[Nο.142– 2**] X.A & Markets: Σχόλια, εκτιμήσεις & αναφορές (20/7/2020)

ΔΕΗ: Έχει ξεχάσει το “Μείον”, ξεπερνούσε σήμερα και τα 4,0000 ευρώ, με την κ/φση να φτάνει την αντίστοιχο της ΑΛΦΑ. Στο +16% από την αρχή του Ιουλίου και με 11-3 στις μέχρι τώρα 14 συνεδριάσεις του.

ΕΥΠΙΚ: Από τα υψηλά των 5,0000 ευρώ (έχουμε αφαιρέσει το μέρισμα που διένειμε) στο ξεκίνημα της χρονιάς έχει υποχωρήσει τώρα στα 3,6000 ευρώ, με την αποτίμηση στα 100 εκατ. ευρώ. Ξανά υπό παρακολούθηση.


Η ΤΡΙΑΔΑ της ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗΣ (άσχετα αν πήραν μεταγγραφή οι 2): Στα 45 εκατ. ευρώ η ΕΝΤΕΡ, στα 34 η ΕΠΣΙΛ και στα… 17 εκατ. η ΕΝΤΕΡ.

 • ή όποιος βιάζεται σκοντάφτει
 • ή γελάει καλύτερα όποιος γελάει τελευταίος.

 • ΑΠΟ ΦΙΛΟ ΤΗΣ ΜΕΤΟΧΗΣ

ΙΝΤΡΑΛΟΤ: Η θυγατρική της στις ΗΠΑ ίσως της δώσει σημαντική βοήθεια στο μεγάλο πρόβλημα που αντιμετωπίζει. Ουσιαστικά, αυτό το έχουν πλέον οι ομολογιούχοι…..

 • Ξέχωρα, η βοήθεια σε όλα τα επίπεδα που πιθανόν να προκύψει αν ευοδωθεί το deal με τον ΟΤΕ.

European stocks edged higher on Monday, as hopes of a breakthrough in EU stimulus talks outweighed nerves over coronavirus infection rates worldwide. Leading indices in Europe opened in the red, but most were trading higher in late morning trading on optimism Europe’s leaders could break the deadlock over a joint recovery package.

 • BRUSSELS, BELGIUM - JULY 19: German Chancellor Angela Merkel (3rd R), European Commission President Ursula von der Leyen (R), President of European Council Charles Michel (L) and French President Emmanuel Macron (2nd R) meet within the EU Leaders Summit in Brussels, Belgium on July 19, 2020. (Photo by EU Commission / Pool/Anadolu Agency via Getty Images)

Video σχόλιο αγοράς με τους: Verdadeiro & Hλ.Ζαχαράκη (FAST FINANCE)

vagelis ntakounakis <[email protected]>

ΤΑΜΠΛΟ:

 • Χωρίς τα μερίσματα τους σήμερα οι ΟΤΟΕΛ και ΛΥΚΟΣ. Αύριο κόβει και ο ΟΠΑΠ.
 • Αυτά που γίνονται στο προνόμιο της ΤΡΙΑ ΑΛΦΑ είναι τραγελαφικά, το λιγότερο.
 • ΙΝΤΡΑΛΟΤ – απάντηση: Αν ήταν να την απορροφούσε η ΙΝΤΡΑΚΟΜ, θα το είχαν κάνει προ πολλού. ‘Οχι τώρα που μπήκε σε Επιτήρηση.
 • Στο μείον σήμερα ταυτόχρονα ΕΕΕ, ΟΤΕ (διαμορφώνουν το 20% των δεικτών) σταθερός ο ΟΠΑΠ που αύριο κόβει μέρισμα. Σε εύρος μισού ευρώ εδώ και αρκετές ημέρες ο TITC (μεταξύ 10,5000 και 11,0000)
 • ΚΛΕΙΔΩΝΟΥΝ σημαντικά βραχυχρόνια κέρδη έως 15% σε ΕΛΧΑ και CENER.
 • Παραμένει σε χειμερία νάρκη η ΙΝΤΡΑΚΑΤ σε απόσταση σχεδόν 100% από την Book Value με πολύ υψηλό ανεκτέλεστο άνω των 500 εκατ. ευρώ και με τους υγιέστερους χρηματοοικονομικούς δείκτες του κλάδου. Κ/φση: 36,4 εκατ. ευρώ(!)

