(Nο.138 – 1*) X.A & Markets: Σχόλια, εκτιμήσεις& αναφορές (14/7/2020)

27 ΙΟΥΝΙΟΥ 2020 – ΕΠΑΝΑΛΗΨΗ – ΑΓΟΡΑ(Ι): Το Κατάστημα δεν τραβάει ούτε με τριπλό τριαξονικό 4χ4… Η μηχανή του έχει κάψει λάδια, φλάντζες, βενζίνη δεν υπάρχει πουθενά. Σέρνεται στη κυριολεξία.

 • ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ στην πλειοψηφία τους είναι “Πάρ’ τον έναν και χτύπα τον άλλον”.

Η δίμηνη παράταση στη δημοσίευση τους είχε διπλό κακό… Και επέτρεψε στους insiders να πουλάνε χωρίς κανένα ενδοιασμό και έδωσε την δυνατότητα στα πιο γατόνια εξ αυτών να μαγειρέψουν τα αποτελέσματα τους όπως τους συνέφερε.

Η κριτική που γίνεται στα μικρά και στα μικρομεσαία είναι πολύ σκληρή συγκριτικά με την αντίστοιχη στα μπλεπατατάκια. Και για ένα λόγο παραπάνω, αφού δεν κοιτάνε καν τις αποτιμήσεις…

ΕΠΕΙΔΗ το κλίμα πάντως είναι εχθρικότατο και με μία κυβέρνηση που δεν δίνει δεκάρα για την Αγορά (παντοτινό φαινόμενο, την θυμούνται μόνον όταν είναι να αρμέξουν το κοπάδι) αυξάνουμε την ρευστότητα μέχρις εκεί που δεν παίρνει.

!ΑΓΟΡΑ(Ι): Το προσωπικό ένστικτο του καθενός, ας τον καθοδηγήσει σε αυτή την τόση εύθραυστη περίοδο.


!ΛΑΜΔΑ – Ομολογιακό – απάντηση: Δεν υπάρχει περίπτωση να μην καλυφτεί. Το Σύστημα για κάτι τέτοια έχει φροντίσει εκ των προτέρων. Τώρα, για το αν πρέπει κάποιος ιδιώτης επενδυτής να δεσμεύσει κεφάλαια στη παρούσα φάση, ειλικρινά δεν το καταλαβαίνουμε. Ούτε καν ξέρουμε, που βαδίζουμε εδώ. Αν ξεκαθαρίσει κάτι στον ορίζοντα δηλ. σε κανένα χρόνο, τότε το ξανακοιτάμε. Εδώ θα είμαστε.


!ΑΔΜΗΕ – ΤΙΜΗ ΜΕΤΟΧΗΣ@2,2900 ευρώ: Από τις πλέον αξιόπιστες μετοχές, πραγματικό ομόλογο παλαιάς κοπής.


Διάστημα ΜΙΝ ΜΑΧ Μετ. %
7 ημερών 2,270 2,380 -2,97
30 ημερών 2,200 2,430 -0,87
3 μηνών 1,946 2,530 9,05
6 μηνών 1,570 2,775 -3,38
12 μηνών 1,570 2,775 10,90

****

!ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ: Δεν χρειάζεται να είναι κανείς μάγος, για να διαισθανθεί ότι κάπου εδώ θα αντιδράσει η μετοχή της. Αν και ιδανική ημέρα εισόδου για τους traders ήταν η χθεσινή όταν υποχωρούσε κάτω και από τα 1,2000 ευρώ.


!EΘNIKH ΤΡΑΠΕΖΑ: Κάπου εδώ θα αντιδράσει η μετοχή της. Αν και ιδανική ημέρα εισόδου για τους traders ήταν η χθεσινή όταν υποχωρούσε προς τα 1,1500 ευρώ. Είχε χθες ξεκινήσει με τους καλύτερους οιωνούς μέχρι το +3,5% και τα 1,2750 ευρώ…
!ΠΛΑΣΤΙΚΑ ΚΡΗΤΗΣ: Κανείς δεν χάνει εδώ… Κι αυτό μετράει πάνω απ’ όλα…

 • ΤΙΜΗ ΜΕΤΟΧΗΣ: 14,1500 ευρώ
 • ΜΟΙΡΑΣΕ και 0,3470 ευρώ ανά μτχ πριν 10ημέρου…
Διάστημα ΜΙΝ ΜΑΧ Μετ. %
7 ημερών 13,500 14,700 -2,41
30 ημερών 12,250 14,700 15,51
3 μηνών 10,700 14,700 30,41
6 μηνών 8,550 14,900 4,81
12 μηνών 8,550 15,000 12,30


