(Nο.138 – 2*) X.A & Markets: Σχόλια, εκτιμήσεις& αναφορές (14/7/2020)

(Nο.138 – 2*) X.A & Markets: Σχόλια, εκτιμήσεις& αναφορές (14/7/2020)

  • Εκτός Δ.Σ. Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς το Χρηματιστήριο
  • @https://www.theceo.gr — Σχετικά με το νομοσχέδιο για την εταιρική διακυβέρνηση των εισηγμένων εταιρειών στο Χρηματιστήριο Αθηνών μετά τη συζήτησή του στις επιτροπές, είναι έτοιμο για την ολομέλεια. Μία διάταξη, η οποία πέρασε στη σκιά της δημοσιότητας είναι ότι πλέον το Χρηματιστήριο δεν θα έχει εκπρόσωπο στο Δ.Σ. της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς.

Αυτό θα συμβεί για πρώτη φορά, αφού όλοι κατάλαβαν ότι ο ελεγχόμενος (το Χρηματιστήριο είναι εισηγμένη ανώνυμη εταιρεία) δεν μπορεί να κάνει και τον ελεγκτή. Το ΧΑ θα είναι απλά μέλος της συμβουλευτικής επιτροπής.

  • Πάντως, το νομοσχέδιο μπορεί να πολλαπλασιάζει τα πρόστιμα για τους ορκωτούς ελεγκτές έως 1.000.000 ευρώ από 50.000 ευρώ, αλλά δεν θα λύσει όλα τα προβλήματα. Ίσως δημιουργήσει νέα. Το πλαίσιο γίνεται αυστηρότερο και θα ισχύει για όλες τις εταιρείες.

Δηλαδή ότι ισχύει για την Coca Cola θα ισχύει και για τις μικρότερες και πολύ μικρότερες εταιρείες. Απλά οι μεγάλες μπορούν να υποστηρίξουν τη οργάνωση, οι μικρότερες όχι.

  • Επιπλέον το νομοσχέδιο δεν προβλέπει σχεδόν τίποτα για τους ορκωτούς που λειτουργούν με τη μορφή… «franchising», ούτε για τον έλεγχο των εποπτών (Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς και Επιτροπής Τυποποίησης και Ελέγχων).
ΑΓΟΡΑ: Είναι πλέον σε κατάσταση ασορτί με την περίοδο. Δηλαδή… σε Εκπτώσεις που ποικίλουν από 25% μέχρι και 80%. Και να μην διαβάζουμε ότι δεν υπάρχουν λεφτά. Βγήκαν δηλαδή 1 δισ. και πλέον για τα Ομολογιακά των ΓΕΚΤΕΡΝΑ, ΤΙΤΑΝΑ και ΛΑΜΔΑ και δεν υπάρχουν μερικές δεκάδες ψωροεκατομμύρια για τις καλές, ποιοτικές, δυναμικές, υποσχόμενες κ.ο.κ εισηγμένες εταιρείες του Χ.Α;;
ΟΓΔΟΗ ημέρα – τουλάχιστον μέχρι στιγμής – πτώσης σήμερα και σε αρκετές περιπτώσεις συμβαίνουν τραγελαφικές καταστάσεις, απόρροια εντελώς ασχέτων με το αντικείμενο τύποις επενδυτών και επί το λαϊκότερον… αλογομούρηδων. Που ούτε καταλαβαίνουν τι διαβάζουν, θεωρούν μπίλιες τις μετοχές χωρίς την παραμικρή γνώση του τι κάθε μία εξ αυτών αντιπροσωπεύει και που εκ των γραφομένων τους καταλαβαίνει κανείς ότι δεν γνωρίζουν ανάγνωση, πόσο μάλλον γραφή.
Oι συνειδητοποιημένοι επενδυτές έχουν ξεκινήσει από χθες να τοποθετούνται στα χαρτιά που εκτιμούν ότι αξίζουν ή που τα βρίσκουν υπερ-πουλημένα. Η σημερινή πίεση έως το -1,8% του γδ τους έδωσε κι άλλες ευκαιρίες αγορών με καλές – αν μη τι άλλο – εκπτώσεις.


ΜΗΝΥΜΑ:

  • Καλημέρα μικρομέτοχε,

Δεν μπορώ να καταλάβω τι ζόρι τραβάνε κάποιοι με τα γραφόμενα σου. Δεν έχουν καταλάβει ότι όσα αναφέρεις στις αναλύσεις σου είναι απο τις οικονομικές καταστάσεις και τούς ετήσιους απολογισμούς των εισηγμένων εταιρειών. ‘

  • Οποιος έχει κάνει τον κόπο εστω και μία φορά να διαβάσει οικονομικές καταστάσεις και ισολογισμούς, δεν θα έκανε κανένα σχόλιο.

Σε κάθε περίπτωση είναι πολύ εύκολο να ενημερωνόμαστε από… άλλα πιο έγκυρα sites. Στα κακοπροαίρετα σχόλια είμαστε όλοι πολύ καλοί.

 

ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ: Το παρόν δεν αποτελεί σύσταση επενδυτικής στρατηγικής αναφορικά με χρηματοπιστωτικά μέσα ή εκδότες χρηματοπιστωτικών μέσων και δεν περιέχει την οποιαδήποτε γνώμη σχετικά με την παρούσα ή μελλοντική αξία χρηματοπιστωτικών μέσων.

  • Οι πληροφορίες και οι απόψεις στο συγκεκριμένο έγγραφο είναι για ενημέρωση του αναγνώστη και μόνο.

Στο παρόν έγγραφο υπάρχουν πληροφορίες και εκτιμήσεις οι οποίες ενδεχομένως να αναθεωρηθούν σημαντικά μετά την κυκλοφορία του συγκεκριμένου εγγράφου είτε λόγω αναθεώρησης των οικονομικών μεγεθών από τις αρμόδιες αρχές, είτε επειδή οι εκτιμήσεις αναθεωρούνται με βάση νέες εξελίξεις και τάσεις στις οικονομίες και τις αγορές.

  • Στο παρόν έγγραφο ενδεχομένως να γίνεται αναφορά σε συγκεκριμένα χρηματοοικονομικά στοιχεία τα οποία μπορεί να μην είναι συμβατά με τον επενδυτικό ορίζοντα + το προφίλ συγκεκριμένων επενδυτών.

Η επένδυση σε ορισμένα χρηματοοικονομικά στοιχεία μπορεί να ενέχει σημαντικούς κινδύνους και κόστος ευκαιρίας.

  • Οι αναγνώστες του συγκεκριμένου εγγράφου είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι στο να επιβεβαιώνουν την εγκυρότητα των παρεχομένων πληροφοριών καθώς επίσης και να ενημερώνονται για τυχόν αναθεωρήσεις οικονομικών μεγεθών και εκτιμήσεων που λαμβάνουν χώρα.