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ 

Dr Money@euro2day.gr

Πόσες φορές δεν είχα ακούσει τον παππού να μιλάει για τη χούντα που χάρισε τα δάνεια στους αγρότες. Φυσικά, ο παππούς ήταν ένας απλός άνθρωπος, χωρίς οικονομικές γνώσεις και δεν του είχε εξηγήσει κανείς ότι δεν υπάρχει δωρεάν γεύμα αφού κάποιοι άλλοι πληρώνουν. Δεν ήταν το μοναδικό χάρισμα δανείων από τότε μέχρι σήμερα. Αρκετά δάνεια, γνωστά ως θαλασσοδάνεια, που δόθηκαν σε εταιρείες τις προηγούμενες δεκαετίες, κατέληξαν στους τραπεζικούς λογαριασμούς των ιδιοκτητών τους στο εξωτερικό, «ενισχύοντας» επίσης το κομπόδεμα των τραπεζιτών που τους τα έδωσαν και ενδεχομένως των πολιτικών που μεσολάβησαν.

 • Από παλιά μέχρι σήμερα, δεκάδες δισ. ευρώ σε δάνεια που δόθηκαν σε ιδιώτες και επιχειρήσεις με κρατικές εγγυήσεις πήγαν άκλαυτα. Κοινώς, χαρίστηκαν. Αυτοί που τα πλήρωσαν δεν το πήραν καν χαμπάρι. Η μεγάλη πλειοψηφία του κόσμου δεν γνωρίζει πως οι τράπεζες έχουν ζητήσει τη βοήθεια εξειδικευμένων ξένων εταιρειών για την αναζήτηση περιουσιακών στοιχείων «κοκκινισμένων» πελατών τους ανά τον κόσμο.
 • Σε πολλές περιπτώσεις, όπως παραδέχονται οι τραπεζίτες σε κατ’ ιδίαν συζητήσεις, βρέθηκαν σημαντικά περιουσιακά στοιχεία των «κόκκινων» δανειοληπτών στο εξωτερικό. Όμως, οι τελευταίοι είχαν φροντίσει να είναι τόσο μπερδεμένο νομικά το καθεστώς τους, που οι τράπεζες δεν μπορούσαν να τα ακουμπήσουν.

Όμως, δεν είναι μόνο οι μεγαλοσχήμονες-φτωχοί  δανειολήπτες. Σε επαρχιακές πόλεις όπου οι κοινωνίες είναι κλειστές, τραπεζικοί υπάλληλοι βλέπουν δανειολήπτες που τους τηλεφωνούν για να πληρώσουν τη δόση τους να κυκλοφορούν με πολυτελή αυτοκίνητα και να διάγουν μια άνετη ζωή, χωρίς να τους καίγεται καρφάκι.

Τον περασμένο Φεβρουάριο, ο υπουργός Οικονομικών κ. Σταϊκούρας επικαλείτο στοιχεία της Ειδικής Γραμματείας Ιδιωτικού Χρέους για να υποστηρίξει σε τηλεοπτικά παράθυρα ότι  ένας στους δύο με ληξιπρόθεσμες οφειλές σε τράπεζες, οι οποίοι εντάχθηκαν στο νόμο Κατσέλη, είχαν την οικονομική ευχέρεια να πληρώσουν αλλά δεν το έκαναν.

 • Μια μέρα νωρίτερα, ο ίδιος είχε δηλώσει ότι κάπου 20.000 από τις 65.000 που είχαν υποβάλει αίτηση στην ηλεκτρονική πλατφόρμα για την προστασία της Α’ κατοικίας με επιδότηση επιτοκίου έως 50% από τους υπόλοιπους φορολογούμενους δεν δέχθηκαν να κάνουν άρση του τραπεζικού απορρήτου.

