(Νο. 2) Χ.Α: Σχόλια– Παρατηρήσεις– Εκτιμήσεις– Επισημάνσεις (24/2)

@12:55

ΜΙΚΡΟΜΕΣΑΙΑ ΚΕΦΑΛΑΙΟΠΟΙΗΣΗ: EINAI εμφανέστατη – τουλάχιστον σε μας προσωπικά – η προσπάθεια που καταβάλεται στο να συγκεντρωθούν όσο το δυνατόν περισσότερα τεμάχια στις χαμηλότερες -ει δυνατόν- τιμές από τους κινούντες τα νήματα της κάθε περίπτωσης.

 • Δεν θα αργήσει η στιγμή πάντως, που θα υποχρεωθούν να ανεβάσουν τα bids τους γιατί χαρτιά στα καλά έως πολύ καλά θα εξακολουθήσουν να μην βρίσκουν. Αλλωστε, γνωρίζουν ότι εδώ θα βγάλουν τα σπασμένα για πολλοστή φορά…

Δεν χρειάζεται να επηρεάζεστε από τις πορείες των δεικτών, σας το επαναλαμβάνουμε συνεχώς μη τυχόν και το εμπεδώσετε. Γιατί οι περισσότεροι εξ υμών είστε αγύριστα κεφάλια, εμφανώς λόγω έλλειψης επενδυτικής παιδείας. Μπορεί να γινόμαστε δυσάρεστοι, αλλά δεν χαϊδεύουμε αυτιά. Εχουμε φάει 35 και πλέον χρόνια στις αγορές και θα μας επιτρέψετε κάτι να ξέρουμε-μάθει παραπάνω.

 • Στην πλέον μαύρη περίοδο της ελληνικής χρηματιστηριακής ιστορίας με διαλυμένους τους δείκτες και όμως επτά (7) δεκάδες μετοχών χάρισαν απίστευτα κέρδη σε όσους είχαν την πνευματική διαύγεια και δεν επηρεάζονταν από δείκτες, χάρακες, χαράδρες, σαμπουάν και ρυάκια, ποτάμια και οχυρά, ενώ παράλληλα επένδυαν σε αυτές. Μιλάμε μάλιστα για αποδόσεις από 200% μέχρι 3000% συνολικά και κατά μέσον όρο ετησίως κατά 30% με 500%…
ΠΡΟΣΟΧΗ (και) ΣΕ ΦΟΥΡΛΗ και ΙΑΤΡΙΚΟ: Ο πρώτος είναι εμφανώς υποτιμημένος συγκριτικά με την Υπόλοιπη Αγορά, έχει νέα και αρκετές θετικές εξελίξεις. Στα 6,1600 η τιμή στόχος (μέσος όρος) από τους εννέα (9) οίκους που καλύπτουν την μετοχή του.
 • Το δεύτερο αποτιμάται στα 125 εκατ. ευρώ όταν το ΥΓΕΙΑ έφυγε στα… 290 εκατ. ευρώ. Η οικογένεια έχει αγοράσει πολλά εκατ. τμχ σε τιμές άνω των 2,2000 ευρώ, μία τιμή που προσεχώς θα υπερκαλύψει πλην εξαιρετικού απροόπτου. Ο δ/νων σύμβουλος υπήρξε κατηγορηματικός ότι δεν φεύγουν από το Χ.Α. Οπότε;;;
ΦΟΥΡΛΗΣ: Από τον Ειδικό Συνεργάτη μας… 
 • Φίλοι μικρομέτοχοι, όπως ξέρετε της στήλης της αρέσουν πάντα τα δύσκολα. Αυτή τη στιγμή οι εταιρείες retail είναι παντελώς εκτός μοδός λόγω COVID φυσικά. Ισχύει το μακριά και αγαπημένοι.

Όπως όμως γνωρίζετε, μία μετοχή που διαχρονικά παρακολουθούμε και αγαπάμε είναι η μετοχή του ΦΟΥΡΛΗ.

Φίλοι μικρομέτοχοι πρέπει να θυμάστε ότι το πιο σημαντικό πράγμα σε μια εταιρεία είναι οι άνθρωποί της. Οι άνθρωποι είναι αυτοί που δημιουργούν την αξία και οι άνθρωποι είναι αυτοί που καταστρέφουν μια εταιρεία.

