(Nο.112)- Μέρος B’- X.A & Markets: Σχόλια, εκτιμήσεις, αναφορές [3/6]

ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΕΙ βρε παιδιά ΤΟ… ΚΟΥΤΣΑΛΟΓΟ, για να βγάλει μία κίνηση της προκοπής και να μην βολοδέρνει στις 670, 700, 800 , 900 και 1000 μονάδες; Τι θέλει βρε παιδιά;

Μα τι άλλο, από μία ομαδική προσπάθεια στηριζόμενη σε σωστές αξίες:-

  • Εδραιωμένη πάνω στην νομική προστασία του όλου πλαισίου και δη των ιδιωτών επενδυτών.
  • Στην πάταξη της ασύνορης κουτοπονηριάς των κ.κ εισηγμένων μας (σε ποσοστό τουλάχιστον 70%) ελέγχοντας απλά την τήρηση των θεσμοθετημένων διατάξεων
  • Στην σωστή ενημέρωση των ουδέτερων παρατηρητών για τον ρόλο της χρηματιστηριακής αγοράς
  • Στην αμείλικτη πάταξη φαινομένων απάτης, εξαπάτησης κι όλων των συναφών.
  • Και πρωτίστως, να στελεχωθούν/ενισχυθούν οι υπηρεσίες του Ελληνικού Χρηματιστηρίου μέσα από αυστηρές προδιαγραφές/διαδικασίες πρόσληψης του απαραίτητου προσωπικού.
  • Ας καθιερωθεί μάλιστα μία ελάχιστη επιβάρυνση σε κάθε πινακίδιο, με τα έσοδα να καλύπτουν τις έξτρα υποχρεώσεις που θα προκύψουν από την πλήρη στελέχωση του Χ.Α.
  • Κι αυτό, γιατί δεν μπορεί μόνον να ζητάμε, αλλά και να δίνουμε. Δεν μπορούν τόσοι λίγοι υπάλληλοι, να επωμιστούν τέτοιο βάρος.
  • Κανείς επενδυτής δεν θα έχει την παραμικρή αντίρρηση.

ΑΥΤΗ την στιγμή στα τερματικά παρατηρείται μία άνευ προηγουμένου επικέντρωση του αγοραστικού, επενδυτικού, κερδοσκοπικού ή όπως αλλιώς θέλετε να το αποκαλέσετε ενδιαφέροντος προς (20) το πολύ μετοχές, οι περισσότερες μάλιστα των οποίων είναι…αν μη τι άλλο, αυτό που λέμε, αμφιλεγόμενες. Kαι γίνεται/κάνουν χοντρό παίγνιον.

ΟΙ ΠΡΩΤΕΣ (25) σε αποτίμηση εταιρείες, μας δίνουν μία συνολική κεφαλαιοποίηση της τάξης των 40,5 εκατ. ευρώ, με τις υπόλοιπες (150) μετά βίας να ξεπερνούν τα 6 δισ. ευρώ. Υπάρχει μία δυσαναλογία, μία στρέβλωση ανάμεσα σε αυτά τα νούμερα.

ΚΙ ΑΥΤΟ, γιατί στην 2η κατηγορία βρίσκονται εταιρείες και όμιλοι όπως αυτοί των ΠΛΑΣΤΙΚΩΝ ΚΡΗΤΗΣ, AEGEAN AIRLINES, ΟΛΘ, EXAE, EΛΛΑΔΟΣ, QUEST HOLDINGS, AUTOHELLAS, ATTIKA ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ, ΚΡΙ ΚΡΙ, ΦΟΥΡΛΗΣ, ΕΛΛΑΚΤΩΡ, CENERGY, ΕΥΑΘ, ΙΑΣΩ, ΙΑΤΡΙΚΟ, ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΠΙΣΤΗ, ΑΛΦΑ ΑΣΤΙΚΑ ΑΚΙΝΗΤΑ, ΑΤΤΙΚΗΣ