Προφανώς, κάτι είχαν να κρύψουν. Κι από τις 43.000 που δέχθηκαν, οι 15.000 περίπου δεν ταυτοποιήθηκαν, υπό την έννοια ότι άλλη κύρια κατοικία δήλωναν στην τράπεζα και άλλη στην εφορία (πιθανόν είχαν δύο σπίτια) ενώ οι 6.500 είχαν εισόδημα πάνω από 35.000 ευρώ και δεν πληρούσαν το εισοδηματικό κριτήριο.

Όλα αυτά  επιβεβαιώνουν την ύπαρξη μιας αδύνατης κουλτούρας πληρωμών, όπου πολλοί αναζητούν κάποια πρόφαση για να σταματήσουν να πληρώνουν τις δόσεις τους, προσβλέποντας σε πολιτική παρέμβαση για ευνοϊκότερες ρυθμίσεις. Κι αυτό ακριβώς κάνει το νέο πρόγραμμα-γέφυρα της κυβέρνησης που επιδιώκει την κρατική επιδότηση των τόκων για 9 μήνες για όλα τα δάνεια με υποθήκη της κύριας κατοικίας. Ακόμη κι εκείνων που ήταν βαθιά στο «κόκκινο» και είχαν καταγγελθεί στο παρελθόν.

 • Φυσικά, απομένει να φανεί αν οι θεσμοί θα βάλουν φρένο, θέτοντας κάποια αυστηρότερα κριτήρια. Κανείς δεν μπορεί να θέλει να χάσει το σπίτι του ένας άνθρωπος που αντιμετωπίζει πραγματικές δυσκολίες.
 • Αυτός θα πρέπει να βοηθηθεί με κάθε δυνατό τρόπο. Όμως, δεν μπορεί η κυβέρνηση και γενικότερα το πολιτικό σύστημα να ξιφουλκούν στα λόγια εναντίον των στρατηγικών κακοπληρωτών και στην πράξη να τους νταντεύουν.

Αν αυτή είναι η απόφαση λόγω πολιτικού κόστους, το καλύτερο θα ήταν να χαριστούν τα δάνεια μια ώρα αρχύτερα για να τελειώνουμε, αφού έτσι κι αλλιώς τη νύφη θα πληρώσουν οι φορολογούμενοι-αιμοδότες του κρατικού προϋπολογισμού.

_________________________________

[Nο.142– 1*] X.A & Markets: Σχόλια, εκτιμήσεις & αναφορές (19-20/7)

ΔΙΑΒΑΣΑΜΕ – ΑΣΧΟΛΙΑΣΤΟ, δεν χρειάζεται: Κάποτε πρέπει να μάθουμε να αναγνωρίζουμε και να σεβόμαστε την τεκμηριωμένη άποψη. Και επειδή εδώ κυρίως εκφράζουμε ιδέες και απόψεις – άγνωστοι μεταξύ αγνώστων – δεν χρειάζεται να τρωγόμαστε σαν τα σκυλιά. Ιδέες μοιραζόμαστε. Οχι κουφάρια.

 • Το κύριο θέμα μας είναι να κερδίσουμε το παιχνίδι των αγορών. Η πόλωση με το πάνω ή το κάτω, τα θεμελιώδη ή την τεχνική ανάλυση, την κλασσική κυματική με την συμβατική και τους λόνγκηδες vs σόρτηδες πρέπει να τελειώσει. Ή τουλάχιστον να περιοριστεί γιατί στο τέλος όλοι χάνουμε (Από το forum του αδερφού Μιχάλη).

Η ΣΤΗΛΗ ΑΠΕΥΘΥΝΕΤΑΙ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΣΤΟΥΣ ΠΙΣΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΤΗΣ, γράφεται αποκλειστικά γι αυτούς και καλόν θα ήταν οι γνωστοί συκοφάντες-αντιρρησίες της να μην την διαβάζουν γιατί στο τέλος θα πάθουν παράκρουση, αν ήδη δεν την έχουν πάθει κρίνοντας από τα “ανεκδοτιακά” σχόλια τους. Τους έχουμε κάνει μεγάλη ζημιά στα διάφορα άρρωστα παιχνίδια τους…  Εξ ου και η…αγάπη τους. Ας γράφουν ότι θέλουν. Να ξέρουν όμως ότι την επόμενη φορά, δεν θα είμαστε ευγενικοί. Δεν θα τους σώσουν τα nickname τους.


