(νο.1) Eπισημάνσεις και Χαρακιές για Τraders του Χ.Α (09/7)

ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΜΑΝΘΟΣ: Υπάρχει μια τεχνική αγωνία στην αγορά μη τυχόν και ο Γενικός Δείκτης μη μπορώντας να αντικρίσει τις 900 μονάδες θελήσει να κάνει ενα pullback πρός το επίπεδο των 860 μονάδων.

**

ΕΚΤΕΡ: Ακολουθεί κατά γράμμα το ανοδικό κανάλι που οδηγεί αρχικά στα 1,8800 και μετά στα 2,4000 ευρώ. Τώρα, τα γρήγορα μπες βγες είναι για τους … “Scalpers”

**

ΠΛΑΣΤΙΚΑ ΘΡΑΚΗΣ@2,2300 και -2,62%: Ωραίος σχηματισμός με διπλό πυθμένα στα 1.80€ και διαφυγή πάνω από την αντίσταση των 2.20€ . Το επόμενο βήμα είναι να πάει να αντιμετωπίσει τη καθοδική γραμμή τάσης στα 2.46€. Ανοδική διάσπαση θα αλλάξει άρδην τη μακροπρόθεσμη τάση από καθοδική σε ανοδική…

**

BYTE: Αναμενόμενο ήταν να δείξει ότι δυσκολεύεται να περάσει με την πρώτη πάνω από τα 1.40€. Τη δεύτερη φορά όμως δεν νομίζω να κοιτάξει καν πίσω, κινούμενη πρός τα 2€. Για να δούμε πως θα αντιδράσει μετά το χθεσινό +11,11% στα 1,4000 ευρώ.

***
GREEK FINANCE FORUM: Ψυχραιμία

Σε σχέση φυσικά και με τα όσα σημειώνονται σήμερα στην στήλη «Κυνηγός». Και χωρίς να αποκλείουμε τα βραχυπρόθεσμα προβλήματα να συνεχιστούνε. Εμείς θα συστήσουμε ψυχραιμία για τη χθεσινή πτώση. Και θα γράψουμε έτσι απλά ότι είναι ακραίο να πιστεύουνε οι επενδυτές πως το Χ.Α. θα συνεχίσει να ανεβαίνει συνεχώς. Και ότι όποιος αγοράσει θα γίνει πλούσιος. Το γράφουμε έτσι απλοϊκά, αφού νιώθουμε πως το τελευταίο χρονικό διάστημα υπάρχει μεγάλη υπερβολή σε αυτά που πιστεύουνε οι επενδυτές. Με την πορεία λοιπόν της αγοράς από εδώ και πέρα να εξαρτάται από το πώς θα τα πάει η νέα κυβέρνηση. Ως στόχος θα παραμείνει πάντα η διάσπαση των αντιστάσεων στις 890 – 900 μονάδες.

Από πού φαίνεται περισσότερο αυτό!!! Σε σχέση με τα παραπάνω. Και αυτά που γράφουμε εδώ και πολύ καιρό. Ξέρετε που φαίνεται περισσότερο πως υπάρχει κάτι υπερβολικό στο Χ.Α. το τελευταίο χρονικό διάστημα στο Χ.Α;

  • Ότι μετοχές (κυρίως από τη μικρή κεφαλαιοποίηση) χωρίς καμία αξία.
  • Εταιρείες, πολλές φορές χρεοκοπημένες, έκαναν ένα απίστευτο ράλι!!
  • Και όσες φορές έχει παρατηρηθεί αυτό, το Χ.Α. τουλάχιστον βραχυπρόθεσμα έχει δώσει μια σημαντική διόρθωση.

GREEK FINANCE FORUM: HUNTER

Έχοντας προειδοποιήσει και χωρίς να αποκλείουμε και περαιτέρω προβλήματα, τουλάχιστον βραχυπρόθεσμα. Απόλυτα φυσιολογική θα χαρακτηρίζαμε τη χθεσινή εικόνα της αγοράς. Και το ισχυρό (κυρίως στην περίπτωση των τραπεζικών μετοχών) profit taking που καταγράφηκε. Και θυμίζουμε πως όλα αυτά ήλθαν και ακριβώς στα όρια των αντιστάσεων των 890 – 900 μονάδων, τις οποίες πιστεύαμε πως θα προσέγγιζε η αγορά λίγο πριν τις εκλογές, όπως και επίσης έγινε.

