[Nο.147/1*+2**] X.A & Markets: Σχόλια, εκτιμήσεις & αναφορές@4:30μμ

ΟΛΑ ΠΗΓΑΙΝΑΝ ΚΑΤ’ ΕΥΧΗ εφέτος. Και ξαφνικά νάσου ο Κορωνοϊός… Πλήρης διάλυση και ξανά φτού από την αρχή… Φτιάχνει κάπως η κατάσταση, μετά βελτιώνεται πολύ, αρχίζει νάχει κανείς προσδοκίες… Και νάσου πετιέται ο τουρκοϊός, με τους νεοέλληνες να τα κάνουν πάνω τους τουλάχιστον στο Χ.Α. Είδαμε και πάθαμε να τους συνεφέρουμε και μας πέφτει κεραμίδα ο… Λατσηϊός. Δεν μας θέλει με τίποτα αδέρφια. Πάει και τελείωσε!

ΗΛΙΑΣ ΖΑΧΑΡΑΚΗΣ: Τα γεωπολιτικά παίζουν την σημασία τους και μέχρι τις 2 Αυγούστου υπάρχει ο φόβος για κάποιο θερμό επεισόδιο με την Τουρκία. Το παιχνίδι φαίνεται να είναι μεγάλο και να ετοιμάζεται πολύ μεγάλο διάστημα. Το ελληνικό χρηματιστήριο δεν μπόρεσε να ακολουθήσει την πορεία των ξένων αγορών με τον φόβο του τι θα συμβεί σε μία σοβαρή διόρθωση τους να ελλοχεύει.

 • Από την άλλη η άνοδος του ευρώ αν κρατήσει μπορεί να προβληματίσει σε κάποιο βαθμό την Ευρωπαϊκή οικονομία ενώ η παράλληλη άνοδος του χρυσού που πλησιάζει τα ιστορικά του υψηλά δείχνει ότι ο φόβος είναι και πάλι ορατός.
 • Η Ελληνική οικονομία έχει μία σημαντική ευκαιρία μετά από 10 χρόνια να μπορέσει να ανακάμψει με γοργούς ρυθμούς μιας και τα κεφάλαια που έχει στην διάθεση της είναι πολύ σημαντικά.
 • Το πώς θα τα διαχειριστεί σίγουρα έχει μεγάλη σημασία. Μην ξεχνάμε ότι τα αποτελέσματα του 2020 ακόμα δεν έχουν φανεί και το κρίσιμο διάστημα είναι η τρέχουσα περίοδος μιας και ίσως αντιπροσωπεύει και το μεγαλύτερο μέρος του ΑΕΠ στην χρονιά.
….

!ΙΝΤΡΑΚΟΜ: Σε κάθε μετοχή έρχεται η ώρα της, η κάθε μετοχή έχει το δικό της φεγγάρι, το δικό της ριζικό. Για το χαρτοφυλάκιο του μικροεπενδυτή πάντα έχει πρώτιστη σημασία η τιμή επιβίβασης.

!ΠΛΑΣΤΙΚΑ ΘΡΑΚΗΣ: Κρατάνε τα 1,8500 ευρώ με κομμένο το μέρισμα τους (0,043 ευρώ) δηλ. έχουν στενή επαφή με τα 1,9000 ευρώ.

!PERFORMANCE: Το υπ’αρ.1 χαρτί “Ομόλογο παλαιάς κοπής”… Για να επιμένει τόσο πολύ η στήλη, κάτι θα ξέρει περισσότερο.ΣΤΑ… 4,2000 ευρώ σήμερα και -2,8%.

Την διάθεση κερδών για τη χρήση 2019 και την εκλογή νέου ΔΣ καλείται να εγκρίνει, μεταξύ άλλων, η τακτική ΓΣ της Performance Technologies στις 3 Αυγούστου.

!ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ: Πλήρης η αναφορά για την αφεντιά του από τον Ειδικό Συνεργάτη μας σήμερα. Δεν χρειάζεται να αναφερθούμε περισσότερο. Εν τω μεταξύ, ο όμιλος αναλαμβάνει σύμφωνα με πληροφορίες την ολοκλήρωση του οδικού άξονα Άκτιο – Αμβρακία, προϋπολογισμού 150 εκατ. ευρώ.

 • Υπενθυμίζεται ότι το έργο είχε κατακυρωθεί αρχικά σε διαγωνισμό το… 2010 (!!!!), ωστόσο στη συνέχεια υπήρξε προσφυγή από την ιταλική GD Infrastructure σε σχέση με την γνωστή απόφαση της Επιτροπής Ανταγωνισμού το 2017 με αποτέλεσμα η υλοποίηση του έργου να κολλήσει. Έτσι, από το συνολικό έργο μήκους 48,5 χιλιομέτρων και τις 4 αρχικές εργολαβίες που υπογράφηκαν το 2010, έχουν ολοκληρωθεί μόνο 15 χιλιόμετρα.

!ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΑΠΟΥΤΣΑΝΗΣ- 27.07.2020: Δημοσίευση χρηματοοικονομικής έκθεσης α΄ εξαμήνου 2020.

!ΚΕΚΡΟΠΑΣ: Γίνεται συστηματική συγκέντρωση της κάθε προσφοράς από κύκλους πολύ κοντά στα… στεγανά της εταιρείας σε επίπεδα πέριξ των 1,9000 ευρώ…

!MEDICON – ΜΕΝΤΙ – ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Είχαμε αναφερθεί προ  τριών εβδομάδων. Ανά πάσα στιγμή μπορεί να γίνει στόχος [λόγω Αντικειμένου] Επιθετικής Εξωτερικής Εξαγοράς μετά την θεαματική μεταμόρφωση των χρηματοοικονομικών μεγεθών της απόρροια μίας εξαιρετικά αποτελεσματικής διοίκησης που αξίζει των υψηλών αμοιβών που λαμβάνει.

 • Στη περίπτωση της έχει πραγματοποιηθεί ένας άθλος. Της πετσόκοψαν μερικές δεκάδες εκατ. ευρώ και άντεξε, παρά τον πόλεμο που δέχθηκε. Με αποτίμηση 8,2 εκατ. ευρώ(!!!) για μία πρωτοποριακή και μοναδική στο είδος της εταιρεία.

Στόχος της Medicon Hellas είναι να επεκταθεί και σε νέους τομείς, με πρώτο αυτόν της παραγωγής μοριακών αντιδραστηρίων.

 • Πρόκειται για αντιδραστήρια μοριακού ελέγχου, με πρώτο μέλημα της εισηγμένης να είναι η εστίαση στα αναπνευστικά νοσήματα.
 • Ήδη, η εισηγμένη έχει αρχίσει τις παραγγελίες εξοπλισμού, με στόχο να μπορεί να παράγει και να διαθέτει τα σχετικά προϊόντα μέσα στο 2021 ή έστω το 2022.

ΣΧΟΛΙΟ: Φυσικά, το 2020 δεν είναι μία καλή χρονιά, αλλά εύκολα θα καλυφτεί το όποιο έδαφος χαθεί. Οι αξίες των εταιρειών δεν προσδιορίζονται με βάση το p/e. Υπάρχουν και πολλά άλλα στον υπολογισμό της τιμής τους.

 • ΠΡΟΤΙΜΟΥΜΕ να ασχολούμεθα με εταιρείες που παλεύουν κόντρα σε θεούς και δαίμονες, παράγουν πραγματικό έργο, έχουν όραμα και δεν κοροιδεύουν, παρά με τις… φιγουρατζίδικες που στηρίζονται σε εκθέσεις επί εκθέσεων, σε σενάρια επί σεναρίων, σε Θα και Θα, στις οποίες συγχωρούνται/παραβλέπονται τα πάντα και είναι στο απυρόβλητο.
 • Το τι κάνει η μετοχή της κάθε εταιρείας στο ταμπλό, δεν είναι δική μας… αρμοδιότητα.