  • FLEXOPACK, ΠΛΑΣΤΙΚΑ ΘΡΑΚΗΣ, ΙΝΤΡΑΚΟΜ, ΙΝΤΡΑΚΑΤ, ΚΕΚΡΟΠΑΣ, PROFILE, INTERCONT. INTL, TRASTOR, ΙΚΤΙΝΟΣ, ΑΒΑΞ, ΤΕΧΝ.ΟΛΥΜΠ., ΠΛΑΙΣΙΟ, ΛΟΥΛΗ, ΕΛΤΟΝ ΧΗΜΙΚΑ, που αν τις υπολογίσεις με τα μέτρα και τα σταθμά που μετράνε τις (20), τότε υπερκαλύπτουν από μόνες τους και με το παραπάνω τα 6 δισ. ευρώ.

ΚΑΙ ΑΠΟΜΕΝΟΥΝ άλλες (120 και βάλε)… ΣΕ ΑΥΤΕΣ ΟΜΩΣ τις (120) υπάρχουν οι μετοχές που θα υπέρ αποδώσουν προσεχώς. Έστω αυτές οι 25 με 30… Άκρως υποτιμημένες επί του παρόντος και πάντα αναλογικά και συγκριτικά…

ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΞΕΧΝΟΥΝ οι νεότεροι ότι η Αγορά δεν χαρίζει ή μοιράζει λεφτά εύκολα, κάθε άλλο μάλιστα. Γεμάτη από δολώματα – για να τσιμπάνε τα μικρά ψαράκια – είναι γεμάτη…

ΕΠΙΣΗΣ ΝΑ ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΜΕ ΟΛΟΙ ΜΑΣ ότι πολύ εύκολα – ανά πάσα στιγμή – ανατρέπεται το οποιοδήποτε σκηνικό… Όσο λαμπρό και αν είναι ή φαίνεται και όσο σκοτεινό… Πρόσφατα τα παραδείγματα… Γι αυτό, προσέχουμε, για να έχουμε.

!!ALPHA BANK – ΚΑΠΟΙΟΙ ΠΟΝΤΑΡΟΥΝ ΤΑ ΡΕΣΤΑ ΤΟΥΣ…

  • ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ:

Το παρόν δεν αποτελεί σύσταση επενδυτικής στρατηγικής αναφορικά με χρηματοπιστωτικά μέσα ή εκδότες χρηματοπιστωτικών μέσων και δεν περιέχει την οποιαδήποτε γνώμη σχετικά με την παρούσα ή μελλοντική αξία χρηματοπιστωτικών μέσων. Οι πληροφορίες και οι απόψεις στο συγκεκριμένο έγγραφο είναι για ενημέρωση του αναγνώστη και μόνο.

Στο παρόν έγγραφο υπάρχουν πληροφορίες και εκτιμήσεις οι οποίες ενδεχομένως να αναθεωρηθούν σημαντικά μετά την κυκλοφορία του συγκεκριμένου εγγράφου είτε λόγω αναθεώρησης των οικονομικών μεγεθών από τις αρμόδιες αρχές, είτε επειδή οι εκτιμήσεις αναθεωρούνται με βάση νέες εξελίξεις και τάσεις στις οικονομίες και τις αγορές.

Στο παρόν έγγραφο ενδεχομένως να γίνεται αναφορά σε συγκεκριμένα χρηματοοικονομικά στοιχεία τα οποία μπορεί να μην είναι συμβατά με τον επενδυτικό ορίζοντα+ το προφίλ συγκεκριμένων επενδυτών. Η επένδυση σε ορισμένα χρηματοοικονομικά στοιχεία μπορεί να ενέχει σημαντικούς κινδύνους και κόστος ευκαιρίας.

Οι αναγνώστες του συγκεκριμένου εγγράφου είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι στο να επιβεβαιώνουν την εγκυρότητα των παρεχομένων πληροφοριών καθώς επίσης και να ενημερώνονται για τυχόν αναθεωρήσεις οικονομικών μεγεθών και εκτιμήσεων που λαμβάνουν χώρα.