(Nο.136 – 1**) X.A & Markets: Σχόλια, εκτιμήσεις και αναφορές (10/7/2020)

Πέμπτη ημέρα πτώσης, με το αποκοπέν μέρισμα χρήσης 2019 του ΟΤΕ να κοστίζει στον γ.δ. ένα -0,50%.

ΣΧΟΛΙΟ ΑΓΟΡΑΣ: Η συνεχιζόμενη αδυναμία της Ελληνική αγοράς, προβληματίζει τους εμπλεκόμενους, οι οποίοι προσπαθούν να μαντέψουν τις επόμενες κινήσεις της.

 • Η απαισιοδοξία και η απογοήτευση μεγαλώνει, όσο γίνεται αντιληπτό ότι οι απώλειες στον τουρισμό μπορεί να είναι μεγαλύτερες από όσο εκτιμήθηκε στην αρχή.

Επιπλέον η δυσκολία να διοχετευτεί ρευστότητα & πόροι άμεσα στις επιχειρήσεις, αλλά και οι κίνδυνοι που δημιουργούνται για νέα κόκκινα δάνεια, εντείνει τις εύκολες αλλαγές ψυχολογίας.

 • Οι καθυστερήσεις στην έγκριση του ευρωπαϊκού προγράμματος ανασυγκρότησης συνεχίζονται «επί του διαδικαστικού», αυξάνοντας την ανησυχία, ότι τα απαραίτητα κεφάλαια οι πληττόμενες χώρες, στην καλύτερη περίπτωση, θα τα δουν το 2021 και βλέπουμε..

Το μόνο θετικό στοιχείο αποτελεί η συνεχιζόμενη αποκλιμάκωση των αποδόσεων της Ελληνικής ομολογιακής αγοράς, με το 10-ετές κρατικό ομόλογο να κινείται πέριξ του 1,15%.

 • Το φαινόμενο που οφείλεται κυρίως στην πολιτική της ΕΚΤ, για όσο συνεχίζεται, δίνει χρόνο στην Ελληνική κυβέρνηση για περαιτέρω κινήσεις ενίσχυσης της πραγματικής οικονομίας.
 • ΛΟΥΚΑΣ ΠΑΠΑΙΩΑΝΝΟΥ – FAST FINANCE ΑΕΠΕΥ

ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟΣ – απάντηση: Επαναλαμβάνουμε, υπάρχει πωλητής (ξένος διαχειριστής) και έχει εντοπιστεί. Δεν είναι δα και δύσκολο… Έχει αρκετά να δώσει, οπότε υπομονή.


ΠΕΡΦ – απάντηση: Έτσι είναι, αφήστε τους να κονταροχτυπιούνται με τα μεγαθήρια (τρόπος του λέγειν για τα περισσότερα εξ αυτών) για να τα… κονομήσουν. Να μην συνεχίσουμε περαιτέρω. Αντιληπτά, αφού είστε καθημερινός αναγνώστης της στήλης.

 • Για το άλλο που ζητήσατε, απλά δείτε το υψηλό του… Όμως δεν θα μείνει εκεί, γιατί ακόμα υψηλότερα και συγκεκριμένα στα 4,8000 ευρώ ο πολλαπλασιαστής κερδών θα διαβάζεται στον αριθμό… 10.
 • Κι αν ακολουθήσει τα βήματα των ΠΡΟΦ, ΕΝΤΕΡ, ΕΠΣΙΛ, αντιλαμβάνεστε…

ΣΤΕΓΓΟΣ – απάντηση: Το να κοιτάμε το δέντρο και να χάνουμε το δάσος μας οδηγεί σε λάθος ατρωπούς. Είναι καλύτεροι του άραγε οι τραπεζίτες που εξαφάνισαν τόσες δεκάδες δισ. ευρώ, ή τόσοι άλλοι μεγαλομέτοχοι εισηγμένων του Χ.Α; Ατελεύτητος ο αριθμός… Βάλτε τα κάτω αναλογικά και συγκριτικά, θα δείτε ότι το …”Ανάθεμα” έχει πολλές δεκάδες παραλήπτες.  Για να λέμε τα πράγματα με το όνομά τους. Φυσικά, όπως όλοι γνωρίζουμε το Ψάρι βρωμάει από το Κεφάλι.


