(No.1) Χ.Α+ Markets: Πολλά, μικρά και μεγάλα ενδιαφέροντα (13.9.2021)

ΗΛΙΑΣ ΖΑΧΑΡΑΚΗΣ- Greek Market Overview: H εβδομάδα έκλεισε με απώλειες πέριξ του 1,5% για τους 3 βασικούς δείκτες με τον τζίρο να συνεχίζει να είναι σε χαμηλά επίπεδα. Η Παρασκευή είναι εβδομάδα λήξης που σίγουρα έχει την σημασία της και που πάντα χρειάζεται προσοχή μετά το κλείσιμο της.

 • Η εβδομάδα είχε δύο σημαντικά νέα. Το πρώτο ήταν η αύξηση του ΑΕΠ δεύτερου τριμήνου με 16,2% με την αγορά να μην το πληρώνει και το δεύτερο και πιο σημαντικό ήταν το τίμημα για το 49% του ΔΕΔΗΕ στα 2,1 δις. Το δεύτερο η αγορά θα το αποτιμήσει από την συνεδρίαση της Δευτέρας. Σε κάθε περίπτωση και τα δύο νέα ήταν πολύ καλύτερα των αναμενομένων.

Ακόμα ένα τρίτο νέο ήταν η αναβάθμιση της πιστοληπτική ικανότητα της χώρας σε BB+ από ΒΒ, από την Scope Rating κάτι που την φέρνει μίαν ανάσα από την επενδυτική βαθμίδα. Μπορεί να έχουμε την Ευρώπη να αγοράζει ομόλογα, παρόλα αυτά θα χρειαστεί μπροστά μας σύντομα από την στιγμή που αυτό θα τελειώσει.

 • Η πώληση του ΔΕΔΗΕ σε αυτό το τίμημα δείχνει πλέον ότι η εμπιστοσύνη στην οικονομία από τα Private Equity funds είναι δεδομένη θυμίζοντας ότι στον διαγωνισμό συμμετείχαν 4. Έχουμε να δούμε τόσο υψηλά τιμήματα και συμμετοχή από την πώληση του πακέτου του ΟΤΕ, κάτι που μας δείχνει ότι η χώρα έχει ήδη πάρει σημαντική στροφή. Μπορεί ο ΓΔ να μην δείχνει ότι αποτιμάει τα νέα παρόλα αυτά του λείπει το αλατοπίπερο του τραπεζικού που καλώς ή κακώς έχει μεγάλη βαρύτητα στον ΓΔ.

Αν κοιτάξει κάποιος τις αποτιμήσεις στις εταιρίες θα δει πως σταδιακά πολλές από
αυτές κερδίζουν την χαμένη τους αίγλη με την αγορά να προεξοφλεί μελλοντικά αποτελέσματα. Τώρα η Δευτέρα είναι σημαντική για την ΔΕΗ μιας και θα μας δείξει πως η αγορά έστω και βραχυπρόθεσμα αποτιμάει το νέο.

 • Το πιο πιθανό είναι να ανοίξει πάνω από το υψηλό του 1026 περιμένοντας να δούμε που θα την βρει στο κλείσιμο. Η ΔΕΗ πλέον μπροστά της μετά και την σημαντική ρευστότητα θα μπορέσει να ρίξει περαιτέρω τα επιτόκια τους που παραμένουν σε υψηλά επίπεδα αλλά παράλληλα και να χρηματοδοτήσει πιο εύκολα τα project της στις ΑΠΕ. Το μόνο σίγουρο είναι ότι είναι μία εταιρία που μπορεί να αλλάξει σημαντικά τα οικονομικά της έστω και με καθυστέρηση με τον κλάδο ενέργειας που προηγείται παρασάγγας τα τελευταία χρόνια.

Η ΔΕΘ είναι μία από τις πιο σημαντικές των τελευταίων πολλών ετών μιας και ο πρωθυπουργός είχε να παρουσιάσει πεπραγμένα αλλά κυρίως να μας παρουσιάσει τον χάρτη των επόμενων ετών χωρίς το άγχος που θα βρεθούν τα χρήματα. Πολύ σημαντικό είναι να
η κυβέρνηση καταφέρει να αξιοποιήσει στο έπακρο τα κεφάλαια που έρχονται από την Ευρώπη με σκοπό την όσο μεγαλύτερη ανάπτυξη τα επόμενα χρόνια.

