(Νο.1) Χ.Α: Σχόλια – Παρατηρήσεις – Εκτιμήσεις – Επισημάνσεις (23.3.2021)

Η ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ γίνεται με βάση την τρέχουσα αποτίμηση τους και τα περιθώρια ανόδου – πτώσης και το ρίσκο που αναλαμβάνει ο εν δυνάμει αγοραστής των μετοχών τους σύμφωνα πάντα με τις προσωπικές εκτιμήσεις μας.

ΜΙΚΡΗ ΚΕΦΑΛΑΙΟΠΟΙΗΣΗ: Από 15 εκατ. μέχρι 50 εκατ. ευρώ

ΓΙΑ ΕΠΙΘΕΤΙΚΟΥΣ ΕΠΕΝΔΥΤΕΣ

!INTΡΑΚΑΤ: Υποαποδίδει συγκριτικά με τις άλλες του κλάδου, αλλά έως πότε; 

!REVOIL: Εχει ανέβει σκαλιά στο ταμπλό, αλλά έρχονται ειδήσεις…

ΓΙΑ ΔΥΝΑΜΙΚΟΥΣ  ΕΠΕΝΔΥΤΕΣ

!ΠΕΡΦ (άλλο η πλακίτσα κι άλλο η δουλειά): Την δουλειά τους κάνουν και μάλιστα άψογα οι market makers (με πολλά χρόνια στο καντράν, πάρα πολλά), την δουλειά μας και εμείς με το να την επισημαίνουμε επίμονα. Οι ανυπόμονοι ας πάρουν άλλο τρένο… Η μτχ έρχεται από τα 2,00, τα 2,40, τα 2,80, τα 3,20, τα 3,60 ευρώ, τα 4,0000, τα 4,8000 τα 5,5000 ευρώ κλπ και κάθε φορά μας βγάζει το λάδι κυριολεκτικά…  Αλλά το 2ψήφιο θα το γράψει και δεν θα είναι 10 και 11, ούτε και 13άρι το τέρμα του δρομολογίου της. Ταπεινή εκτίμηση.

!ΕΛΙΝΟΙΛ: Εν αναμονή πάντα…

!ΔΡΟΜΕΑΣ: Μα καλά… αποτίμηση… 15,5 εκατ. ευρώ;;

ΓΙΑ ΣΥΝΤΗΡΗΤΙΚΟΥΣ ΕΠΕΝΔΥΤΕΣ

!ΕΛΤΟΝ ΧΗΜΙΚΑ – ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟΣ: Για διαφορετικούς λόγους αυτή την περίοδο δεν κάνουν το βήμα προς τα πάνω… Η 1η εν αναμονή του guidance για το 2021 και της χρήσης 2020 και η 2η αναμένοντας την αποεπένδυση του πωλητή. 

ΓΙΑ ΡΙΨΟΚΙΝΔΥΝΟΥΣ (όχι για χήρες και ορφανά) ΕΠΕΝΔΥΤΕΣ

!ΙΝΤΡΑΛΟΤ: Δεν χρειάζονται επεξηγήσεις.

!ΦΡΙΓΟ: Να τελειώσει ο πωλητής και έχει το ταμπλό…

!ΑΛΟΥΜΥΛ: Το ίδιο και εδώ…

*****

ΜΙΚΡΟΥΛΑ ΚΕΦΑΛΑΙΟΠΟΙΗΣΗ: Μέχρι 15 εκατ. ευρώ

  • ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΜΙΚΡΟΕΠΕΝΔΥΤΕΣ

!ΙΛΥΔΑ: Η εταιρεία ανάπτυξης λογισμικού και παροχής ολοκληρωμένων υπηρεσιών προηγμένης τεχνολογίας στον χώρο της πληροφορικής έχει να επιδείξει πολλά στην επόμενη τριετία μέσω των έργων που αναμένεται να τρέξουν από το νέο ΕΣΠΑ και το Ταμείο Ανάκαμψης.