Οι μέτοχοι του ΦΟΥΡΛΗ κατά τη γνώμη μας είναι πολύ τυχεροί διότι ο καπετάνιος της εταιρείας κ. Βασίλης Φουρλής είναι ένας χαμηλών τόνων μάνατζερ, προσγειωμένος στη γη, έχοντας περάσει πολύ δύσκολες καταστάσεις και κυρίως έχοντας φάει επιχειρηματικές σφαλιάρες, βλέπε αποτυχία New Look. Όμως, είναι απόλυτα προσηλωμένος στη δημιουργία αξίας για τους μετόχους. Έχει βάλει στόχο να κάνει την κρίση ευκαιρία για τους μετόχους του ΦΟΥΡΛΗ και εμείς πιστεύουμε ότι θα το πετύχει.

Από τη μια θέλει να μειώσει τα κόστη και από την άλλη κοιτάζει πως να αναπτυχθεί. Μαζί του στην υλοποίηση αυτού του στόχου έχει δίπλα του τον πολύ αξιόλογο CFO κ. Γιώργο Αλεβίζο. Όπως ήδη γνωρίζετε από προηγούμενά μας άρθρα, θεωρούμε την μετοχή του ΦΟΥΡΛΗ στα 3,9000€ και στην κεφαλαιοποίηση των 203 εκατ. ευρώ πολύ βαθειά υποτιμημένη. Τα ακίνητα μόνο που παράγουν τα μετρητά, τα έχει στα βιβλία της ο ΦΟΥΡΛΗΣ στα 178 εκ ευρώ. Δηλαδή, η μηχανή παραγωγής μετρητών IKEAINTERSPORT και  ATHLETES FOOT αξίζουν μόνο 30 εκατ. ευρώ; Κακόγουστο ανέκδοτο.

 • Το μεγάλο μυστικό φίλοι μικρομέτοχοι είναι ότι η διοίκηση δεν κάθεται με σταυρωμένα χέρια. Στο conference call έδειξε τη θέλησή της να τελειώνει με το κομμάτι Τουρκία και να δώσει βαρύτητα στα IKEA.
 • Ειδικότερα στην ανάπτυξη μικρότερων καταστημάτων IKEA στη Βάρνα, στην Πάτρα και στο Ηράκλειο της Κρήτης. Συγχρόνως όμως, ετοιμάζεται να ξεκινήσει και πιο μικρά ΙΚΕΑ όπως στο λιμάνι του Πειραιά. Το ίδιο γίνεται και στην INTERSPORT και στο ATHLETES FOOT.

Αγοράζοντας ΦΟΥΡΛΗ σ’ αυτά τα επίπεδα δεν είναι μόνο ότι ποντάρει κάποιος ότι θα αυξηθεί το μερίδιο της κατανάλωσης επίπλων από 0.70% του ΑΕΠ που είναι στο 1.2% (revert to mean) που είναι και κάτω του ευρωπαϊκού μέσου όρου. Αλλά και από το μεγάλωμα της πίτας που ο στόχος είναι τα ΙΚΕΑ και τα INTERSPORT να παίρνουν όλο και μεγαλύτερο μερίδιο αγοράς.

Αυτό σε συνδυασμό με τη μείωση της κοστολογικής βάσης λειτουργίας των καταστημάτων ΙΚΕΑ θα δώσει μεγαλύτερα περιθώρια κέρδους και έτσι θα ωθήσει τον ΦΟΥΡΛΗ σε υψηλότερο επίπεδο επαναλαμβανόμενης κερδοφορίας.

 • Όπως σας έχουμε ήδη πει, πιστεύουμε ακράδαντα ότι το 2021 ο ΦΟΥΡΛΗΣ θα είναι το απόλυτο turnaround story του ελληνικού χρηματιστηρίου όπως ήταν το 2020 η ΔΕΗ.


MHNYMATA – AΠΑΝΤΗΣΕΙΣ 

***

Γ.Κ: Καλημέρα κε Παπαθεοδώρου,
Ενημερώνομαι από τήν ιστοσελίδα σας πάνω από ενάμιση χρόνο καί οφείλω νά εκφράσω τά συγχαρητήρια μου γιά τά άρθρα σας, τήν καθοδήγηση καί ενημέρωση πού προσφέρετε στούς αναγνώστες σας. Μάς ενημερώνετε γιά αμερικάνικες μετοχές πού εισάγονται στό NYSE μέσω εταιριών SPAC, όπως αναφέρετε στήν αρχή ή διαπραγμάτευση γίνεται μέσω
τής SPAC μετά τήν συγχώνευση θά αλλάξει τό  ticker μέ τό όνομα τής εταιρείας πού “κουβάλησε”. Παράδειγμα άν έχω αγοράσει 100 μετοχές IPV μετά τήν συγχώνευση αυτομάτως θά μετατραπούν σέ AEVA; ή πρέπει νά κάνω εγώ κάποια περαιτέρω ενέργεια. Επίσης, μετά από πόσο χρονικό διάστημα πραγματοποιήται ή συγχώνευση; Παρακαλώ όπως απαντήσετε στίς απορίες μου. Συγχαρητήρια καί πάλι γιά τόν “Μικρομέτοχος”