____________________________________________

[Nο.147/1*] X.A & Markets: Σχόλια, εκτιμήσεις & αναφορές (27/7/2020)

Ειλικρινά ευχόμεθα, οι κατ’επανάληψη εκφρασθείσες επιφυλάξεις και φόβοι μας για το εγχείρημα της ΛΑΜΔΑ (τραβάτε με κι ας κλαίω ήταν και είναι η διάθεση των μεγαλομετόχων της) να μην επαληθευτούν.

Εν τω μεταξύ όμως…

 • Και μεγάλη ζημιά έχει γίνει σε πολλά ιδιωτικά χαρτοφυλάκια (για τα θεσμικά, δεκάρα δεν δίνουμε και σταματάμε εδώ…)
 • Και η ψυχολογία της αγοράς έχει επηρεαστεί σε σημαντικό βαθμό.

 •  ΤΙΜΗ ΤΩΡΑ: 5,8200 και -4,28%
Διάστημα ΜΙΝ ΜΑΧ Μετ. %
7 ημερών 5,730 6,300 3,05
30 ημερών 5,730 6,410 0,83
3 μηνών 5,500 6,730 0,83
6 μηνών 4,260 8,470 -28,22
12 μηνών 4,260 9,187 -30,32

***

ΠΥΚΝΩΝΟΥΝ ΚΑΙ ΤΑ ΜΗΝΥΜΑΤΑ: Αφού η ΛΑΜΔΑ έβαλε κόσμο στο ομολογιακό της, ούτε μία εβδομάδα μετά ανακοινώνεται η αποχώρηση βασικού μετόχου! Εδώ υπάρχει τρομερό ζήτημα αναξιοπιστίας, που δείχνει τη μεθόδευση με την οποία κινήθηκε η εταιρεία σε βάρος των ομολογιούχων. Προφανώς και ήταν γνωστή η πρόθεση αποχώρησης αλλά με την αποχώρηση πώς να έβγαινε μετά για ομολογιακό; Δυστυχώς έτσι αντιλαμβάνονται οι ελληνικές εταιρείες την σχέση τους με τους επενδυτές! Τυχωδιωκτική! Αν η υπόλοιπη οικογένεια πιστεύει το έργο γιατί δεν αγόρασαν το ποσοστό της αδερφής; Μαύρα σύννεφα…

ΚΙ ΑΛΛΑ ΠΙΟ ΕΠΙΘΕΤΙΚΑ σε άλλο τόνο: Μαλιστα! Επρεπε να φυγει πριν την εκδοση του ομολογιακου δανειου αλλιως η πωληση σε τοσο συντομο χρονικο διαστημα μετα την εκδοση μπορει να μην ειναι πιθανως ποινικα κολασιμη αλλα σιγουρα ηθικα μοιαζει με παραπλανηση των ομολογιουχων.-

 • Εαν ήμουν Αδωνις μετά απ’αυτό θα υπέβαλα την παραίτηση μου, που “έπεισα”
  έναν πρωθυπουργό να συμμετάσχει ΕΠΙΣΗΜΑ ΣΕ ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΚΑΤΕΔΑΦΙΣΗΣ και όχι σε έναρξη επένδυσης. – Οταν ξεκινάς ένα έργο, τότε γιορταζεις Αδωνι, όχι όταν…  κατεδαφίζεις!

Silver alert ! Αναζητείται Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς! Μπορείτε να βοηθήσετε; Καλέστε άμεσα στο 696 9696 969.

 • Ο Άδωνις το είχε προβλέψει… Όλα τα προβλέπει!