Ήδη η αρχή φαίνεται να έχει γίνει από το 2020 με το 9μηνο να κλείνει με +38% στον κύκλο εργασιών και +68% στα ΕΒΙΤ. Το δε 2021 έχει ξεκινήσει με ένα ανεκτέλεστο υπόλοιπο συμβάσεων της τάξεως των 5-6 εκατ. ευρώ.

Η χρηματιστηριακή κεφαλαιοποίηση της εταιρείας βρίσκεται στα 5,7 εκατ. ευρώ με το ιδιόκτητο κτίριό της στο Νέο Ψυχικό να πλησιάζει σε αξία τα 3 εκατ. ευρώ.

ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΜΑΝΘΟΣ: Τεχνικά η μετοχή αποτυπώνεται να έχει διασπάσει ανοδικά το retracement καθοδικό κανάλι του περασμένου Ιανουαρίου, ανοίγοντας έτσι το έδαφος για μια εκ νέου κίνηση προς την αντίσταση στα 0,80 ευρώ.

Η μέθοδος πάντως που αναπτύσσει η μετοχή στην ανοδική τάση θυμίζει σκαλοπάτια απόκτησης και συνέχειας, κάτι ανάλογο δηλαδή, που παρατηρείται διαγραμματικά στην Quest και στη Τενέργα. Έτσι πιθανή κατάκτηση των 0,80 ευρώ θα δώσει ως επόμενο στόχο το 1 ευρώ και μετά τα 1,25 ευρώ.

!ΕΣΥΜΒ: Οι εξελίξεις τρέχουν, σχεδόν 122 χιλ. τμχ άλλαξαν χέρια, κοινώς μοιράζεται η τράπουλα… ΕΣΠΑ το μυστικό, που δεν είναι πλέον και τόσο μυστικό…

!ΒΙΟΤΕΡ: Αψογο κωουτσάρισμα, στοχεύοντας ποιός ξέρει που… Είναι πολύ ενωρίς για ρευστοποιήσεις… Δεν βλέπετε πόσο ανέβηκαν οι αγοραστές, που αν θέλουν το κλειδώνουν όποια ώρα το θελήσουν. Αλλά τότε δεν θα είναι σοβαροί…

*****

ΣΧΟΛΙΑ – ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ

Ο μ/μ είχε δεχτεί μεγάλες… επιθέσεις τις εποχές που έγραφε εν ετει 2012/2014 … Φύγετε από τις Τράπεζες γιατί θα σας πάρουν και τα παντελόνια… Αγοράστε ποιότητα σε ομίλους που έχουν μεγάλες προοπτικές ανάπτυξης (ΤΕΝΕΡΓ, ΠΛΑΚΡ, ΟΤΟΕΛ, ΚΟΥΕΣ, ΚΡΙ ΚΡΙ, ΕΥΠΙΚ και κλπ) ενώ τόνιζε στους μικροεπενδυτές να στραφούν προς τις μικρούλες που θα τους χάριζαν μεγάλες συγκινήσεις.

  • [Τέτοιες ήταν η ΠΡΟΦ στα 0,2000 ευρώ, η ΕΛΒΕ, η ΜΕΡΚΟ, οι ΚΑΡΑΤΖΗΣ (στο ένα ευρώ και έφυγε στα 10), ΠΠΑΚ (κάτω από τα 0,3500 και φεύγει τώρα από το ταμπλό στα 6,6000), SPACE (κάτω από τα 1,0000), ο ΠΕΤΡΟ περί το 1 ευρώ και αρκετές ακόμη που δεν μας έρχονται πρόχειρα στο νου]

Μάλιστα, τότε η αξία των Τραπεζών ξεπερνούσε τα 100 και πλέον δισ. ευρώ(!!). Το τι ακούγαμε δεν περιγράφεται. Ατυχώς, όλα αυτά δεν υπάρχουν πλέον στα αρχεία του Βankingnews όπου ήμουν σύμβουλος έκδοσης πριν αποχωρήσω και αφοσιωθώ 100% στον μ/μ.

