(Nο.133– 1*) X.A & Markets: Σχόλια, εκτιμήσεις και αναφορές (6/7/2020)

FTSe25 – ΣΧΟΛΙΟ: Οι ξένοι διαχειριστές γνωρίζουν να εμβαθύνουν στα των χρηματοοικονομικών μεγεθών της κάθε εισηγμένης, ενώ ταυτόχρονα τις συγκρίνουν με οιμοειδείς τους σε άλλες αγορές.

 • Γι αυτό και δεν μπορούν να ενισχυθούν περαιτέρω οι τιμές, όταν μάλιστα έχει προκύψει η πανδημία η οποία πλήττει βάναυσα την ελληνική οικονομία λόγω ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ, ο οποίος συν τοις άλλοις αποτελεί και τον πλουσιοπάροχο αιμοδότη της παραοικονομίας της χώρας.
 • ΦΥΣΙΚΑ, πάντα θα υπάρχουν οι εξαιρέσεις, οι οποίες απλά θα επιβεβαιώνουν τον κανόνα.

ΣΥΣΤΗΜΙΚΕΣ: Οι μοναδικές που μπορούν να αλλάξουν την εικόνα του Χ.Α και να σπρώξουν προς τα πάνω δείκτες και ψυχολογία. Θα βοηθηθούν με κάθε τρόπο, θα είχαν γράψει ήδη αρκετά υψηλότερα νούμερα, αλλά δεν τους το επέτρεψε ο ιός.

ΤΕΝΕΡΓ: ΔΗΜΟΣΙΕΥΕΙ τo 3μηνο της την Πέμπτη 9 ΙΟΥΛΙΟΥ, η μακράν καλύτερη σε συμπεριφορά, αξιοπιστία και απόδοση μετοχή του FTSE25 τόσον για το 2019 όσον και για το 2020.


ΠΡΟΝΤΕΑ: ΤΡΙΜΗΝΟ 2020

 • ΑΠΟΤΙΜΑΤΑΙ σε 2,020 δισ. ευρώ
 • ΤΙΜΗ ΜΕΤΟΧΗΣ: 7,9600
 • ΒΟΟΚ VALUE: 5,6100 ευρώ
Διάστημα ΜΙΝ ΜΑΧ Μετ. %
7 ημερών 7,700 7,900 0,00
30 ημερών 7,200 8,000 0,00
3 μηνών 7,200 8,150 -1,25
6 μηνών 6,050 8,350 30,58
12 μηνών 4,940 8,350 49,06

Prodea Investments eyes 3 bln euro property portfolio


ΔΟΜΙΚΗ ΚΡΗΤΗΣ – απάντηση:

 • Λογικά θα έχουμε μία συσσώρευση, ή και μικρή ακόμη διόρθωση, αλλά μην περιμένετε τίποτα τρελές διορθώσεις στο ταμπλό. Αυτοί που αγόρασαν τα 300 χιλ. τεμάχια τα πλήρωσαν μετρητοίς… Και 65 χιλ. ευρώ δεν είναι κανένα σημαντικό ποσό, οπότε λογικά θα επανέλθουν αν βγουν πωλητές με πολλά κομμάτια.

Είναι υπό επιτήρηση η μτχ, αλλά με την αιτία για την οποία την τοποθέτησαν κυκλοφορούν ελεύθερες μερικές παρθένες… Αποτιμάται στο 55% της book value, αλλά εκτός των ακινήτων που διαθέτει προς μελλοντική αξιοποίηση/εκμετάλλευση,

 • ΥΠΑΡΧΟΥΝ εν εξελίξει και τα μεγάλα έργα που έχουν δρομολογηθεί στην Μεγαλόνησο (Αυτοκινητόδρομος ΒΟΑΚ, Καστέλι κλπ) όπου αν κλείσει μερικές δουλίτσες (έχει πολύ καλό όνομα στο τομέα της) μπορεί να δει την κ/φση της διπλή και τριπλή προσεχώς.

2019 – ΑΝΕΚΤΕΛΕΣΤΟ: Το ανεκτέλεστο τμήμα των κατασκευαστικών συμβάσεων του Ομίλου ανέρχεται στο ποσό των 11,4 εκατ. ευρώ.

 • Στο πρώτο τετράμηνο του 2020 έχουν υπογραφεί τέσσερις συμβάσεις για αναλήψεις έργων συνολικού ποσού 3,9 εκατ. ευρώ από την μητρική εταιρεία.

ΓΙΑ ΜΙΚΡΟΕΠΕΝΔΥΤΕΣ 

!MEDICON – ΜΕΝΤΙ: Ανά πάσα στιγμή μπορεί να γίνει στόχος [λόγω Αντικειμένου] Επιθετικής Εξωτερικής Εξαγοράς μετά την θεαματική μεταμόρφωση των χρηματοοικονομικών μεγεθών της απόρροια μίας εξαιρετικά αποτελεσματικής διοίκησης που αξίζει των υψηλών αμοιβών που λαμβάνει.

 • Στη περίπτωση της έχει πραγματοποιηθεί ένας άθλος. Της πετσόκοψαν μερικές δεκάδες εκατ. ευρώ και άντεξε, παρά τον πόλεμο που δέχθηκε. Με αποτίμηση 8,2 εκατ. ευρώ(!!!) για μία πρωτοποριακή και μοναδική στο είδος της εταιρεία.