Μέ εκτίμηση,Γεώργιος Κ@@@@@@@@@@@

 • Φίλε Γιώργο, ο αρμόδιος γι αυτά μας απαντά.. ” Αυτομάτως μετατρέπονται οι μετοχές.
  1 μετοχή spac αλλάζει με 1 μετοχή της εταιρείας. Δεν έχει να κάνει τίποτα ο επενδυτής από την Ελλάδα. Μόνο να ενοχλήσει την χρηματιστηριακή, να αλλάξει το ticker όσο γρηγορότερα γίνεται. Αν είναι πιο μακροπρόθεσμος επενδυτής να μην ασχοληθεί ούτε με αυτό. Συνήθως για να ολοκληρωθεί μια συγχώνευση απαιτούνται 3 με 4 μήνες από την ημερομηνία που ανακοινώθηκε το deal”.

****

Κ.Κ: ΜΑΖΕΥΕΙ ΔΥΝΑΜΕΙΣ η Cairo mezz ή ΜΕΧΡΙΣ ΕΔΩ ΗΤΑΝ;;

 • Φίλε Κώστα… Κάτσε να βγάλει τα πρώτα ή τα δεύτερα αποτελέσματα καθώς και καμία είδηση για την διαχείριση του χαρτοφυλακίου της και θα δεις τι σημαίνει το «μαζεύουμε δυνάμεις»
***
ΜΑΡ.ΒΙΛ: Θεωρώ ότι η μετοχή του μέλλοντος είναι τα ΕΛΠΕ. Καταληκτική ημερομηνία για να αρχίσουν οι εξορύξεις το τέλος του 2021. Ο όμιλος θα αλλάξει κατηγορία. Οι μέτοχοί του θα εισπράξουν και από την πώληση της ΔΕΠΑ. Θα ήθελα την γνώμη σας. Ευχαριστώ πολύ.
 • Αγαπητή Μαριάνθη, τα Διυλιστήρια θα συνεχίζουν να έχουν προβλήματα. Δεν είμαστε καθόλου θετικοί για την συγκεκριμένη. Θα δεις και στα αποτελέσματα που θα δημοσιεύσουν – όσον και να προσπαθήσουν να τα εξωραίσουν και να σας τα πλασάρουν ως επίτευγμα (χαχαχα). Τα μηνύματα που λαμβάνουμε διεθνώς κάθε άλλο παρά καθησυχαστικά είναι. Η διοίκηση τους είναι τα… “ΖΩΑ ΜΟΥ ΑΡΓΑ”. Το τι θα γίνει στο ταμπλό είναι… αλλουνού παπά Ευαγγέλιο. Μπορούν να τα πάνε και 7 και 8 ευρώ. Η απόφαση είναι ξεκάθαρα δική σου. Η διαμόρφωση του κάθε χαρτοφυλακίου είναι ξεκάθαρα προσωπική απόφαση. Με την συγκεκριμένη, δεν έχεις να φοβάσαι τίποτα στο ταμπλό, αλλά γύρω σου σφυρίζουν πολύ καλύτερες περιπτώσεις εισηγμένων εταιρειών.
****
ΔΗΜ.ΣΤ: Καλησπέρα σας και ευχαριστώ για τις συμβουλές σας. Η ΚΑΜΠΑΣ παραμένει επιλογή σας για το 2021?
 • Φίλε Δημήτρη, Φυσικά και παραμένει. Τα 2021 -22 – 23 θα είναι χρονιές καλές για τις κατασκευαστικές και τις εταιρίες ακινήτων. Προφανώς, τα μεγάλα έργα θα πάνε στις μεγάλες εταιρίες αλλά κάτι μεσαία και υπεργολαβικά θα κατευθυνθούν στις μικρότερες και η Καμπάς είναι καλά τοποθετημένη στην αγορά.