Μία ζωή, οι παιδικές ασθένειες θα βασανίζουν τον έλληνα επενδυτή. Μία από αυτές τον αναγκάζει να κυνηγάει τις τιμές όταν αυτές αρχίζουν να ξεφεύγουν προς τα πάνω, στη καλύτερη των περιπτώσεων…

ΕΝ ΤΩ ΜΕΤΑΞΥ, αρχίζουν σιγά σιγά να εμφανίζονται οι γκρινιάρηδες. Αυτή την φορά με το στυλ…
 • Μα το έβλεπα και δεν το πήρα,
 • Ετοιμος ήμουν να το πάρω, αλλά δίστασα τελευταία στιγμή γιατί ο χάρακας δεν τα έλεγε καλά…

Σε λίγο θα αλλάξουν οι λεξούλες τους, στο… “Μα πόσο κύριος ήμουνα, το έβλεπα αλλά…”


Δικές μας μέρες δόξας 1999/2000, ζει ξανά η Wall Street (18/7/2020)


ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ: Ένα από τα μεγαλύτερα τσακάλια της αγοράς (δύσκολα πιάνουν οι πολλοί τα μηνύματα που εκπέμπει ο χάρακας του) πιστεύει – όσο μπορεί να είναι κανείς σίγουρος – ότι της αντεπίθεσης του Χ.Α θα ηγηθούν αυτή την φορά οι μετοχές των EΘΝΙΚΗ και ΑΛΦΑ. Προσωπικά, δεν θα στοιχημάτιζα εναντίον του.

Goldman Sachs – ΣΥΣΤΗΜΙΚΕΣ: Στην τελευταία της έκθεση μειώνει τις τιμές-στόχους για τις (4) συστημικές με τους αναλυτές της να εκτιμούν πως ο κλάδος θα εμφανίσει ζημιές στο σύνολο του 2020 και ότι θα επανέλθει σε οριακή κερδοφορία το 2021. Συγκεκριμένα,

 • Eurobank: Μείωση τιμής στόχου στα 0,6300€ από 0,7200€
 • Alpha Bank: Στο 1,3400€ από 1,3700€ (περιθώριο ανόδου 100%)
 • ΕΤΕ ΒΑΝΚ: Αυξάνουν τη τιμή στόχο κατά τι στα 1,9400€ από 1,9100€
 • ΠΕΙΡΑΙΩΣ: Στα 1,1000€ από 1,1500€ πριν.

Η Alpha Bank είναι η μοναδική στην οποία δίνουν σύσταση ΑΓΟΡΑΣ, ενώ για τις υπόλοιπες η σύσταση παραμένει ΟΥΔΕΤΕΡΗ.


!ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ: ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΤΟ ΠΩΣ ΔΙΑΜΟΡΦΩΝΟΥΝ ΟΙ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ ΤΟ ΕΝΕΡΓΗΤΙΚΟ ΤΟΥΣ ΣΤΙΣ ΛΟΓΙΣΤΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΤΟΥΣ. Εκεί παίζεται όλο το παιχνίδι… Τις ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ δεν μπορούν να τις μαγειρέψουν. Αλλά και να το κάνουν, δεν μπορούν να κρυφτούν.

!ΟΤΕ@12,5200 ευρώ και κ/φση 5,9 δισ. ευρώ: Την μετοχή του καλύπτουν (15) οίκοι – μέσος όρος τιμής στόχου τα 15,3000 ευρώ

ΟΤΕ 20.00   13.40 12.50
15.00
11.70
12.90
11.20
  15.30
ΟΤΕ 16.00  14.80 14.40   13.80 15.40 16.00   12.10


ΔΙΑΒΑΣΑΜΕ

Πάντα ξέρει τι γράφει και πάντα το τεκμηριώνει ο φίλτατος ΟΑΚ

 • AUTOHELLAS v ΜΟΤΟΔΥΝΑΜΙΚΗ Με μία επιδερμική ματιά.

