(Nο.137 – 1*) X.A & Markets: Σχόλια, εκτιμήσεις&αναφορές (13/7/2020)

Με έντονη ανοδική τάση οι δείκτες των μετοχών του χρηματιστηρίου Αθηνών μετά τις προηγούμενες πτωτικές συνεδριάσεις, Τρίτη 3 Μαρτίου 2020. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/Παντελής Σαίτας

Μας εστάλη με μήνυμα: Για τον μικρομέτοχο, ποτέ κανείς δεν έκλαψε στην Ελλάδα, οπότε και καμία Αρχή δεν βοήθησε ουσιαστικά!

 • Ισως και να οφείλεται στο ανέκδοτο του Χριστόδουλου για την κατσίκα του γείτονα, οπότε και η μη δράση των αρχών = Παράλλειψη οφειλόμενης ενέργειας λέγεται (Επιτροπή Κεφαλαιαφοράς, Εισαγγελείς, κοκ) δεν προκαλεί το δημόσιο ήθος, παρά μόνο το ήθος των μικρομετόχων.

Από την άλλη δε, όλοι τους μικρομετόχους κατακρίνουν κιόλας! Επειδή κάποτε αγόρασαν κατσίκα!!


ΑΓΟΡΑ: Με το 95% των ενασχολούμενων μαζί της να εμπνέεται ξεκάθαρα από καζινιακά ένστικτα του στυλ… “Βάλε τώρα που γυρίζει”, εσείς, το υπόλοιπο 5% δηλαδή, μην λαμβάνετε στα σοβαρά υπόψη σας αυτά που βλέπετε καθημερινά στο ταμπλό.

 • Να κοιτάτε και να ασχολείστε με τις ποιοτικές, δυναμικές και με μέλλον μετοχές των χαρτοφυλακίων σας. Και ας μην κάνουν τα κομμάτια που θέλουν οι παιχταράδες για να μπαινοβγαίνουν… Αλλωστε, οι ίδιοι φταίνε με τις επιλογές και την ανυπομονησία τους.

Οσοι εξ υμών τώρα θέλετε να τζογάρετε με ένα το πολύ 10% του κεφαλαίου σας, οπωσδήποτε είσθε σε θέση να εντοπίζετε τις εκάστοτε οφθαλμοφανείς υπερπουλημένες αξίες για να διατηρείστε εν εγρηγόρσει  στο ταμπλό του Χ.Α και να μην σκουριάζει ο χρηματιστηριακός εγκέφαλος σας.


!ΕΛΒΑΛΧΑΛΚΟΡ: 


!ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ


ΙΝΤΡΑΛΟΤ – Κ/φση 13,7 εκατ. ευρώ

Επί σειρά ετών είχε κερδοφορία – καθαρή – μεταξύ 50 και 100 εκατ. ευρώ ετησίως. Από κάποια στιγμή και έπειτα φάνηκε η μαυρίλα στον ουρανό της. Θα μπορέσει άραγε να ξανασηκώσει το βλέμμα της στον τερματικό ουρανό;  Η ελπίδα πάντα πεθαίνει τελευταία.

 • Δεν είναι λίγοι εκείνοι που έχασαν το 80%, 90% έως και το 99% των κεφαλαίων που επένδυσαν σε αυτή. Με την τιμή της μετοχής να υποχωρεί από τα ιστορικά υψηλά των 14,9000 ευρώ.
 • Ομως, όσοι πιστεύουν ότι είναι πολύ μεγάλη για την “πεθάνουν” μπορούν στην πορεία να δουν μεγάλες αποδόσεις. Αρκεί η μετοχή να επανέλθει στα 20 ή και στα 25 σεντς…

Intralot: Σε ιστορικά χαμηλά λόγω επιτήρησης, αναμονή για την κεφαλαιακή αναδιάρθρωση


!ΚΕΚΡΟΠΑΣ: Μας εστάλη από φίλο αναγνώστη που το διάβασε σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης και που το σχολίασε με λέξεις που δεν γράφονται. Σας το παραθέτουμε απλά και μόνον για να διαπιστώσετε τι ύψη μπορεί να κτυπήσει η ανθρώπινη βλακεία…

 • Καλα αυτος ο μμ θα επρεπε να ειναι στη φυλακη για διασπορα fake news για ιδιον ωφελος. Κοιταζα τον ισολογισμο της εταιριας αυτης και τα μοναδικα εσοδα ηταν 11500 ευρω απο μισθωση επενδυτικων ακινητων. Δηλαδή κατι λιγοτερο απο 1 χιλιαρικο ενοικια το μηνα. Δηλαδή, για να καταλαβω, 2 γκαρσονιερες στο Κουκακι νοικιαζει αυτη η τιτανοτεραστια εταιρια; Εκτος απο τα επιδικα οικοπεδα δεν εχει κανενα αλλο αντικειμενο; Δεν ασχολειται να κανει κατι αλλο;

ΣΣ μ/μ: Αυτός που το έγραψε, απλά είναι τιτανοτεράστιος………………….