****

BAΣ.KAΛ: Σας ακολουθώ περίπου 2 χρόνια και σε αυτά τα 2 χρόνια οι συμβουλές σας μου έχουν χαρίσει καλές αποδόσεις. Σας ευχαριστω από καρδιάς γιατί με τα λίγα χρήματα που έχω μπορώ να βγάζω ένα καλό κέρδος. Συνεχίστε έτσι και πραγματικά σας εύχομαι ότι καλύτερο!!!

 • Φίλε Βασίλη, κρίμα που δεν μας ακολουθούσες μερικά χρόνια νωρίτερα. Τότε που ήταν πολύ δύσκολοι καιροί, αλλά…. Τέτοια μας γράφετε και μας γεμίζετε χαρά και κουράγιο να συνεχίζουμε. Καλή συνέχεια σου εύχομαι αν και είμαι σιγουρος ότι η συνέχεια θα είναι ακόμα καλύτερη.
****
ΑΠΑΝΤΗΣΗ – ΓΕΝΙΚΗ: Στα ερωτήματα… Αν έχετε κάνει καλά που έχετε αγοράσει την τάδε ή την δείνα μετοχή, καθώς και τι τιμές μπορεί να περιμένετε μελλοντικά, δεν απαντάμε. Και είναι τόσα πολλά… Μην μας παρεξηγείτε, αλλά αυτά δεν άπτονται των … καθηκόντων μας.
 • ΕΠΙΣΗΣ για όσες εταιρείες έχουμε γράψει κατ’επανάληψη. Ο ελεύθερος χρόνος μας είναι ελάχιστος.______________________________________________

(Νο.1) Χ.Α: Σχόλια– Παρατηρήσεις– Εκτιμήσεις– Επισημάνσεις (24/2)

ΚΑΝΟΝΙΚΑ, όταν διορθώνει μία ΑΓΟΡΑ που έχει κτυπήσει τρία ουράνια ταβάνια, κάποια άλλη που βρίσκεται σχεδόν ή πολύ κοντά στη χρηματιστηριακή κόλαση πρέπει να προσελκύσει την προσοχή των κεφαλαίων που πάντα αναζητούν υποτιμημένες ευκαρίες. Στο 25% του ΑΕΠ το Χ.Α , στο 120% του ΑΕΠ μέχρι και 200 αρκετές Αγορές… Και κλ@νουν μαλλί οι δικοί μας επειδή διορθώνουν(;) οι άλλες αγορές τις οποίες δεν ακολούθησε καν, ούτε σε ποσοστό 10% της ανόδου τους.
ΑΝΤΕ ΤΩΡΑ να αποφασίσουν κάποια… ανύπαρκτα ξένα funds (δηλ. από τα πολύ κάτω στρώματα) να ρίξουν ένα 2% με 3% των κερδών που έχουν αποκομίσει στις δικές τους αγορές στο δικό μας χρηματιστήριο. Να γίνει το έλα να δεις! Νομοτελειακά πράγματα είναι αυτά… Εχουν συμβεί αλλαχού, γιατί να μην συμβεί και εδώ;; Αλλά ποιος να ασχοληθεί με αυτά τα ζητήματα;; Σιγά μην χαλάσουν τον αιώνιο ύπνο τους…
Με 350 – 500 εκατ. και με την ανάλογη μόχλευση μπορούν 2-3 μικρά funds με ελάχιστο δηλ. ποσό επί των κεφαλαίων τους να κάνουν θαύματα στο ανοχύρωτο, απροστάτευτο και εγκαταλελειμένο από τους μανδαρίνους του, ελληνικό χρηματιστήριο.

ΣΧΟΛΙΑ – ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ – ΕΚΤΙΜΗΣΕΙΣ – ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ 

ΜΙΚΡΟΜΕΣΑΙΑ ΚΕΦΑΛΑΙΟΠΟΙΗΣΗ: Από 35 εκατ. μέχρι 100 εκατ. ευρώ

Η ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ γίνεται με βάση την τρέχουσα αποτίμηση τους και τα περιθώρια ανόδου – πτώσης και το ρίσκο που αναλαμβάνει ο εν δυνάμει αγοραστής των μετοχών τους σύμφωνα πάντα με τις προσωπικές εκτιμήσεις μας.