Στόχος της Medicon Hellas είναι να επεκταθεί και σε νέους τομείς, με πρώτο αυτόν της παραγωγής μοριακών αντιδραστηρίων.

 • Πρόκειται για αντιδραστήρια μοριακού ελέγχου, με πρώτο μέλημα της εισηγμένης να είναι η εστίαση στα αναπνευστικά νοσήματα.
 • Ήδη, η εισηγμένη έχει αρχίσει τις παραγγελίες εξοπλισμού, με στόχο να μπορεί να παράγει και να διαθέτει τα σχετικά προϊόντα μέσα στο 2021 ή έστω το 2022.

ΣΧΟΛΙΟ: Φυσικά, το 2020 δεν είναι μία καλή χρονιά, αλλά εύκολα θα καλυφτεί το όποιο έδαφος χαθεί. Οι αξίες των εταιρειών δεν προσδιορίζονται με βάση το p/e. Υπάρχουν και πολλά άλλα στον υπολογισμό της τιμής τους.

 • ΠΡΟΤΙΜΟΥΜΕ να ασχολούμεθα με εταιρείες που παλεύουν κόντρα σε θεούς και δαίμονες, παράγουν πραγματικό έργο, έχουν όραμα και δεν κοροιδεύουν, παρά με τις… φιγουρατζίδικες που στηρίζονται σε εκθέσεις επί εκθέσεων, σε σενάρια επί σεναρίων, σε Θα και Θα, στις οποίες συγχωρούνται/παραβλέπονται τα πάντα και είναι στο απυρόβλητο.
 • ΤΙΜΗ ΜΕΤΟΧΗΣ: 1,8700
 • Κ/ΦΣΗ: 8,26 εκατ. ευρώ.
 • ΑΓΟΡΕΣ κατ’ανώτατη τιμή… 1,8800 – 1,9000 ευρώ

ΣΗΜΕΙΩΣΗ -απάντηση: Δεν έχει αγορανομικό κώδικα το χρηματιστήριο για να επιβάλλει – διαμορφώνει τις τιμές του κάθε…προϊόντος οι οποίες διαμορφώνονται ελεύθερα. Γι αυτό μπορείτε να παρατηρείτε αποτιμήσεις ζόμπι στον Θεό και την συγκεκριμένη στα 8 και 8,5 εκατ.

Διάστημα ΜΙΝ ΜΑΧ Μετ. %
7 ημερών 1,720 1,900 1,65
30 ημερών 1,700 2,040 -7,50
3 μηνών 1,700 2,180 1,65
6 μηνών 1,500 2,980 -20,94
12 μηνών 1,500 2,980 -4,64

ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ- ΑΠΑΝΤΗΣΗ

ΟΠΩΣ ΘΑ ΔΙΑΠΙΣΤΩΣΕΤΕ ΙΔΙΟΙΣ ΟΜΜΑΣΙΝ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΘΑΡΗ ΑΠΟ ΧΡΕΗ Η ΕΤΑΙΡΕΙΑ. ΟΦΕΙΛΕΙ 11,3 εκατ. ευρώ για τραπεζικό δανεισμό -400 χιλ. ταμείο= καθαρός δανεισμός 10,9 εκατ. ευρώ.


Ενεργητικό / Περιουσιακό Στοιχείο: Τι είναι, τι καταγράφει, τα στοιχεία του και σε τι διακρίνεται – Mikrometoxos.gr

ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ: Το παρόν δεν αποτελεί σύσταση επενδυτικής στρατηγικής αναφορικά με χρηματοπιστωτικά μέσα ή εκδότες χρηματοπιστωτικών μέσων και δεν περιέχει την οποιαδήποτε γνώμη σχετικά με την παρούσα ή μελλοντική αξία χρηματοπιστωτικών μέσων.

 • Οι πληροφορίες και οι απόψεις στο συγκεκριμένο έγγραφο είναι για ενημέρωση του αναγνώστη και μόνο.

Στο παρόν έγγραφο υπάρχουν πληροφορίες και εκτιμήσεις οι οποίες ενδεχομένως να αναθεωρηθούν σημαντικά μετά την κυκλοφορία του συγκεκριμένου εγγράφου είτε λόγω αναθεώρησης των οικονομικών μεγεθών από τις αρμόδιες αρχές, είτε επειδή οι εκτιμήσεις αναθεωρούνται με βάση νέες εξελίξεις και τάσεις στις οικονομίες και τις αγορές.

 • Στο παρόν έγγραφο ενδεχομένως να γίνεται αναφορά σε συγκεκριμένα χρηματοοικονομικά στοιχεία τα οποία μπορεί να μην είναι συμβατά με τον επενδυτικό ορίζοντα + το προφίλ συγκεκριμένων επενδυτών.

Η επένδυση σε ορισμένα χρηματοοικονομικά στοιχεία μπορεί να ενέχει σημαντικούς κινδύνους και κόστος ευκαιρίας.

 • Οι αναγνώστες του συγκεκριμένου εγγράφου είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι στο να επιβεβαιώνουν την εγκυρότητα των παρεχομένων πληροφοριών καθώς επίσης και να ενημερώνονται για τυχόν αναθεωρήσεις οικονομικών μεγεθών και εκτιμήσεων που λαμβάνουν χώρα.