 • Μπορεί το ποσοστό του χρέους προς ΑΕΠ να έχει ξεπεράσει κάθε προηγούμενο, παρόλα αυτά αν κάποιος σκεφτεί ότι μπορεί να έχουμε πολύ σύντομα 15% μεγαλύτερη ανάπτυξη το κλάσμα θα αλλάξει δραματικά. Το θέμα στο χρέος είναι η εξυπηρέτηση του και όχι το μέγεθος του. Η χώρα είναι θωρακισμένη μέχρι τα τέλη της 10ετίας και σε αυτό το διάστημα θα πρέπει να μεγαλώσουμε όσο το δυνατόν περισσότερο το ΑΕΠ μας.

Το παράδειγμα της ΔΕΗ σαν εταιρία, μας δείχνει ότι η χώρα έχει τεράστιες δυνατότητες
να πετύχει αρκεί να οδηγηθεί σε σωστά μονοπάτια παίρνοντας σωστές αποφάσεις.

 • Τεχνικά η αγορά είναι Long τόσο σε ημερήσιο όσο και σε εβδομαδιαίο γράφημα με το stop μας να έχει ανέβει στις 878 μονάδες. Ουσιαστικά είμαστε σε μία φάση που χρειαζόμαστε μία ανοδική δυνατή ώθηση από μία εβδομάδα για να μπορέσουμε να αλλάξουμε
  επίπεδο και να μην συνεχίσουμε αν μη τι άλλο την χρονική ταλαιπωρία.

Σίγουρα οι ξένες αγορές πάντα φοβίζουν, παρόλα αυτά καλό θα ήταν να βλέπουμε μία μία τις εταιρίες ή τους κλάδους που απαρτίζουν τον ΓΔ. Ακόμα μία από τις συμμετοχές μας αυτή της INFOQUEST οδεύει για τον ftse25 κάτι που την φέρνει για ακόμα μία φορά στο στόχαστρο ψάχνοντας πάνω από 16 τιμές.

 • Στα στατιστικά μας ο ΓΔ τρέχει με κέρδη 11,39% για το 2021, με τον ftse25 στο +12,07%, τον τραπεζικό στο +8,67% και τον ftsem στο 34,99%. Οι επιλογές μας στο +25,84% υπέρ αποδίδοντας του ΓΔ με 14,45. Από τις επιλογές μας ΣΠΕΙΣ και ENTERSOFT με κέρδη 87% και 85% αντίστοιχα , ο ΑΒΑΚΑΣ με κέρδη 69%, η ΕUROBANK με 45% , η ΚΟΥΕΣ με 42%, και την ΔΕΗ να τρέχει με 33% κέρδη.

Δεν αλλάζει η αισιοδοξία μας για την αγορά μιας και μέρα με την μέρα τα νέα και τα αποτελέσματα συνεπικουρούν προς αυτή την κατεύθυνση. Το θέμα είναι να μην περιμένουμε ότι η αγορά είναι πάντα news driven, μιας και ειδικά το Ελληνικό χρηματιστήριο είναι ρηχό
και πολλές φορές προεξοφλεί αρκετά νωρίτερα νέα και αποτελέσματα.

 • Πάντα προσέχουμε μετά από μία εβδομάδα λήξης, μιας και αρκετές φορές λήγει με την τάση και διορθώνει μετέπειτα χωρίς αυτό να είναι πανάκεια. Συνεχίζουμε να θεωρούμε τον τραπεζικό κλειδί για αύξηση του τζίρου αλλά και πληρωμή του 1000 χωρίς παρόλα αυτά να βιαζόμαστε για κάτι τέτοιο.

Όσο πιο αργά κινείται ο ΓΔ δίνοντας αποδόσεις και επιβράβευση σε καλές εταιρίες είναι ότι καλύτερο. Το 1000 μπορεί να προσεγγίσει πιο απότομα κεφάλαια που μέχρι στιγμής μπαίνουν σταδιακά στήνοντας θέσεις και δημιουργώντας βάσεις σε διαφορετικά
κοντινά επίπεδα.