1. Μιλάμε για άλλο μέγεθος. Η Μοτο παλευει να γινει ΟΤΟΕΛ. Πολύ μικροτερη εταιρια.
2. Ελάχιστη εμπορευσιμότητα.
3. Ο ισολογισμος με μια επιδερμικη ματια που εριξα δεν με τρελανε. Εταιρια με κερδη 1.7 εκ ευρω και κεφαλαιοποιηση 25 και δανεια 25 Δηλαδη με τα κερδη της θα κανει 25 χρονια να ξεπληρωσει την κεφαλαιοποιηση και τα δανεια της.
4. Δεν δινει μερισμα. Η ΟΤΕΛ δινει 6% φετος εν μεσω κρισης.
5. Η εταιρια ειχε αυξηση 50% στα εξοδα διοικησης περισυ. γιατι; δεν ξερω. Παντως τα κερδη της είναι σχεδόν όσα τα έξοδα διοικησης, κακό σημάδι.
6. Ειδα κατι μειοψηφικες συμμετοχες στην θυγατρικη που νοικιαζει τα αυτοκίνητα ( η ΜΟΤΟ εχει το 80% αλλα δεν λεει ποιος εχει το 20%). Δεν το εψαξα αλλα αν το ψαξω μαλλον θα βρω κατι που δεν μου αρεσει. Δεν εχω χρονο όμως.

Γενικα, η ΜΟΤΟ είναι μία μικρή εταιρία, με μικρή εμπορευσιμότητα χωρίς μέρισμα οι βασικοί μέτοχοι εχουν το 60%, τα εξοδα διοικησης πολλα, δεν ξερω. Δεν μου πολυαρεσε. Δεν την ειδα και αναλυτικα για να είμαι σιγουρος, παντως μια πρωτη ματια δεν με ξετρελανε. Θα μεινω καλύτερα με το 6% μερισμα της ΟΤΟΕΛ. Του χρόνου ίσως και 10%.


PERFORMANCE TECHNOLOGIES: Έχουν βγάλει φλύκταινες οι… άσπονδοι φίλοι του μ/μ. Για λύπηση, κυριολεκτικά… Δεν κάνει – λένε – κομμάτια. Μεγάλο επιχείρημα, μας τάπωσαν! Θα ήθελαν να είχαν μερικά, κάτω από τα 3,0000 ευρώ και τα 2,6000 ακόμη… Δεν τα έχουν όμως, γιατί με τα μυαλά που κουβαλούν πάντα θα τους φταίει η αγορά και ο μ/μ. Λες κι αν τα έβαζαν για πώληση αύριο – μεθαύριο, δεν θα τους τα έπαιρναν ατάκα και επί τόπου.


ΣΧΟΛΙΟ: Το ότι γράφαμε, γράψαμε ή γράφουμε καλά, πολύ καλά ή και άκρως εγκωμιαστικά σχόλια και εκτιμήσεις γία μία εταιρεία δεν σημαίνει αυτόματα ότι αυτά θα ισχύουν αιώνια.

 • Αν κάτι δεν πάει καλά και υποπέσει στην αντίληψη μας αμέσως θα αλλάξουμε το τροπάριο. Δεν μπορούμε να αντιληφθούμε αυτή την νοοτροπία του… “Μα ο μικρομέτοχος έγραφε καλά σχόλια ή και “ύμνους” για μία μετοχή και τώρα διαβάζουμε ότι την έχει πάρει ο έξω από εδώ.
 • ΥΠΕΝΘΥΜΙΣΗ, για να μην… ξεφεύγουμε:

Υπάρχουν (3) ειδών «χρηματιστηριακοί προφήτες»:

 • Αυτοί οι οποίοι δεν γνωρίζουν…
 • Αυτοί οι οποίοι δεν γνωρίζουν ότι δεν γνωρίζουν…
 • Και αυτοί οι οποίοι γνωρίζουν ότι δεν γνωρίζουν, αλλά πληρώνονται αδρά για να προσποιούνται ότι γνωρίζουν.