ΤΡΙΑ ΑΛΦΑ ΠΡΟΝΟΜΙΟ (ΑΑΑΠ) – απάντηση: Εχουμε αναφέρει ότι σύμφωνα με έγκυρες πηγές κάτι τρέχει με την αδρανή σχεδόν σε όλα τα επίπεδα αυτή εταιρεία και την μετοχή της. Εξ ου και η πρόσφατη δραστηριοποίηση της, αν μπορεί κανείς να την αποκαλέσει έτσι όταν έχουν αλλάξει χέρια πολύ λίγα τεμάχια. Με άνοδο 20% στα 1,5200 ευρώ με 5400 τμχ, ενώ επιπλέον ζητούσαν 12.976 τμχ. Το ζωηρότερο ενδιαφέρον για την ΑΑΑΠ έγκειται στο γεγονός του άρθρου 7 του καταστατικού της που αναφέρει…
ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ: Εξαφανίστηκε το +20% στο κοινό της ΑΑΑ με την μτχ να κλείνει χωρίς μεταβολή, αν και άλλαξαν χέρια σε 2 πράξεις από τις 12 το μεσημέρι 50 τμχ στο +20% στα 2,9800 ευρώ.

 • ΕΝΩ το +4,8% της ΚΥΡΙΑΚΟΥΛΗΣ στα 1,2000 ευρώ ήταν …Πιο fake πεθαίνεις! Αλλαξαν χέρια 508 τεμάχια, εκ των οποίων τα 502 έγιναν στο -8%. Αλλά μόλις 6 τμχ αξίας 7 ευρώ καττάφεραν να στείλουν το τίτλο στο +4,8%.

ΤΑΧΟΥΝ ΜΠΕΡΔΕΨΕΙ ΠΟΛΥ ΟΙ ΜΑΓΙΣΤΡΟΙ – ΣΤΗΝ ΜΙΚΡΟΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΑ φαίνεται η ουσία…

 • Χρηματιστήριο – Neoforum.gr – Νταγκουνάκης Β + Τζάνας Δ. – Σχόλιο αγοράς
vagelis ntakounakis <[email protected]>
Πέμ, 9 Ιουλ στις 9:47 μ.μ.
 • ΙΝΤΡΑΚΑΤ: Η… κοιμώμενη εν δυνάμει νέα δύναμη του κλάδου της


Στα χθεσινά επίπεδα η αξία των συναλλαγών περί τα 56,5 εκατ. ευρώ, με τα 16,26 εκατ. ευρώ να κατευθύνονται στις Τράπεζες. Στο -2,17% ο ΔΤΡ στις 346,81 μονάδες, με τον 25άρη στις 1554 μονάδες και στο -0,63%.

ΞΕΧΩΡΙΣΑΝ οι μετοχές των Performance Technology με άνοδο 6,45% στα 3,9600 ευρώ, το προνόμιο των ΑΑΑ  με άνοδο 20% στα 1,5200 ευρώ όπου ζητούσαν και 12976 τμχ, η ΙΝΚΑΤ στα 1,1950 στο +3,5% με 40 χιλ. τμχ (ζητούσαν και 4200 επιπλέον),

 • Ενώ το +4,8% της ΚΥΡΙΑΚΟΥΛΗΣ στα 1,2000 ευρώ ήταν …Πιο fake πεθαίνεις! Αλλαξαν χέρια 508 τεμάχια, εκ των οποίων τα 502 έγιναν στο -8% και μόλις 6 τμχ αξίας 7 ευρώ καττάφεραν να στείλουν το τίτλο στο +4,8%.

ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΣΤΙΓΜΗ εξαφανίστηκε το +20% στο κοινό της ΑΑΑ με την μτχ να κλείνει χωρίς μεταβολή, αν και άλλαξαν χέρια σε 2 πράξεις από τις 12 το μεσημέρι 50 τμχ αξίας 140 ευρώ.

ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΘΑΥΜΑΤΑ ΠΟΥ ΒΓΑΖΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟ ΚΑΠΕΛΟ ΤΟΥΣ ΟΙ ΜΑΓΟΙ ΤΗΣ ΛΕΩΦ. ΑΘΗΝΩΝ 110, που θα μπορούσαν να είχαν θέσει ένα minimum ποσό (πχ 300 ευρώ) προκειμένου να αλλάξει η τελική τιμή μίας μετοχής. και να είχε λήξει προ πολλού αυτό το απαράδεκτο για μία αγορά γεγονός.

ΠΑΡΟΥΣΙΟΛΟΓΙΟ – ΘΑΝΑΣΗΣ ΣΤΑΥΡΟΠΟΥΛΟΣ: Η ΚΛΜ (+0,62%) παίρνει την θέση της Intralot στον Γενικό Δείκτη, πίεση με αυξημένες συναλλαγές για την Ιντρακόμ (-1,97%), χάθηκαν οι προχθεσινοί πωλητές στην Ναύπακτο (-1,48%), ενώ μικρός πωλητής έκανε αισθητή την παρουσία του σε Moda Bagno (-10%), Πλ. Κρήτης (-4,84%), Ελγέκα (-9,41%) και Σπύρου (-2,08%).

 • Συνεχίζεται η κίνηση – ασανσέρ στον Κέκροπα (-5,11%), εμφανίστηκε εκ νέου η εντολή αγοράς στα 0,4720 ευρώ για την Newsphone (0%), επιμένει πλαγιοκαθοδικά η Πετρόπουλος (-0,89%), τα αποτελέσματα επανέφεραν τους αγοραστές στον Παπουτσάνη (+3,87%), ενώ μετά από τέσσερις συνεχόμενες πτωτικές συνεδριάσεις, έδωσε ανοδική αντίδραση η ΕΛΧΑ (+1,07%).

Πέντε οι συνεχόμενες πτωτικές συνεδριάσεις για την MIG (-3,70%), “δίπλωσε” τις ανοδικές συνεδριάσεις η Ιντρακάτ (+3,46%), ενώ ξαφνική αφύπνιση των αγοραστών σημειώθηκε στην Performance Technologies (+6,45%) που συνεχίζει να διαπραγματεύεται με μονοψήφιο p/e.


ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗΤο παρόν δεν αποτελεί σύσταση επενδυτικής στρατηγικής αναφορικά με χρηματοπιστωτικά μέσα ή εκδότες χρηματοπιστωτικών μέσων και δεν περιέχει την οποιαδήποτε γνώμη σχετικά με την παρούσα ή μελλοντική αξία χρηματοπιστωτικών μέσων.

 • Οι πληροφορίες και οι απόψεις στο συγκεκριμένο έγγραφο είναι για ενημέρωση του αναγνώστη και μόνο.

Στο παρόν έγγραφο υπάρχουν πληροφορίες και εκτιμήσεις οι οποίες ενδεχομένως να αναθεωρηθούν σημαντικά μετά την κυκλοφορία του συγκεκριμένου εγγράφου είτε λόγω αναθεώρησης των οικονομικών μεγεθών από τις αρμόδιες αρχές, είτε επειδή οι εκτιμήσεις αναθεωρούνται με βάση νέες εξελίξεις και τάσεις στις οικονομίες και τις αγορές.

 • Στο παρόν έγγραφο ενδεχομένως να γίνεται αναφορά σε συγκεκριμένα χρηματοοικονομικά στοιχεία τα οποία μπορεί να μην είναι συμβατά με τον επενδυτικό ορίζοντα + το προφίλ συγκεκριμένων επενδυτών.

Η επένδυση σε ορισμένα χρηματοοικονομικά στοιχεία μπορεί να ενέχει σημαντικούς κινδύνους και κόστος ευκαιρίας.

 • Οι αναγνώστες του συγκεκριμένου εγγράφου είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι στο να επιβεβαιώνουν την εγκυρότητα των παρεχομένων πληροφοριών καθώς επίσης και να ενημερώνονται για τυχόν αναθεωρήσεις οικονομικών μεγεθών και εκτιμήσεων που λαμβάνουν χώρα.