  • Αυτά τα ολίγα, για να τα γνωρίζουν και οι νέοι φίλοι μας αναγνώστες. Για να καταλάβουν και το πόσο δύσκολο είναι πλέον προσωπικά για τον μ/μ να τους απαντάει σε ερωτήματα του στυλ… “Τι περιθώρια έχει η άλφα ή η δείνα μετοχή” αφού τάχει δει όλα ο άνθρωπος σε αυτό το τρελάδικο. Εχουν αλλάξει πλέον οι εποχές, τέτοιες αποδόσεις δεν πρόκεται να τις ξαναδούμε. Τουλάχιστον εμείς οι παλαιοί.

ΟΜΩΣ πάντα η αγορά μας θα έχει κάτι να μας προσφέρει, να μας ικανοποιεί και με το παραπάνω. Αρκεί να μην είμαστε άπληστοι…

  • Και φυσικά εξυπακούεται, ότι κανείς από εμάς τους παλαιούς είχε ποτέ την υπομονή, την επιμονή και κυρίως την φαντασία του οράματος ώστε να γευτεί τους πλουσιότατους καρπούς που μας χάριζε και τότε το Χ.Α.

Σώθηκαν όμως, όσοι αποτραβήχτηκαν έγκαιρα από τις Πριμαντόνες που δεν άφησαν παρά μόνον καμένη γη ολούθε. Και τότε δεν ήσαν μόνον (5) αλλά ίσως και (15).

*****

ΥΠΕΝΘΥΜΙΣΗ, για να μην…ξεφεύγουμε: 

Related image
Υπάρχουν (3) ειδών «χρηματιστηριακοί προφήτες»:
  • Αυτοί οι οποίοι δεν γνωρίζουν…
  • Αυτοί οι οποίοι δεν γνωρίζουν ότι δεν γνωρίζουν…
  • Και αυτοί οι οποίοι γνωρίζουν ότι δεν γνωρίζουν, αλλά πληρώνονται αδρά για να προσποιούνται ότι γνωρίζουν.

ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ: Το παρόν δεν αποτελεί σύσταση επενδυτικής στρατηγικής αναφορικά με χρηματοπιστωτικά μέσα ή εκδότες χρηματοπιστωτικών μέσων και δεν περιέχει την οποιαδήποτε γνώμη σχετικά με την παρούσα ή μελλοντική αξία χρηματοπιστωτικών μέσων.

  • Οι πληροφορίες και οι απόψεις στο συγκεκριμένο έγγραφο είναι για ενημέρωση του αναγνώστη και μόνο.

Στο παρόν έγγραφο υπάρχουν πληροφορίες και εκτιμήσεις οι οποίες ενδεχομένως να αναθεωρηθούν σημαντικά μετά την κυκλοφορία του συγκεκριμένου εγγράφου είτε λόγω αναθεώρησης των οικονομικών μεγεθών από τις αρμόδιες αρχές, είτε επειδή οι εκτιμήσεις αναθεωρούνται με βάση νέες εξελίξεις και τάσεις στις οικονομίες και τις αγορές.

  • Στο παρόν έγγραφο ενδεχομένως να γίνεται αναφορά σε συγκεκριμένα χρηματοοικονομικά στοιχεία τα οποία μπορεί να μην είναι συμβατά με τον επενδυτικό ορίζοντα+ το προφίλ συγκεκριμένων επενδυτών.

Η επένδυση σε ορισμένα χρηματοοικονομικά στοιχεία μπορεί να ενέχει σημαντικούς κινδύνους και κόστος ευκαιρίας.

  • Οι αναγνώστες του συγκεκριμένου εγγράφου είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι στο να επιβεβαιώνουν την εγκυρότητα των παρεχομένων πληροφοριών καθώς επίσης και να ενημερώνονται για τυχόν αναθεωρήσεις οικονομικών μεγεθών και εκτιμήσεων που λαμβάνουν χώρα.