Φήμη / Υπεραξία (επιχείρησης) (Goodwill): Goodwill είναι η αξία μιας επιχείρησης που υπερβαίνει τα καθαρά στοιχεία του Ενεργητικού της. Αντανακλά την αξία των άυλων περιουσιακών στοιχείων όπως τη φήμη, το εμπορικό σήμα, τις καλές σχέσεις με τους πελάτες, την επαγγελματικότητα και ηθική των υπαλλήλων της όπως και άλλους παράγοντες που βελτιώνουν την προς τα έξω εικόνα της επιχείρησης.

Διακρίνεται σε: Συμφυή φήμη (inherent goodwill) η οποία αντανακλά τα θετικά χαρακτηριστικά της επιχείρησης και είναι δύσκολο να αποτιμηθεί. Αυτό το είδος της φήμης δεν εμφανίζεται στον ισολογισμό και σε Εξαγορασθείσα φήμη (purchased goodwill) η οποία είναι η επιπλέον αξία πέραν του ευλόγου τιμήματος εξαγοράς των καθαρών περιουσιακών στοιχείων μιας επιχείρησης.

Μερίσματα και ανάπτυξη εταιρίας: Οι εταιρίες που προσφέρουν μέρισμα είναι συνήθως εταιρίες που έχουν περάσει το στάδιο της ανάπτυξης και δεν χρειάζεται πλέον να επανεπενδύουν συνεχώς τα κέρδη τους, έτσι επιλέγουν να πληρώσουν τους μετόχους τους. Αντιθέτως, οι εταιρίες υψηλής ανάπτυξης σπάνια προσφέρουν μέρισμα, γιατί όλα τα κέρδη τους επανεπενδύονται για να διατηρηθεί αυτή η ανάπτυξη.


ΓΡΑΦΤΗΚΕ 10-1-2020: 

ΝΑ ΤΟ ΞΕΚΑΘΑΡΙΖΟΥΜΕ, για να μην έχουμε παρεξηγήσεις αργότερα… Την ΤΑΣΗ παίζουμε και μόνον την ΤΑΣΗ στις περισσότερες μετοχές του ελληνικού χρηματιστηρίου. Γιατί από πλευράς θεμελιωδών οι περισσότερες είναι ακριβές έως πανάκριβες. Αυτές που πραγματικά είναι θεμελιωδώς ορθά αποτιμημένες ή κατά τι υποτιμημένες είναι λίγες, πολύ λίγες. Ούτε καν το 10% του συνολικού αριθμού των εν διαπραγματεύσει (175+10 της ΕΝ.Α) μετοχών.

ΕΝΑ ΠΡΑΓΜΑ που ενοχλεί τους γνώστες του Αντικειμένου είναι ο επιλεκτικά επιλεγμένος στόχος αρνητικών αναφορών σε μετοχές οι εταιρείες των οποίων δεν διαφημίζονται στα ΜΜΕ. Και η απόλυτη σιγή τους για όσες μοιράζουν χρήμα στην… πιάτσα.

ΜΕΓΑΛΑ ΠΑΙΔΙΑ ΟΜΩΣ είμαστε όλοι μας και προχωράμε όπως νομίζει ο καθένας μας καλύτερα. ΚΑΛΗ ΤΥΧΗ ΕΠΟΜΕΝΩΣ και ας απολαύσουμε το πάρτι, για την ώρα.

 • Οι φίλοι αναγνώστες του μ/μ γνωρίζουν τι πρέπει να πράττουν… Τόσα χρόνια (Σχεδόν 5 από εδώ κι άλλα τόσα από άλλο μετερίζι) που με διαβάζουν, τα πιάνουν τα μηνύματα. Κατανοητά, απλά. Και πάντα χωρίς μεταξωτές κορδέλλες.