Πάντως στο Ελληνικό έχει όντως προβλεφθεί έντονη ναυτιλιακή δραστηριότητα -εδώ, από το προσωπικό αρχείο του Άδωνη- κρουαζιέρας… (στη λίμνη). Όμως η Οικογένεια δεν δραστηριοποιείται στην κρουαζιέρα, για αυτό ίσως και η κίνηση. (… για να είμαστε δίκαιοι, και να λέμε και το σωστό, ο Άδωνις το είχε προβλέψει,.,. όλα τα προβλέπει).


ΝΟΤΑ ΑΙΣΙΟΔΟΞΙΑΣ: Αυτοί που αγόρασαν τα πακέτα, πρόκειται περί… γάτων με πέταλα!

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ: Η LAMDA Development S.A. ανακοινώνει, μετά από σχετική γνωστοποίηση που έλαβε, ότι η VNK FUND LTD, στις 22 Ιουλίου 2020 προχώρησε σε πώληση 97 κοινών ανώνυμων ομολογιών, συνολικής αξίας 97.011 ευρώ. Η VNK FUND LTD είναι κατά την έννοια του άρθρου 3, παρ. 1 (26) του Κανονισμού (ΕΕ) 596/2014, νομικό πρόσωπο που έχει στενό δεσμό με τον κ. Βασίλειο Κάτσο, μη εκτελεστικό μέλος του ΔΣ της Εταιρείας.


ΑΣΧΕΤΟ αλλά και πάρα πολύ σχετικό με τα εν Ελλάδι κρατούντα και… δρομολογούντα!!

Aρθρο Παρέμβαση Αλ. Παπαδόπουλου (capital)

“Δεν συμφωνώ με την απόφαση της Κυβέρνησης να διευρύνει την απόφαση του ΣτΕ να καταβάλει τα επιδικασθέντα ποσά και σε όσους δεν τα διεκδίκησαν δικαστικά. Το ζήτημα είναι ηθικό, πολιτικό και οικονομικό. Τα 4 δισ. ευρώ, πλέον των αναμενομένων των συνταξιούχων του Δημοσίου, δεν είναι στραγάλια για μια χώρα με δημόσιο χρέος οσονούπω 200% του ΑΕΠ, με μύρια, εκτός των άλλων, οικονομικά προβλήματα να την κατακλύζουν”..


ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ: Το παρόν δεν αποτελεί σύσταση επενδυτικής στρατηγικής αναφορικά με χρηματοπιστωτικά μέσα ή εκδότες χρηματοπιστωτικών μέσων και δεν περιέχει την οποιαδήποτε γνώμη σχετικά με την παρούσα ή μελλοντική αξία χρηματοπιστωτικών μέσων.

 • Οι πληροφορίες και οι απόψεις στο συγκεκριμένο έγγραφο είναι για ενημέρωση του αναγνώστη και μόνο.

Στο παρόν έγγραφο υπάρχουν πληροφορίες και εκτιμήσεις οι οποίες ενδεχομένως να αναθεωρηθούν σημαντικά μετά την κυκλοφορία του συγκεκριμένου εγγράφου είτε λόγω αναθεώρησης των οικονομικών μεγεθών από τις αρμόδιες αρχές, είτε επειδή οι εκτιμήσεις αναθεωρούνται με βάση νέες εξελίξεις και τάσεις στις οικονομίες και τις αγορές.

 • Στο παρόν έγγραφο ενδεχομένως να γίνεται αναφορά σε συγκεκριμένα χρηματοοικονομικά στοιχεία τα οποία μπορεί να μην είναι συμβατά με τον επενδυτικό ορίζοντα + το προφίλ συγκεκριμένων επενδυτών.

Η επένδυση σε ορισμένα χρηματοοικονομικά στοιχεία μπορεί να ενέχει σημαντικούς κινδύνους και κόστος ευκαιρίας.

 • Οι αναγνώστες του συγκεκριμένου εγγράφου είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι στο να επιβεβαιώνουν την εγκυρότητα των παρεχομένων πληροφοριών καθώς επίσης και να ενημερώνονται για τυχόν αναθεωρήσεις οικονομικών μεγεθών και εκτιμήσεων που λαμβάνουν χώρα.