 • Ο ΚΑΤΩΤΕΡΩ ΠΙΝΑΚΑΣ είναι απόλυτα αποκαλυπτικός για την χθεσινή εικόνα των μετοχών της…
 • ΕΛΑΧΙΣΤΕΣ ΜΕΤΟΧΕΣ έκλεισαν με ανοδικό πρόσημο – μόλις τρεις κι αυτές με το -0- μπροστά.
 • ΣΥΝΕΧΙΣΤΗΚΕ η συναλλακτική δραστηριότητα στην ΙΝΤΚΑ , συνεχίζει να εκπλήσσει η PREMIA

****

ΓΙΑ ΕΠΙΘΕΤΙΚΟΥΣ ΜΙΚΡΟΕΠΕΝΔΥΤΕΣ

!ΙΝΤΡΑΚΑΤ: Μόλις δημοσιευτεί η χρήση 2020 και δοθεί το guidance από την διοίκηση θα επανέλθουμε. Ελκυστικά αποτιμημένη.

!ΙΝΤΡΑΚΟΜ: Η κεφαλαιοποίηση ενός τέτοιου ομίλου είναι κυριολεκτικά για τα… πανηγύρια.

****

ΓΙΑ ΔΥΝΑΜΙΚΟΥΣ  ΜΙΚΡΟΕΠΕΝΔΥΤΕΣ

!ΕΛΙΝΟΙΛ: Υπάρχει μία εκκρεμότητα, διαδικαστική που “αργά ή γρήγορα” θα βρει την λύση της. Από τις top επιλογές μας.

!PERFORMANCE TECHNOLOGIES: Ο διαχειριζόμενος τις τύχες της μετοχής στο ταμπλό συνεχίζει να παίζει τρίλιζα. Η μετοχή έφτασε εδώ που έφτασε γιατί τα αποτελέσματα της εταιρείας τράβηξαν το ενδιαφέρον αρκετών διορατικών ιδιωτών επενδυτών που επέμεναν σε αυτή και δικαιώθηκαν. Στη διαδρομή οι θαυμαστές της αυξάνονταν. Παρά την άνοδο η τιμή της θα ενισχυθεί σημαντικά στο προσεχές μέλλον γιατί ο κλάδος είναι πολύ Hot και συγκριτικά με τις υπόλοιπες παραμένει η φθηνότερη.

!PREMIA PROPERTIES(ex PASAL) – Δεν χρειάζονται σχόλια

****

ΓΙΑ ΣΥΝΤΗΡΗΤΙΚΟΥΣ ΜΙΚΡΟΕΠΕΝΔΥΤΕΣ

!ΚΑΜΠ (REDS): Εχει εξαντληθεί η ανάλυση της –

!ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟΣ: Σίγουρη επένδυση – πάντα εν αναμονή της ολοκλήρωσης αποεπένδυσης πρώην μεγαλομέτοχου (όχι της οικογενείας)

****

ΓΙΑ ΡΙΨΟΚΙΝΔΥΝΟΥΣ ΜΙΚΡΟΕΠΕΝΔΥΤΕΣ

!ΤΡΑΠΕΖΑ ΑΤΤΙΚΗΣ: ΧΡΩΣΤΑΕΙ ΚΕΡΔΟΣΚΟΠΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ…

ΥΠΕΝΘΥΜΙΣΗ, για να μην…ξεφεύγουμε: 

Related image
Υπάρχουν (3) ειδών «χρηματιστηριακοί προφήτες»:
 • Αυτοί οι οποίοι δεν γνωρίζουν…
 • Αυτοί οι οποίοι δεν γνωρίζουν ότι δεν γνωρίζουν…
 • Και αυτοί οι οποίοι γνωρίζουν ότι δεν γνωρίζουν, αλλά πληρώνονται αδρά για να προσποιούνται ότι γνωρίζουν.

*****

ΔΙΑΒΑΖΟΥΜΕ – ΕΥΑΘ: Στο πλαίσιο των υποχρεώσεων ενημέρωσης του επενδυτικού κοινού, η ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΥΔΡΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΑΕ (ΕΥΑΘ ΑΕ), ανακοινώνει το Οικονομικό Ημερολόγιο έτους 2021.