ΕΚΘΕΣΕΙΣ – ΤΙΜΕΣ ΣΤΟΧΟΥ στην Μετά Κορωνοϊό εποχή

 • ΠΡΟΣΦΟΡΑ:

Επεξήγηση Συμβόλων: OP: OutPerform, UP: UnderPerform, OW: OverWeight, EW: EqualWeight, N: Neutral, ACC: Accumulate, H: Hold, R: Reduce, S: Sell

ΠΙΝΑΚΑΣ ΜΕΤΑΒΟΛΩΝ 2020
Ημερομηνία
Αλλαγής
Οίκος Μετοχή Νέα Τιμή
Στόχος
Νέα
Σύσταση
Προηγ. Τιμή
Στόχος
Προηγ.
Σύσταση
10/07/2020 EUROXX ΑΡΑΙΓ 6,60 OW 11,20 OW
07/07/2020 EUROXX ΛΑΜΔΑ 11,00 OW 12,60 OW
02/07/2020 EFG ΜΟΗ 17,10 B B
02/07/2020 EFG TITC 14,80 B 19,10 H
24/06/2020 ΦΡΛΚ OPTIMA 4,10 N 4,20 B
27/05/2020 NBG ΕΧΑΕ 4,90 OP 4,80 OP
22/05/2020 AXIA ΠΕΙΡ 2,00 Β 3,50 Β
22/05/2020 AXIA ΕΤΕ 1,90 Β 3,80 Β
22/05/2020 AXIA ΕΥΡΩΒ 0,90 Β 1,20 Β
22/05/2020 AXIA ΑΛΦΑ 1,30 Β 2,50 Β
22/05/2020 NBG ΟΤΕ 16,00 OP 14,00 N
21/05/2020 ALPHA F ΑΔΜΗΕ 3,08 Β ΕΚ ΝΕΟΥ
18/05/2020 OPTIMA ΦΡΛΚ 4,20 Β 8,00 Β
13/05/2020 OPTIMA ΕΕΕ 26,00 Β 35,00 Β
12/05/2020 ALPHA F ΜΠΕΛΑ 19,60 OP 25,40 OP
12/05/2020 EFG ΤΕΝΕΡΓ 10,50 Β 8,40 Β
05/05/2020 Wood ΕΥΡΩΒ 0,70 Β 1,20 Β
05/05/2020 Wood ΕΤΕ 2,10 Β 3,50 Β
05/05/2020 Wood ΠΕΙΡ 1,90 Η 3,20 Η
05/05/2020 Wood ΑΛΦΑ 1,00 Η 2,35 Η
30/04/2020 Optima ΟΠΑΠ 10,80 Β 11,00 Β
29/04/2020 EFG ΠΕΙΡ 1,52 Η 3,35 Η
29/04/2020 EFG ΕΤΕ 1,85 Β 3,55 Β
29/04/2020 EFG ΑΛΦΑ 0,86 Η 2,30 Β
28/04/2020 EUROXX ΤΕΝΕΡΓ 12,00 OW 9,20 OW
28/04/2020 EFG ΜΥΤΙΛ 10,20 Β 12,60 Β
27/04/2020 BofA ΠΕΙΡ 1,28 UP 3,08 UP
27/04/2020 BofA ΕΤΕ 1,26 UP 3,16 UP
27/04/2020 BofA ΕΥΡΩΒ 0,52 B 1,09 B
27/04/2020 BofA ΑΛΦΑ 0,94 B 2,10 N
16/04/2020 JPM ΠΕΙΡ 1,80 N 4,20 OW
16/04/2020 JPM ΕΤΕ 1,90 OW 3,80 OW
16/04/2020 JPM ΕΥΡΩΒ 0,70 OW 1,00 N
16/04/2020 JPM ΑΛΦΑ 1,10 OW 2,50 OW
14/04/2020 OPTIMA ΣΑΡ 7,50 Ν ΑΝΑΘΕΩΡΗΣΗ
09/04/2020 HSBC ΜΠΕΛΑ 17,00 Η 20,00 Β
09/04/2020 HSBC ΟΠΑΠ 8,00 Η 12,00 Β
09/04/2020 GS ΕΥΡΩΒ 0,72 N 0,69 N
09/04/2020 GS ΠΕΙΡ 1,15 N 1,31 N
09/04/2020 GS ΕΤΕ 1,91 N 2,22 N
09/04/2020 GS ΑΛΦΑ 1,37 B 1,34 B
07/04/2020 EFG ΕΧΑΕ 4,60 Β 5,40 Η
06/04/2020 ALPHA F ΕΥΡΩΒ 0,65 B 1,03 H
06/04/2020 ALPHA F ΠΕΙΡ 1,95 H 3,58 H
06/04/2020 ALPHA F ΕΤΕ 2,24 B 3,90 B
06/04/2020 GS ΜΟΗ 14,00 N 19,00 S
31/03/2020 GS ΕΥΡΩΒ 0,69 Ν 0,80 Ν
31/03/2020 GS ΠΕΙΡ 1,34 Ν 1,68 Ν
31/03/2020 GS ΕΤΕ 2,22 Ν 2,52 Ν
31/03/2020 GS ΑΛΦΑ 1,34 B 2,07 B
31/03/2020 ALPHA F ΔΕΗ 4,60 Β ΕΚ ΝΕΟΥ
30/03/2020 OPTIMA ΕΧΑΕ 3,85 Β 5,50 Β
27/03/2020 EFGSEC ΟΠΑΠ 10,70 Β 13,00 Β

