Νο.2- (26/8) Χ.Α: Πολλά εν ολίγοις από τον… Παρατηρητικό- Tι πίνουν βρε παιδιά και μας τα έχουν ζαλίσει τα… μυαλά

TI ΠΙΝΟΥΝ βρε παιδιά και μας τα έχουν ζαλίσει τα… μυαλά, με τις 900, τις 920 μονάδες, τις 1000 ή τις 880 κοκ;;  

ΙΝΤΕΑΛ- απάντηση: Με την παλαιά ΙΝΤΕΚ δεν είχαμε κανένα πρόβλημα να την αναδείξουμε, να την προβάλουμε. Και είδατε και τι έγινε. Τώρα, για την καινούργια τι να σας πούμε; Να δούμε τα πρώτα δείγματα γραφής, γιατί από… proforma άντε να βγάλεις άκρη. Η αποτίμηση της φυσικά και είναι απαιτητική, αλλά στο Χ.Α και στις αγορές μετρούν άλλα πράγματα όταν μιλάει το χρήμα…

ΑΤΤΙΚΗΣ – απάντηση: Δεν έχουμε άποψη, καθότι δεν ασχολούμεθα. Τι να αναλύσουμε; Μήπως ξέρουν και οι ίδιοι να μας πουν; Ολα χύμα… Φυσικά και δεν είναι η μόνη…

ΒΟΣΥΣ: Το απόλυτο ποιοτικό χαρτί της μικρής κεφαλαιοποίησης και ανάμεσα στα ΤΟΠ 20 της σύγχρονης ιστορίας του ελληνικού χρηματιστηρίου. Υπάρχουν αρκετοί επενδυτές που έχουν πλέον αρνητικό κόστος κτήσης και οι οποίοι θα αυξάνονται με την πάροδο του χρόνου. Εχουμε αναφερθεί λεπτομερώς στη περίπτωση της…

ΒΟΣΥΣ(Ι): ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΤΗΝ ΕΧΟΥΝ ΣΤΟ ΠΕΡΙΘΩΡΙΟ αλλά η συγκεκριμένη συγκαταλέγεται στις πλέον αξιόπιστες διαχρονικά παρουσίες του ελληνικού χρηματιστηρίου. Μόνον τα μερίσματα και οι επιστροφές κεφαλαίου που έχει διανείμει στους επενδυτές μετόχους της υπερκαλύπτουν την τρέχουσα αποτίμηση της στο ταμπλό. Απίστευτα ποιοτική και ελκυστική περίπτωση χωρίς το παραμικρό downside risk που στην περίοδο αυτή είναι για μας το πλέον σημαντικό πλεονέκτημα. ΝΑ ΣΗΜΕΙΩΣΟΥΜΕ ότι η σχέση NETDEBT/ EBITDA είναι αρνητική (!!) η Book Value στα 2,4500 ευρώ και η πραγματική της πολύ περισσότερο.

ΠΡΟΦ – Απάντηση: Δεν το συζητάμε πλέον, υπάρχει μεγάλη στρέβλωση με τις άλλες δύο. Να αναμένετε μείωση, αν μη τι άλλο, της στρέβλωσης… Παρατηρούμε ότι σήμερα κινείται πιο δυναμικά, πιο επιθετικά. Κάποιοι θα το πήραν είδηση.

ΣΙΔΜΑ: Το χαρτί της ΕΠΙΤΗΡΗΣΗΣ το οποίο πιστεύουμε πολύ, αν και αργήσαμε να το αποδεχτούμε παρά μόνον όταν ανέβασε όγκους και έγραψε τα 1,2000 ευρώ.

Σημερινή εικόνα του:

ΣΙΔΜΑ: Λίγες είναι πλέον οι μέρες της που θα παραμείνει υπό επιτήρηση… (ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΚΟΤΖΑΜΑΝΗΣ@euro2day.gr)-  H ΣΙΔΜΑ αναμένεται να ανακοινώσει τον προσεχή Σεπτέμβριο εξαμηνιαίες λογιστικές καταστάσεις με θετικά ίδια κεφάλαια. Αυτό θα οφείλεται τόσο στο κερδοφόρο αποτέλεσμα της περιόδου Ιανουαρίου-Ιουνίου όσο και στη λογιστική απομείωση του τραπεζικού δανεισμού (της καθαρής παρούσας αξίας του) κατά 12,4 εκατ. ευρώ, μετά και τη διαδικασία αναχρηματοδότησης του φετινού Φεβρουαρίου. Όπως όλα δείχνουν, μετά την ανακοίνωση των εξαμηνιαίων αποτελεσμάτων, θα ακολουθήσει αίτημα της εισηγμένης προς τις χρηματιστηριακές αρχές για επάνοδο της μετοχής στην κανονική διαπραγμάτευση.

Ο φίλος σας ο Παρατηρητικός 

Aυτή την φορά ο κόκκινος VKP 


ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ 

  • Το παρόν δεν αποτελεί σύσταση επενδυτικής στρατηγικής αναφορικά με χρηματοπιστωτικά μέσα ή εκδότες χρηματοπιστωτικών μέσων και δεν περιέχει την οποιαδήποτε γνώμη σχετικά με την παρούσα ή μελλοντική αξία χρηματοπιστωτικών μέσων. Οι πληροφορίες και οι απόψεις στο συγκεκριμένο έγγραφο είναι για ενημέρωση του αναγνώστη και μόνο.

Στο παρόν έγγραφο υπάρχουν πληροφορίες και εκτιμήσεις οι οποίες ενδεχομένως να αναθεωρηθούν σημαντικά μετά την κυκλοφορία του συγκεκριμένου εγγράφου είτε λόγω αναθεώρησης των οικονομικών μεγεθών από τις αρμόδιες αρχές, είτε επειδή οι εκτιμήσεις αναθεωρούνται με βάσει νέες εξελίξεις και τάσεις στις οικονομίες και τις αγορές.

  • Στο παρόν έγγραφο ενδεχομένως να γίνεται αναφορά σε συγκεκριμένα χρηματοοικονομικά στοιχεία τα οποία μπορεί να μην είναι συμβατά με τον επενδυτικό ορίζοντα+ το προφίλ συγκεκριμένων επενδυτών. Η επένδυση σε ορισμένα χρηματοοικονομικά στοιχεία μπορεί να ενέχει σημαντικούς κινδύνους και κόστος ευκαιρίας.

Οι αναγνώστες του συγκεκριμένου εγγράφου είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι στο να επιβεβαιώνουν την εγκυρότητα των παρεχομένων πληροφοριών καθώς επίσης και να ενημερώνονται για τυχόν αναθεωρήσεις οικονομικών μεγεθών και εκτιμήσεων που λαμβάνουν χώρα.