 • FTSE 25 | Large Cap: To 2100 πλέον εκτός από ημερήσιο είναι και σε εβδομάδα το στοπ μας. Το 2144 είναι κοντινή σημαντική στήριξη μας με το 2200 αντίσταση που χρειάζεται κατοχύρωση αν θέλει να δοκιμάσει και πάλι κίνηση προς τα υψηλά. Στον τραπεζικό τo stop ανέβηκε στις 550 σε κλείσιμο. Το 580 συνεχίζει να είναι αντίσταση που χρειάζεται κατοχύρωση αν θέλει να δοκιμάσει κίνηση στο 600…

*****

ΑΤΖΕΝΤΑ: Την Δευτέρα το απόγευμα θα λάβει χώρα η τηλεδιάσκεψη της Intralot για τα αποτελέσματα εξαμήνου, ενώ χωρίς την επιστροφή κεφαλαίου ύψους 23 λεπτών ανά μετοχή, θα διαπραγματεύονται οι μετοχές της ΕΥΔΑΠ. Την Τετάρτη θα λάβει χώρα η τηλεδιάσκεψη των αποτελεσμάτων εξαμήνου του ΟΠΑΠ, ενώ αποτελέσματα δημοσιεύει η ΕΛΧΑ. Την Πέμπτη είναι η σειρά των Jumbo, Γεν. Εμπορίου και Byte να ανακοινώσoυν εξάμηνο.

 • Την Παρασκευή θα ανακοινωθούν τα αποτελέσματα της Aegean, πριν την έναρξη της συνεδρίασης, με την τηλεδιάσκεψη να λαμβάνει χώρα την Δεύτερα 20 Σεπτεμβρίου.“Την Παρασκευή λήγουν Παράγωγα επί δεικτών και μετοχών για τον μήνα Σεπτέμβριο, ενώ στην λήξη της συνεδρίασης θα πραγματοποιηθούν οι αναδιαρθρώσεις για τον δείκτη FTSE Russel, με κυριότερη προσθήκη αυτή της Τράπεζας Πειραιώς. Τέλος την ίδια ημέρα, μετά το τέλος της συνεδρίασης, αναμένεται η ετυμηγορία της DBRS για το Ελληνικό αξιόχρεο.

*****

ΕΚΗΒΟΛΟΣ: Είπαμε…

Δεδομένης της οικονομικής εμβέλειας του Ντιμίτρι Ριμπολόβλεφ, προξένησε εντύπωση η ανάγκη ένταξης του σχεδίου στον επενδυτικό νόμο. Η “ΚΑΘΗΜΕΡΙΝH” έθετε, με την “αστική ευγένεια” που χαρακτηρίζει την εφημερίδα (στην στήλη Δήκτης, στο φύλλο του Σαββάτου 11 Σεπτεμβρίου) το γεγονός, πως το έργο ανάπτυξης ενός εμβληματικού θερέτρου πολυτελείας στο νησί του Σκορπιού, από τον Ρώσο ολιγάρχη θα χρηματοδοτηθεί με 4,3 εκατ. ευρώ. Πριν λίγες ημέρες εγκρίθηκε από την Γενική Γραμματεία Ιδιωτικών Επενδύσεων (του υπουργείου Ανάπτυξης) το σχετικό κονδύλι, που αφορά την επιχορήγηση για την κατασκευή νέου ξενοδοχείου 5 αστέρων. Πρόκειται για έργο, συνολικού ύψους 26,6 εκατ., δυναμικότητας 30 δωματίων και 60 κλινών, σε επιφάνεια 9.420 τ.μ

Το συνολικό ύψος της επένδυσης, στον Σκορπιό (εκτός από το κύριο συγκρότημα και τις πολυτελείς βίλες και σουϊτες, προωθείται επίσης η κατασκευή συνεδριακού κέντρου, εστιατορίου, αίθουσας προβολών, κέντρου ευεξία και χώρου ψυχαγωγίας θα ανέλθει σε 165 εκατ. ευρώ.

Δεδομένου του ύψους της επένδυσης (165 εκατ.) η δημόσια συνεισφορά (4,3 εκατ.), δημιουργεί δυσανάλογη (αρνητική) εντύπωση. Αν και δε νομίζω, να θεωρεί κάποιος πως τα 4,3 εκατ. λείπουν από τον Ρώσο, το ερώτημα για την απόφαση του υπουργείου είναι- μάλλον- εύλογο.