-Ανακοίνωση Οικονομικών Αποτελεσμάτων Έτους 2020: Παρασκευή 23 Απριλίου 2021

-Ετήσια Ενημέρωση των Αναλυτών σχετικά με τα οικονομικά αποτελέσματα του έτους 2020: Παρασκευή 23 Απριλίου 2021

Σ.Σ: Ο ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ τα δημοσίευσε, το ίδιο ο ΟΛΠ κ.α., προσεχώς ανακοινώνουν κι αλλες μεγάλες εταιρείες και έρχεται η ΕΥΑΘ να μας πληροφορήσει ότι την δική της χρήση 2020 θα μας την γνωστοποιήσει στις 23.4.2021. Λέτε και έχουν να λύσουν τίποτα εξισώσεις που ούτε ο ίδιος ο Αινστάιν θα ήταν σε θέση… Τριτοκοσμικές καταστάσεις… Φυσικά, σαν την ΕΥΑΘ θα προκύψουν και καμμιά εκατοσταριά ακόμη…

*** Γραφικοί δεν είμαστε εμείς που συνεχώς επισημαίνουμε τα στραβά τους. Γραφικοί στην ανικανότητα τους είναι όλοι εκείνοι, που θεωρούν και συμπεριφέρονται στους ιδιώτες επενδυτές τους λες και είναι δούλοι τους.


ΧΑΡΑΚΟΛΟΓΙΟΝ (από τον Θανάση Σταυρόπουλο)

 • Ελλάκτωρ: Τουλάχιστον αξιοπρόσεκτη μεταβλητότητα για την μετοχή του (-1,69%), που κινήθηκε μεταξύ 1,445 (+2,05%) και 1,382 ευρώ (-2,40%), ενώ συμπλήρωσε τρίτη συνεχόμενη πτωτική συνεδρίαση. Μόνη θετική ένδειξη για την μετοχή, η παραμονή υψηλότερα των 1,38 – 1,40 ευρώ (ημερήσιο “stop long”, ενώ από το εν λόγω επίπεδο διέρχεται και ο εκθετικός ΚΜΟ 30 εβδομάδων).

Όσο το παραπάνω επίπεδο λειτουργεί σαν στήριξη, η μετοχή μπορεί να ελπίζει σε κίνηση προς τα 1,59 – 1,615, 1,70 και 1,875 ευρώ (ιδιαίτερα αισιόδοξο σενάριο). Αντίθετα κλείσιμο χαμηλότερα των 1,38 ευρώ, θα “ανοίξει δίαυλο επικοινωνίας”, με τις επόμενες στηρίξεις στα 1,285, 1,193 και 1,10 ευρώ.

ΔΕΗ: Δεύτερη συνεχόμενη πτωτική συνεδρίαση για την μετοχή της (-5,86), με τις πωλήσεις να παίρνουν επιθετικότερο χαρακτήρα και τον τίτλο να υποχωρεί έως τα 8,73 ευρώ (-6,13%), παρά τις συνεχιζόμενες αναλύσεις σύμφωνα με τις οποίες “έσοδα πάνω από 1,5 δισ. ευρώ, αναμένει η ΔΕΗ από την πώληση του 49% του ΔΕΔΔΗΕ”.

 • Για όσους θεωρούν ότι το “ανοδικό έργο” έχει και άλλα “επεισόδια” για την μετοχή της Επιχείρησης Ηλεκτρισμού, οι επόμενες αντιστάσεις στα 9,30 – 9,54 και 10,20 ευρώ. Αντίθετα, αν συνεχίσει να δίνει κλεισίματα χαμηλότερα των 8,80 ευρώ, η τάση δείχνει δοκιμασία της επόμενης στήριξης στα 8,30 – 8,20 ευρώ.

ΠΑΡΟΥΣΙΟΛΟΓΙΟΝ (από τον Θανάση Σταυρόπουλο)

Τουλάχιστον απογοητευτική η εικόνα σε μεσαία και μικρότερη κεφαλαιοποίηση, καθώς η απόσυρση – αποχώρηση των αγοραστών, έχει σαν αποτέλεσμα μετοχές, με ελάχιστες συναλλαγές, να υποχωρούν σε σημαντικά χαμηλότερα επίπεδα.

 • Από εκεί και πέρα, αύξηση συναλλαγών σε Επίλεκτο (+10,43%), Ιντεάλ (+4,96%), Foodlink (+3,15%), MIG (-2,40%) και Κορδέλλου (-6,98%), επιμένει ο πωλητής στην Euroxx (-9,71%)

Το “bid” χαμηλότερα από το προηγούμενο κλείσιμο σε Κυλ. Σαραντόπουλου (+9,18%), Ναύπακτο (+1,47%) και Vidavo (+4,76%), τρεις οι συνεχόμενες ανοδικές συνεδριάσεις με αύξηση των συναλλαγών για την ΕΚΤΕΡ (+1,49%), ενώ πέντε συνεχόμενες πτωτικές συνεδριάσεις συμπλήρωσαν τα Πλ. Θράκης (-1,92%).