!ΚΕΚΡΟΠΑΣ (Ι): Ευκαιρίας δοθείσης και λόγω πολύ καλής εσχάτως συμπεριφοράς του τίτλου, ας την δούμε.!ΤΡΙΑ ΑΛΦΑ – ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ για τους εγκλωβισμένους χρόνια στη μετοχή (δεν είναι άλλωστε και πολλοί): Η εταιρεία έχει στην κατοχή της ένα οικοδομικό τετράγωνο στην Ν. Ιωνία. Καταλαμβάνει έκταση 5 στρεμμάτων και με συντελεστή 1 κτίζει 5000 τ.μ εκτός υπόγειων , πάρκινγκ κτλ.

 • Είναι ακριβώς δίπλα στα παλιά γραφεία του 2004 που τώρα είναι γραφεία της Eurobank. Από το κτήριο που υπάρχει, διατηρητέο είναι μόνο το φουγάρο. Όλο το υπόλοιπο γκρεμίζεται.

Το γράφει στα βιβλία της πολύ φθηνά επίτηδες σε εξευτελιστική τιμή, ενώ έπρεπε σαν εισηγμένη να κάνει αποτίμηση και να το βάλει στην πραγματική του αξία. Η κεφαλαιαγορά τι κάνει;

 • Η διοίκηση έχει 10ετίες να επικαιροποιήσει στον ισολογισμό την πραγματική του αξία.  Σε δηλώσεις του άλλωστε ο κ. Εφραίμογλου παραδέχεται ότι το ακίνητο αξίζει πολλά περισσότερα.


!ΤΡΙΑ ΑΛΦΑ (ΠΡΟΝΟΜΙΟ): Όλα κι όλα διαθέτει 245 χιλ. τεμάχια και ποιός να πουλήσει πλέον και γιατί; Η εταιρεία δεν είναι προς Διαγραφή (ΔΕΝ ΥΦΙΣΤΑΤΑΙ ΠΛΕΟΝ ΤΕΤΟΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ). Αλλωστε, εξ  αυτού του λόγου ρευστοποίησαν πολλοί και τα μάζεψαν οι… τζάμπα μάγκες.

 • ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ζητούσαν όλη την ημέρα πολλές χιλιάδες τεμάχια, για να μείνουν ανεκτέλεστα 13109 τμχ. Δηλαδή, το 5,5% του συνολικού αριθμού της.


!ΤΡΙΑ ΑΛΦΑ (ΚΟΙΝΟ): Η μετοχή είχε χρόνια να κάνει πράξη, όχι ότι τώρα έκανε κάτι το άξιο παρατήρησης πλην της ανόδου της τιμής της.


ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΟΜΟΛΟΓΑΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ: Το παρόν δεν αποτελεί σύσταση επενδυτικής στρατηγικής αναφορικά με χρηματοπιστωτικά μέσα ή εκδότες χρηματοπιστωτικών μέσων και δεν περιέχει την οποιαδήποτε γνώμη σχετικά με την παρούσα ή μελλοντική αξία χρηματοπιστωτικών μέσων.

 • Οι πληροφορίες και οι απόψεις στο συγκεκριμένο έγγραφο είναι για ενημέρωση του αναγνώστη και μόνο.

Στο παρόν έγγραφο υπάρχουν πληροφορίες και εκτιμήσεις οι οποίες ενδεχομένως να αναθεωρηθούν σημαντικά μετά την κυκλοφορία του συγκεκριμένου εγγράφου είτε λόγω αναθεώρησης των οικονομικών μεγεθών από τις αρμόδιες αρχές, είτε επειδή οι εκτιμήσεις αναθεωρούνται με βάση νέες εξελίξεις και τάσεις στις οικονομίες και τις αγορές.

 • Στο παρόν έγγραφο ενδεχομένως να γίνεται αναφορά σε συγκεκριμένα χρηματοοικονομικά στοιχεία τα οποία μπορεί να μην είναι συμβατά με τον επενδυτικό ορίζοντα + το προφίλ συγκεκριμένων επενδυτών.

Η επένδυση σε ορισμένα χρηματοοικονομικά στοιχεία μπορεί να ενέχει σημαντικούς κινδύνους και κόστος ευκαιρίας.

 • Οι αναγνώστες του συγκεκριμένου εγγράφου είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι στο να επιβεβαιώνουν την εγκυρότητα των παρεχομένων πληροφοριών καθώς επίσης και να ενημερώνονται για τυχόν αναθεωρήσεις οικονομικών μεγεθών και εκτιμήσεων που λαμβάνουν χώρα.