ΘΑΝΑΣΗΣ ΣΤΑΥΡΟΠΟΥΛΟΣ (ακούραστος) και το… Παρουσιολόγιο του

 • ΣΤΗΝ ΠΛΗΡΕΣΤΑΤΗ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΣΤΗΛΗ του για το ΧΑ και τις Αγορές στο euro2day.gr, λίγα λεπτά μετά το κλείσιο της αγοράς…

Από τις χαμηλότερες κεφαλαιοποιήσεις, με απόφαση του Δ.Σ. της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, έπαψε η διαπραγμάτευση των Newsphone και Ιασώ. Επίσης, η έκτακτη γ.σ. της Mermeren (+3,41%) αποφάσισε την διανομή μερίσματος, από κέρδη εις νέον συσσωρευθέντα μέχρι την 31/12/2020, ποσού €2,24 ανά μετοχή (μικτό). Τελευταία ημέρα διαπραγμάτευσης των ΕΛ.ΠΙΣ. στο Χ.Α. με δικαίωμα μερίσματος θα είναι η 22α Σεπτεμβρίου 2021.

 • Από εκεί και πέρα, κινήσεις κατοχύρωσης κερδών σε Epsilon Net (-1,64%), Performance (-6,29%), Profile (-3,16%), Ιντεάλ (-4,23%) και Δομική Κρήτης (-2,23%), θα ήθελαν πειστικότερους αγοραστές οι Κεπενού (+3,05%), Optronics (+1,77%), Doppler (+2,63%), ΞΥΛΚ (+0,65%) και Μινέρβα (+1,72%), αύξησε συναλλαγές η Ελινόιλ (-0,50%), ενώ διατηρούν επαφή με τα ιστορικά υψηλά οι Quest (+2,21%) και Entersoft (+0,63%).

Επιστροφή αγοραστών στην Κρι Κρι (+2,24%), δίπλωσαν τις ανοδικές συνεδριάσεις οι MIG (+2,72%), Ελλάδος (+0,50%), Τρ. Αττικής (+6,73%, είχαν προηγηθεί επτά συνεχόμενες πτωτικές συνεδριάσεις) και Frigoglass (+8,47%), συνεχίζει να μαζεύεται στα υψηλά 142 μηνών η Προοδευτική (0%), τρεις οι συνεχόμενες ανοδικές συνεδριάσεις για την ΦΒΜΕΖΖ (+2,09%), ενώ δεύτερη συνεδρίαση επιθετικού “profit taking” συμπληρώθηκε στα Πλ. Θράκης (-5,68%, με πωλήσεις από Θεσμικό χαρτοφυλάκιο).

 • “Καρέ” ανοδικών συνεδριάσεων και υψηλά 34 μηνών για την Intralot (+15,84% και λόγω αποτελεσμάτων α΄ εξαμήνου), αντέδρασε μετά από έξι πτωτικές συνεδριάσεις η ΕΚΤΕΡ (+0,39%), τρεις οι συνεχόμενες πτωτικές συνεδριάσεις για CPI (-2,50%) και Ικτίνο (-1,19%), παρουσία πωλητή σε Foodlink (-2,78%) και Reds (-2,86%), τελευταίο θετικό κλείσιμο στις 30/8 για την Medicon (0%) και στις 1/9 για τον Κυριακούλη (0%) και μένει να επιβεβαιωθούν όσοι υποστηρίζουν ότι τα αποτελέσματα α΄ εξαμήνου της Τζιρακιάν (+0,70%) θα αποτελέσουν θετική έκπληξη.

και το… Χαρακολόγιο του

ΕΛΧΑ: Τεχνικά, η μετοχή θα ήθελε κλείσιμο υψηλότερα των 1,973 ευρώ, για να ελπίζει σε κίνηση προς τα 2,00 και 2,08 ευρώ. Πρώτη στήριξη στα 1,89 (εκθετικός ΚΜΟ 200 ημερών) και αμέσως επόμενες στα 1,82 (ημερήσιο “stop long”) και 1,76 – 1,73 ευρώ.

 • Στην πλαγιοκαθοδική κίνηση που ξεκίνησε από τα 3,93 ευρώ (κλείσιμο 30/8), προσπάθησε να αντιδράσει ο τίτλος τη ΕΧΑΕ (+1,74%). Οι αντιστάσεις στα 3,985 (ημερήσιο “stop short”), 4,07 και 4,20 ευρώ και η πρώτη στήριξη στη ζώνη 3,74 – 3,70 ευρώ.

Μόνο λίγες δεν μπορούν να θεωρηθούν οι οκτώ συνεχόμενες πτωτικές συνεδριάσεις, για την μετοχή της Lamda Development (-0,32%). Η μετοχή έχει δώσει ημερήσιο σήμα εξόδου, το οποίο αναιρείται με κλείσιμο υψηλότερα των 8,41 ευρώ. Δεν πρέπει να χαθεί η ζώνη στήριξης στα 7,50 – 7,45 ευρώ.