 • Βγήκε μικρό “bid” στην Trastor (+2,41%), παρουσία πωλητή σε Ιντερτέκ (-12,06%), Τζιρακιάν (-5,20%) , Mevaco (-2,98%), ΚΛΜ (-2,36%), Mermeren (-8,45%) και Ικτίνο (-2,05%), “τριολέ” πτωτικών συνεδριάσεων στην ΕΛΒΕ (-5,38%) και στον Παϊρη (-3%, με αυξημένες συναλλαγές)

Κινήσεις κατοχύρωσης κερδών σε Revoil (-4,17%), Cenergy (-2,27%) και Ελινόιλ (-3,24%), συνεχίζεται η αργή διολίσθηση για Flexopack (-2,89%) και ΟΛΘ (-1,92%), ενώ θα έχει ενδιαφέρον προς τα πού θα εκτονωθεί η συσσώρευση στην Performance (0%).

*****

*****

AΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΣΕ ΜΗΝΥΜΑΤΑ

MΗΝΥΜΑ
Καλησπέρα σας,

Αρχικά, σας ευχαριστώ πολύ που διαβάζετε και απαντάτε σε όλες τις ερωτήσεις μας! Είστε πραγματικά πολυ βοηθητικοί, εύστοχοι και ακριβείς στις τοποθετήσεις σας, ωθώντας τους (μικρό)μετόχους σε καλυτερες επιλογές και τους επιφυλακτικους σε τοποθετήσεις.
Θα ήθελα να εκφέρετε τις απόψεις σας για μια μετοχή που η πορεια της ενδιαφέρει παρα πολλους (μικρο)επενδυτές, την Τράπεζα Πειραιώς. Υπο ποιους όρους (τιμη, επιπλεον τεμάχια, δικαιώματα υφιστάμενων και νέων μετοχών, στόχος ΑΜΚ) θεωρείτε οτι θα πραγματοποιηθεί(;) η ΑΜΚ; Σε ποιο βαθμό θα επιτευχθεί η εξυγίανση; Πως κρίνετε μια τοποθέτηση κατά την ΑΜΚ ή και μετά; Θεωρείτε καλύτερη επιλογή την τοποθέτηση πριν κατά την διάρκεια η μετά την ΑΜΚ; Πως βλέπετε την πορεία της μετοχής μετέπειτα, κατά την διάρκεια της ανόδου-εξόδου από την πτώση της πανδημίας (-ράλι;) και μέχρι το φθινόπωρο; Τι potential έχει η επένδυση; (κατά την άποψη μου, θα είναι μια από τις μετοχες με την υψηλότερη προοπτική κερδών, εσείς τι νομίζετε;) Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων! Αναμένουμε με ανυπομονησία τις απαντήσεις σας!

Απάντηση- 

 • Eυχαριστώ για τα καλά λογια. Την ΠΕΙΡΑΙΩΣ την έχουμε αναλύσει αρκετές φορές. Η Γενική εικόνα είναι, όταν τελειώσουν οι τράπεζες με τα κόκκινα δάνεια του παρελθοντος, και εφόσον καθαρίσει το 100%του ισολογισμού τους, θα είναι 4 σχεδόν μονοπωλιακά ιδρύματα που θα λειτουργούν με το ½ ή 1/3 των εξόδων του παρελθόντος.  Κοινώς… Μαγαζιά Γωνία. Το πρόβλημα είναι, ότι μέχρι να φτάσουμε εκεί, ίσως καούν πολλά πολλά κεφάλαια. Ηδη έχουν καεί πάνω από 50 δις.  Αν με ρωτάτε, για το εάν η επερχόμενη ΑΜΚ της Πειραιώς τελειώσει το πρόβλημα, δεν ξέρω τι να σας απαντήσω. Αλλοι μιλάνε για 1 δις έλλειμμα κεφαλαίων, άλλοι για 2. Μην κοιτάτε την τιμή της αύξησης. Δείτε, αν θα μαζέψουν αρκετά χρήματα. Αν ακούσετε για ΑΜΚ 400-500-700 εκατ. τότε θα σημαίνει ότι η αγορα δεν τους δίνει παραπάνω και πάνε πάλι σταγόνα σταγόνα. Αν ακούσετε μεγάλο νούμερο και βλέπετε ότι θα καλυφθεί, τότε έχετε καλές προοπτικές στο να είναι η τελευταία ΑΜΚ…. Αυτό που μάλλον είναι σίγουρο είναι ό,τι όποιος πιάσει την τελευταία ΑΜΚ, αυτή δηλαδή με την οποία θα καθαρίσει η κάθε τράπεζα το κόκκινο παρελθόν της, αυτός θα δει τα επόμενα χρόνια πολλαπλά κέρδη. Καλη επιτυχια.