Και συνεχίζοντας να πιστεύουμε (αν και ευχόμαστε να διαψευστούμε) πως δύσκολα βραχυπρόθεσμα η αγορά θα κάνει την υπέρβαση της διάσπασης των 890 – 900 μονάδων (κάτι το οποίο θα έβαζε το Χ.Α. σε ένα νέο ανοδικό trend), θα σταθούμε σε αυτό το οποίο θεωρούμε ως το σημαντικότερο στόχο σε αυτή τη χρονική στιγμή.

Και αυτός δεν είναι άλλος από το να μείνει υψηλότερα. Ή στη χειρότερη να κρατήσει την επαφή ο τραπεζικός δείκτης με τα επίπεδα των 785 – 795 μονάδων (έκλεισε χθες στις 786,72 μονάδες, -6,09%). Επαναλαμβάνουμε πως με την παραμονή υψηλότερα αυτών συνδέεται η είσοδος των τραπεζικών μετοχών και της αγοράς συνολικά, σε ένα νέο ανοδικό trend.

Τώρα περαιτέρω πιέσεις και απώλειες των 785 μονάδων θα μας προβλημάτιζε, τουλάχιστον για τη βραχυπρόθεσμη πορεία της αγοράς. Και αυτό γιατί σε αυτήν την περίπτωση υπάρχει κίνδυνος, περαιτέρω σημαντικής πτώσης. Αρχικά μέχρι τα επίπεδα των 740 – 750 μονάδων. Χαμηλότερα οι επόμενες στηρίξεις είναι στα επίπεδα των 700 – 710 μονάδων και 650 – 660 μονάδων (δε θα θέλαμε σε αυτή τη φάση να μιλήσουμε για χαμηλότερα επίπεδα).

Διευκρινίζουμε και πάλι σήμερα, πως τα όσα γράφουμε δε σημαίνει πως ντε και καλά είμαστε απαισιόδοξοι για την πορεία της αγοράς κατά τους επόμενους μήνες. Ωστόσο βραχυπρόθεσμα το πιθανότερο είναι να έχει κλείσει ένας κύκλος ανόδου.

Με την πορεία της αγοράς από εδώ και πέρα, σε μεγάλο βαθμό να εξαρτάται από τις επιδόσεις της νέας κυβέρνησης, αφού δε θα πρέπει να παραβλέπουμε ότι στις μαγικές επιδόσεις από 01/01/19 (πρώτο στον κόσμο το Χ.Α., όπως συνεχώς τονίζουμε), έχει προεξοφληθεί η τελευταία πολιτική αλλαγή. Και πιθανόν περισσότερο, από ότι τελικά θα συμβεί με την νέα κυβέρνηση.

ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ:

Το παρόν δεν αποτελεί σύσταση επενδυτικής στρατηγικής αναφορικά με χρηματοπιστωτικά μέσα ή εκδότες χρηματοπιστωτικών μέσων και δεν περιέχει την οποιαδήποτε γνώμη σχετικά με την παρούσα ή μελλοντική αξία χρηματοπιστωτικών μέσων. Οι πληροφορίες και οι απόψεις στο συγκεκριμένο έγγραφο είναι για ενημέρωση του αναγνώστη και μόνο.

Στο παρόν έγγραφο υπάρχουν πληροφορίες και εκτιμήσεις οι οποίες ενδεχομένως να αναθεωρηθούν σημαντικά μετά την κυκλοφορία του συγκεκριμένου εγγράφου είτε λόγω αναθεώρησης των οικονομικών μεγεθών από τις αρμόδιες αρχές, είτε επειδή οι εκτιμήσεις αναθεωρούνται με βάση νέες εξελίξεις και τάσεις στις οικονομίες και τις αγορές.

Στο παρόν έγγραφο ενδεχομένως να γίνεται αναφορά σε συγκεκριμένα χρηματοοικονομικά στοιχεία τα οποία μπορεί να μην είναι συμβατά με τον επενδυτικό ορίζοντα+ το προφίλ συγκεκριμένων επενδυτών. Η επένδυση σε ορισμένα χρηματοοικονομικά στοιχεία μπορεί να ενέχει σημαντικούς κινδύνους και κόστος ευκαιρίας.

Οι αναγνώστες του συγκεκριμένου εγγράφου είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι στο να επιβεβαιώνουν την εγκυρότητα των παρεχομένων πληροφοριών καθώς επίσης και να ενημερώνονται για τυχόν αναθεωρήσεις οικονομικών μεγεθών και εκτιμήσεων που λαμβάνουν χώρα.

Print Friendly, PDF & Email