 • Με αυξημένους, τεχνικούς, προβληματισμούς, συνεχίζει να κινείται η μετοχή της  Jumbo (-1,14%). Για την σχετική βελτίωση της τεχνικής εικόνας, θα ήθελε κλείσιμο υψηλότερα των 13,52 ευρώ (ημερήσιο “stop short”). Σε μία τέτοια περίπτωση μπορεί να κινηθεί προς τα 14,71 ευρώ. Αντίθετα το σημερινό κλείσιμο χαμηλότερα των 13,10 ευρώ, αν επιβεβαιωθεί, θα επιτείνει τις τεχνικές ανησυχίες και θα “ανοίξει την όρεξη” των “sellers”, να πιέσουν προς τα 12,18 ευρώ.

*****

A.ΜΑΝΘΟΣ – ΔΕΗ: Διαγραμματικά τώρα η μετοχή της ΔΕΗ έχει διασπάσει ανοδικά τον πλάγιο σχηματισμό συσσώρευσης στα 9.50 ευρώ και δίνει ως στόχο τα 12 ευρώ. Στο ενδιάμεσο μπορεί να εμφανίζεται μια μικρή αντίσταση στα 11.20  ευρώ αλλά δεν είναι ικανή να σταματήσει τον ανοδικό κυματισμό.

Το θέμα είναι όμως ότι αν η ΔΕΗ πάει και καταστρατηγήσει την αντίσταση των 12 ευρώ τότε τίποτα δε θα μπορεί να τη συγκρατήσει έως την επόμενη περιοχή αντίστασης των …17.40 ευρώ. Μη φανταστείτε, εκεί η κεφαλαιοποίηση της ΔΕΗ θα βρίσκεται λίγο πάνω από τα 4 δισ. ευρώ.

*****

ΞΕΝΕΣ ΑΓΟΡΕΣ • AΠΟΣΤΟΛΟΣ ΜΑΝΘΟΣ: Όνειρο ζω;

Η έκρηξη της παγκόσμιας βιομηχανικής παραγωγής,  η ξέφρενη ζήτηση προϊόντων και η  έλλειψη «άδειων» πλοίων μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων έχει προκαλέσει ένα ντελίριο στο κόστος μεταφοράς των αγαθών την ίδια ώρα που υπάρχει και το πρωτοφανές φαινόμενο της σημαντικής αύξησης των εξαγωγών από βασικές χώρες όπως η Κίνα και η ΗΠΑ που ξεπερνούν κατά πολύ εκείνες που καταγράφονταν το 2019 πριν δηλαδή χτυπήσει ο κορονοϊός.

Η παγκόσμια αγορά έχει συρθεί δια της βίας  από μία τεράστια πτώση του όγκου των εμπορευμάτων το 2020 σε μία  αύξηση σε πρωτοφανή επίπεδα το 2021 με τον  όγκο των προϊόντων να   είναι πολύ μεγαλύτερος από αυτό, που μπορούν να αντέξουν πλέον οι τερματικοί σταθμοί.  Συνακολούθως, η συμφόρηση στους λιμένες κάνει τις τιμές να αυξάνονται περισσότερο με τις ναυτιλιακές εταιρείες, που διακινούν τα πλοία μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων να χρεώνουν επιπλέον τέλη ως αποζημίωση για τη μεγαλύτερη αναμονή.

Ήδη από τα τέλη του 2020 η αγορά των πλοίων μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων καταγράφει μια άνευ προηγουμένου αύξηση στην κερδοφορία με τους ναύλους σε χρονοχρέωση ετήσιας διάρκειας να αγγίζουν τα επίπεδα των 54000 δολ. ανά ημέρα ή 350% πάνω από τον Ιούνιο του 2020.

Οι πλοιοκτήτες ζουν ένα «όνειρο» καθώς δε κερδίζουν μόνο από τις ναυλώσεις αλλά και από την αύξηση της αξίας των πλοίων με τις παραγγελίες των νεότευκτων να ακολουθούν αυξητική τάση και τις διαλύσεις καθοδική.

Επενδυτικό ενδιαφέρον έχουν οι μετοχές των εταιρειών που αναλύουμε σε προηγούμενες αναλύσεις και είναι οι: Costamare Inc. (CMRE) και Global Ship Lease  (GSL) των πλοίων μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων, Star Bulk Carriers  (SBLK)  των πλοίων  μεταφοράς ξηρού φορτίου και η Old Dominion Freight Line (ODFL) των χερσαίων μεταφορών.