ΕΠΙΣΤΟΛΕΣ

κυριε Μικρομετοχε

όταν αναφέρεστε σε εταιρείες Ζόμπι όπως η ΑΑΑ Εφραιμογλου και η Ινλοτ θα ήθελα να είστε προσεχτικός καθώς ο κόσμος παρασύρεται εύκολα και δεν αργεί να κάνει το μοιραίο λάθος και να αγοράσει – η ερώτηση που εύλογα κάποιος θα σας έκανε με αυτές τις μετοχές που προτείνετε, αν μηδενίσει το χαρτοφυλάκιο του εσείς θα τον αποζημιώσετε;

ΙΝΤΡΑΛΟΤ – Κ/φση 13,7 εκατ. ευρώ-  Επί σειρά ετών είχε κερδοφορία – καθαρή – μεταξύ 50 και 100 εκατ. ευρώ ετησίως. Από κάποια στιγμή και έπειτα φάνηκε η μαυρίλα στον ουρανό της. Θα μπορέσει άραγε να ξανασηκώσει το βλέμμα της στον τερματικό ουρανό;  Η ελπίδα πάντα πεθαίνει τελευταία. Δεν είναι λίγοι εκείνοι που έχασαν το 80%, 90% έως και το 99% των κεφαλαίων που επένδυσαν σε αυτή. Με την τιμή της μετοχής να υποχωρεί από τα ιστορικά υψηλά των 14,9000 ευρώ. Ομως, όσοι πιστεύουν ότι είναι πολύ μεγάλη για την “πεθάνουν” μπορούν στην πορεία να δουν μεγάλες αποδόσεις. Αρκεί η μετοχή να επανέλθει στα 20 ή και στα 25 σεντς…

!ΤΡΙΑ ΑΛΦΑ – ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ για τους εγκλωβισμένους χρόνια στη μετοχή (δεν είναι άλλωστε και πολλοί): Η εταιρεία έχει στην κατοχή της ένα οικοδομικό τετράγωνο στην Ν. Ιωνία. Καταλαμβάνει έκταση 5 στρεμμάτων και με συντελεστή 1 κτίζει 5000 τ.μ εκτός υπόγειων , πάρκινγκ κτλ. Είναι ακριβώς δίπλα στα παλιά γραφεία του 2004 που τώρα είναι γραφεία της Eurobank. Από το κτήριο που υπάρχει, διατηρητέο είναι μόνο το φουγάρο. Όλο το υπόλοιπο γκρεμίζεται. Το γράφει στα βιβλία της πολύ φθηνά επίτηδες σε εξευτελιστική τιμή, ενώ έπρεπε σαν εισηγμένη να κάνει αποτίμηση και να το βάλει στην πραγματική του αξία. Η κεφαλαιαγορά τι κάνει; Η διοίκηση έχει 10ετίες να επικαιροποιήσει στον ισολογισμό την πραγματική του αξία.  Σε δηλώσεις του άλλωστε ο κ. Εφραίμογλου παραδέχεται ότι το ακίνητο αξίζει πολλά περισσότερα.

 • ΜΕ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΚΑΝΕΤΕ ΤΟ ΜΥΑΛΟ ΜΑΣ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟΥ!
 • ΑΣ ΜΗΝ ΤΟ ΑΝΑΦΕΡΟΥΜΕ ΚΑΛΥΤΕΡΑ!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ μ/μ (για τελευταία φορά σε σας, πόσο μάλλον που δεν τις στέλνετε απευθείας, αλλά… πλαγίως. Εκτός και αν μας στείλετε μήνυμα με το ονοματεπώνυμο σας κλπ)

 1. Από που προκύπτει ότι τις προτείνουμε γι’αγορά; Ο,τι γράφουμε είναι και πρόταση αγοράς; Είστε σοβαρός;
 2. Τι γράφουμε για την ΤΡΙΑ ΑΛΦΑ; Αυτό…. ΤΡΙΑ ΑΛΦΑ – ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ για τους εγκλωβισμένους χρόνια στη μετοχή (δεν είναι άλλωστε και πολλοί)… που βλέπετε την προτροπή, μας ρώτησαν δύο αναγνώστες και τους ενημερώσαμε.
 3. Τι γράφουμε για την ΙΝΛΟΤ; … Οσοι πιστεύουν ότι είναι πολύ μεγάλη για την “πεθάνουν” μπορούν στην πορεία να δουν μεγάλες αποδόσεις. Αρκεί η μετοχή να επανέλθει στα 20 ή και στα 25 σεντς… Που είδατε την πρόταση; Και που βλέπετε το παράξενο;
 4. Αφήστε που για την ΙΝΛΟΤ ο μ/μ ήταν ο μοναδικός που προειδοποιούσε ότι θα χαθούν τα λεφτά από τότε που ήταν στα 6 και 5 ευρώ, στα 4, 3, 2 κοκ  και όλοι έγραφαν καλά έως και εξαιρετικά σχόλια. Τις εξυπνάδες σας αλλού. Την επόμενη φορά, πριν γράψουμε κάτι θα σας ρωτάμε προηγουμένως.