****

ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ(Ι)

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΑΓΟΡΑ είμαστε

 • Δεν μας αναγκάζει κανείς να αγοράζουμε τις επιλογές του άλλου.
 • Διαβάζουμε
 • Αναλύουμε
 • Σκεφτόμαστε
 • Επιλέγουμε
 • Αποφασίζουμε
 • Κερδίζουμε ή χάνουμε μόνοι μας.
 • Χρειαζόμαστε να διαβάζουμε αναλύσεις.
 • Μην είμαστε καχύποπτοι.
 • Και αν πάλι είμαστε καχύποπτοι, καλύτερα να μη διαβάζουμε και να λήγει εκεί το θέμα.
 • Και να μην πηγαίνουμε αλλού και τα… χώνουμε γι αυτά που πιθανόν υποπτευόμαστε.
 • Μη διαβάζετε… αν υποπτεύεστε.
 • Οι αποφάσεις αγοράς και πωλήσεις είναι δικές σας.
 • Εσείς κρίνετε, εσείς εξετάζετε, εσείς και αποφασίζετε.
 • Και φυσικά εσείς αποφασίζετε και ποιούς να εμπιστεύεστε.
 • Αν δεν μπορείτε να τα κάνετε όλα αυτά, μην ασχολείσθε με το Αντικείμενον.
 • Δεν έχετε καμία τύχη να βγείτε κερδισμένοι από αυτό.

ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ(ΙΙ): Το παρόν δεν αποτελεί σύσταση επενδυτικής στρατηγικής αναφορικά με χρηματοπιστωτικά μέσα ή εκδότες χρηματοπιστωτικών μέσων και δεν περιέχει την οποιαδήποτε γνώμη σχετικά με την παρούσα ή μελλοντική αξία χρηματοπιστωτικών μέσων.

 • Οι πληροφορίες και οι απόψεις στο συγκεκριμένο έγγραφο είναι για ενημέρωση του αναγνώστη και μόνο.

Στο παρόν έγγραφο υπάρχουν πληροφορίες και εκτιμήσεις οι οποίες ενδεχομένως να αναθεωρηθούν σημαντικά μετά την κυκλοφορία του συγκεκριμένου εγγράφου είτε λόγω αναθεώρησης των οικονομικών μεγεθών από τις αρμόδιες αρχές, είτε επειδή οι εκτιμήσεις αναθεωρούνται με βάση νέες εξελίξεις και τάσεις στις οικονομίες και τις αγορές.

 • Στο παρόν έγγραφο ενδεχομένως να γίνεται αναφορά σε συγκεκριμένα χρηματοοικονομικά στοιχεία τα οποία μπορεί να μην είναι συμβατά με τον επενδυτικό ορίζοντα + το προφίλ συγκεκριμένων επενδυτών.

Η επένδυση σε ορισμένα χρηματοοικονομικά στοιχεία μπορεί να ενέχει σημαντικούς κινδύνους και κόστος ευκαιρίας.

 • Οι αναγνώστες του συγκεκριμένου εγγράφου είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι στο να επιβεβαιώνουν την εγκυρότητα των παρεχομένων πληροφοριών καθώς επίσης και να ενημερώνονται για τυχόν αναθεωρήσεις οικονομικών μεγεθών και εκτιμήσεων που λαμβάνουν χώρα.