 • Costamare Inc.

Η  Costamare Inc. (CMRE) του Κωνσταντίνου Κωνσταντακόπουλου είναι μια από τις πλέον ωφελημένες. Η ναυτιλιακή εταιρεία που ιδρύθηκε το 1974 και εδρεύει στο Μονακό κατέχει και ναυλώνει πλοία μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων σε εταιρείες τακτικών γραμμών παγκοσμίως και έχει στη τιμή των 15,73 δολαρίων μια κεφαλαιοποίηση της τάξεως των 1,94 δισ. δολαρίων.

 • Διαθέτει στόλο 81 πλοίων μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων συνολικής χωρητικότητας περίπου 581.000 TEU και 16 πλοίων ξηρού φορτίου με συνολική χωρητικότητα περίπου 932.000 DWT. Διαγραμματικά δε θέλει και πολύ σπουδή για να καταλάβει κάποιος τι συμβαίνει στη μετοχή της εταιρείας.

Έχει σπάσει μετά από σχεδόν πέντε χρόνια καθοδικής φαγούρας τα 10,20 δολάρια και τρέχει απελευθερωμένη προς το πρώτο εμπόδιο των 16,35 δολαρίων, όπου μάλλον θα το διαπεράσει άνετα και θα κινηθεί προς το πολύ σημαντικό εμπόδιο των 20,40 δολαρίων.

 • Ο όγκος συναλλαγών της απόδρασης επιβεβαιώνει και τη διάλυση του μακροπρόθεσμου σχηματισμού Cup and Handle. Ο θεωρητικός πάντως στόχος της τμήσης του εν λόγω pattern δίνει τιμές πάνω από τα 21 δολάρια.

Global Ship Lease 

Star Bulk Carriers

Old Dominion Freight Line

 • ΥΠΕΝΘΥΜΙΣΗ, για να μην… ξεφεύγουμε: 
Υπάρχουν (3) ειδών «χρηματιστηριακοί προφήτες»:
 • Αυτοί οι οποίοι δεν γνωρίζουν…
 • Αυτοί οι οποίοι δεν γνωρίζουν ότι δεν γνωρίζουν…
 • Και αυτοί οι οποίοι γνωρίζουν ότι δεν γνωρίζουν, αλλά πληρώνονται αδρά για να προσποιούνται ότι γνωρίζουν.

ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ

 • Το παρόν δεν αποτελεί σύσταση επενδυτικής στρατηγικής αναφορικά με χρηματοπιστωτικά μέσα ή εκδότες χρηματοπιστωτικών μέσων και δεν περιέχει την οποιαδήποτε γνώμη σχετικά με την παρούσα ή μελλοντική αξία χρηματοπιστωτικών μέσων. Οι πληροφορίες και οι απόψεις στο συγκεκριμένο έγγραφο είναι για ενημέρωση του αναγνώστη και μόνο.

Στο παρόν έγγραφο υπάρχουν πληροφορίες και εκτιμήσεις οι οποίες ενδεχομένως να αναθεωρηθούν σημαντικά μετά την κυκλοφορία του συγκεκριμένου εγγράφου είτε λόγω αναθεώρησης των οικονομικών μεγεθών από τις αρμόδιες αρχές, είτε επειδή οι εκτιμήσεις αναθεωρούνται με βάσει νέες εξελίξεις και τάσεις στις οικονομίες και τις αγορές.

 • Στο παρόν έγγραφο ενδεχομένως να γίνεται αναφορά σε συγκεκριμένα χρηματοοικονομικά στοιχεία τα οποία μπορεί να μην είναι συμβατά με τον επενδυτικό ορίζοντα+ το προφίλ συγκεκριμένων επενδυτών. Η επένδυση σε ορισμένα χρηματοοικονομικά στοιχεία μπορεί να ενέχει σημαντικούς κινδύνους και κόστος ευκαιρίας.
Οι αναγνώστες του συγκεκριμένου εγγράφου είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι στο να επιβεβαιώνουν την εγκυρότητα των παρεχομένων πληροφοριών καθώς επίσης και να ενημερώνονται για τυχόν αναθεωρήσεις οικονομικών μεγεθών και εκτιμήσεων που λαμβάνουν χώρα.