Καλησπέρα σας. Εάν θέλουμε να κάνουμε μία ερώτηση για μία μετοχή (όπως αυτές που διαβάζουμε στην ιστοσελίδα σας) πώς μπορούμε να στείλουμε μήνυμα? Μέσω e-mail ή μέσα chat? Ευχαριστώ πολύ.

_____________

Καλημέρα σας! Κάνετε πολύ καλή δουλειά! Στα περισσότερα άρθρα σας με βρίσκεται απόλυτα σύμφωνο. Αν μου επιτρέπεται κάποια σχόλια. Έχω την αίσθηση πως «πετρέλαια και απε»» όπως μοη, ελπε, κτλπ θα πάνε καλά. Στο Μυτιληναίο βλέπω πολύ έντονη διαφήμιση τελευταία κι αυτό κάτι σημαίνει. Η ερώτηση είναι, γιατί το Ιατρικό είναι τόσο αδικημένο; Προφανώς φταίει η οικογένεια.

Δεν μπορεί να κάνει στο ταμπλό 120 κάτι εκατομμύρια ΟΛΟΣ ο όμιλος. Ιατρικό Διαβαλκανικό, Ιατρικό Αθηνών, Γαία, Παιδιατρικό, Ιατρικό Φαλήρου, Ιατρικό Ψυχικού, Ιατρικό Περιστερίου και μία μονάδα αιμοκάθαρσης. Μιλάμε για 8 κλινικές! Μεγάλες και μικρές! Όταν μόνο το ποσοστό του Υγεία πουλήθηκε 200. Το μετροπόλιταν 80. Το general 40. Παρακαλώ το σχόλιο σας. Ευχαριστώ. Γιάννης.

 • ΦΙΛΕ ΓΙΑΝΝΗ, δεν μας διαβάζεις φαίνεται (χαχαχα)- Για το ΙΑΤΡΙΚΟ έχουμε γράψει πολύ πρόσφατα και όχι μία και δύο φορές. Ο ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ δεν έχει ανάγκη από διαφήμιση, απλά δεν μπορεί κανείς να μην ασχοληθεί μαζί του. Είναι ΤΟΠ ο όμιλος και λογικό να συγκεκντρώνει πάνω του τα φώτα της προσοχής και της δημοσιότητας.  ΜΟΗ +ΕΛΠΕ: Πολύ σωστά.

****

 

ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ: Το παρόν δεν αποτελεί σύσταση επενδυτικής στρατηγικής αναφορικά με χρηματοπιστωτικά μέσα ή εκδότες χρηματοπιστωτικών μέσων και δεν περιέχει την οποιαδήποτε γνώμη σχετικά με την παρούσα ή μελλοντική αξία χρηματοπιστωτικών μέσων.

 • Οι πληροφορίες και οι απόψεις στο συγκεκριμένο έγγραφο είναι για ενημέρωση του αναγνώστη και μόνο.

Στο παρόν έγγραφο υπάρχουν πληροφορίες και εκτιμήσεις οι οποίες ενδεχομένως να αναθεωρηθούν σημαντικά μετά την κυκλοφορία του συγκεκριμένου εγγράφου είτε λόγω αναθεώρησης των οικονομικών μεγεθών από τις αρμόδιες αρχές, είτε επειδή οι εκτιμήσεις αναθεωρούνται με βάση νέες εξελίξεις και τάσεις στις οικονομίες και τις αγορές.

 • Στο παρόν έγγραφο ενδεχομένως να γίνεται αναφορά σε συγκεκριμένα χρηματοοικονομικά στοιχεία τα οποία μπορεί να μην είναι συμβατά με τον επενδυτικό ορίζοντα+ το προφίλ συγκεκριμένων επενδυτών.

Η επένδυση σε ορισμένα χρηματοοικονομικά στοιχεία μπορεί να ενέχει σημαντικούς κινδύνους και κόστος ευκαιρίας.

 • Οι αναγνώστες του συγκεκριμένου εγγράφου είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι στο να επιβεβαιώνουν την εγκυρότητα των παρεχομένων πληροφοριών καθώς επίσης και να ενημερώνονται για τυχόν αναθεωρήσεις οικονομικών μεγεθών και εκτιμήσεων που λαμβάνουν χώρα.