Αν δούμε ότι τελειώνει (αν και όταν και πότε) τα ξαναλέμε. Πράξατε κατά βούληση. Υπάρχουν κι αλλού πορτοκαλιές… Πολύ καλύτερες.

ΒΟΣΥΣ: Fair value τουλάχιστον 2,8000 ευρώ…

SPACE: Το δεκάρικο, (αν και φαινόταν απίστευτο όταν το γράφαμε με την τιμή στα 5,5000) το έπιασε. Κατοχύρωση κερδών φυσικά και έχει γίνει, βάσει του σχεδιογράμματος και του σλόγκαν … Ας βγάλει και ο επόμενος. Οπότε, τι αγωνιάτε, αν θα πάρει τις ταυτότητες ή όχι; Εχουν βαλθεί όλοι τους – λυτοί και δεμένοι διάβολοι- να ακυρώσουν τον διαγωνισμό ή να εκβιάσουν καταστάσεις. Και λοιπόν; Εχετε τους αμερικανο-ισραηλινούς για τίποτα παιδάκια;

Ο φίλος σας ο Παρατηρητικός 

Aυτή την φορά ο κόκκινος VKP 


ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ 

  • Το παρόν δεν αποτελεί σύσταση επενδυτικής στρατηγικής αναφορικά με χρηματοπιστωτικά μέσα ή εκδότες χρηματοπιστωτικών μέσων και δεν περιέχει την οποιαδήποτε γνώμη σχετικά με την παρούσα ή μελλοντική αξία χρηματοπιστωτικών μέσων. Οι πληροφορίες και οι απόψεις στο συγκεκριμένο έγγραφο είναι για ενημέρωση του αναγνώστη και μόνο.

Στο παρόν έγγραφο υπάρχουν πληροφορίες και εκτιμήσεις οι οποίες ενδεχομένως να αναθεωρηθούν σημαντικά μετά την κυκλοφορία του συγκεκριμένου εγγράφου είτε λόγω αναθεώρησης των οικονομικών μεγεθών από τις αρμόδιες αρχές, είτε επειδή οι εκτιμήσεις αναθεωρούνται με βάσει νέες εξελίξεις και τάσεις στις οικονομίες και τις αγορές.

  • Στο παρόν έγγραφο ενδεχομένως να γίνεται αναφορά σε συγκεκριμένα χρηματοοικονομικά στοιχεία τα οποία μπορεί να μην είναι συμβατά με τον επενδυτικό ορίζοντα+ το προφίλ συγκεκριμένων επενδυτών. Η επένδυση σε ορισμένα χρηματοοικονομικά στοιχεία μπορεί να ενέχει σημαντικούς κινδύνους και κόστος ευκαιρίας.

Οι αναγνώστες του συγκεκριμένου εγγράφου είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι στο να επιβεβαιώνουν την εγκυρότητα των παρεχομένων πληροφοριών καθώς επίσης και να ενημερώνονται για τυχόν αναθεωρήσεις οικονομικών μεγεθών και εκτιμήσεων που λαμβάνουν χώρα.