ΜΕ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΚΑΝΕΤΕ, ΤΟ ΜΥΑΛΟ ΜΑΣ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟΥ!

Σ/σ μ/μ: Δεν μας λέτε όμως που; Βάλτε το ονοματεπώνυμο σας, αναλάβετε τις ευθύνες αυτού που θέλετε να πείτε και εδώ είμαστε… Κρύβεστε πίσω από ένα nickname για να κακολογείτε και να συκοφαντείτε.

ΑΣ ΜΗΝ ΤΟ ΑΝΑΦΕΡΟΥΜΕ ΚΑΛΥΤΕΡΑ!

 • Σ/σ μ/μ: Γιατί; Ντρέπεστε; Πέστε το και θα σας χαρακτηρίσουμε όπως σας αξίζει. Τελευταία φορά που ασχολούμαι μαζί σας, εκτός όπως είπαμε πιο πάνω…

ΚΙ ΑΛΛΟ ΜΗΝΥΜΑ από τον ίδιο

Κύριε Μικρομετοχε

για την Κεφαλαιαγορα έχετε να πείτε τίποτα για την επαναφορά των ανοιχτών πωλήσεων;

είμαστε τόσο ώριμη αγορά που έπρεπε να επανέλθει αυτό το μετρό;

ΝΤΡΟΠΗ!


μ/μ: ΚΑΙ ΤΑ ΓΡΑΦΕΙ ΣΕ ΜΑΣ, το μοναδικό site εδώ και χρόνια, πολλά χρόνια, που δεν χαρίζει κάστανα στα Αρμόδια Οργανα. (τώρα τελευταία άρχισαν κι άλλοι)… Χάθηκε η ΝΤΡΟΠΗ φίλοι μας…

ΕΞΥΠΑΚΟΥΕΤΑΙ φίλε Ν.Ν, ΟΤΙ ΣΕ ΟΠΟΙΟ ΘΕΜΑ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ κάντε αναφορά, σχόλια κλπ μπορείτε να το στέλνετε και θα το δημοσιεύουμε.  


ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ: Το παρόν δεν αποτελεί σύσταση επενδυτικής στρατηγικής αναφορικά με χρηματοπιστωτικά μέσα ή εκδότες χρηματοπιστωτικών μέσων και δεν περιέχει την οποιαδήποτε γνώμη σχετικά με την παρούσα ή μελλοντική αξία χρηματοπιστωτικών μέσων.

 • Οι πληροφορίες και οι απόψεις στο συγκεκριμένο έγγραφο είναι για ενημέρωση του αναγνώστη και μόνο.

Στο παρόν έγγραφο υπάρχουν πληροφορίες και εκτιμήσεις οι οποίες ενδεχομένως να αναθεωρηθούν σημαντικά μετά την κυκλοφορία του συγκεκριμένου εγγράφου είτε λόγω αναθεώρησης των οικονομικών μεγεθών από τις αρμόδιες αρχές, είτε επειδή οι εκτιμήσεις αναθεωρούνται με βάση νέες εξελίξεις και τάσεις στις οικονομίες και τις αγορές.

 • Στο παρόν έγγραφο ενδεχομένως να γίνεται αναφορά σε συγκεκριμένα χρηματοοικονομικά στοιχεία τα οποία μπορεί να μην είναι συμβατά με τον επενδυτικό ορίζοντα + το προφίλ συγκεκριμένων επενδυτών.

Η επένδυση σε ορισμένα χρηματοοικονομικά στοιχεία μπορεί να ενέχει σημαντικούς κινδύνους και κόστος ευκαιρίας.

 • Οι αναγνώστες του συγκεκριμένου εγγράφου είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι στο να επιβεβαιώνουν την εγκυρότητα των παρεχομένων πληροφοριών καθώς επίσης και να ενημερώνονται για τυχόν αναθεωρήσεις οικονομικών μεγεθών και εκτιμήσεων που λαμβάνουν χώρα.