ΝΟ.( 1 ) – Χ.Α & Markets: Πολλά εν ολίγοις και εν ολίγοις πολλά (13.10.2020)

Άντε πάλι, μια απ΄τα ίδια. Βγαίνει το πλεούμενο με τα δίχτυα του απλωμένα, τσιμπάμε όποιο δόλωμα κι αν υπάρχει (ακόμα και χωρίς δόλωμα, πάλι τσιμπάμε)… και πάρτο κάτω (το ΧΑΑ, όχι το πλεούμενο).

  • Η ιστορία επαναλαμβάνεται, και θα επαναλαμβάνεται, όσο η νοοτροπία μας παραμένει ίδια.
  • Γονίδια είναι αυτά, δεν γίνονται εύκολα αέρας…
  • Παιδεία είναι αυτή, δεν ανακαλύπτεται εύκολα…
  • Μέχρι τότε…πώς είπατε;
  • Δουλοπρέπεια;…Μπααα, πιπέρι!!

Με όλες τις αγορές να κινούνται πάλι θετικά, με αρκετές εξ αυτών κοντά στα ιστορικά υψηλά τους και στο ελληνικό χρηματιστήριο κινληθηκαν ανοδικά ελάχιστες μετοχές που δεν καλύπτουν τα δάκτυλα των δύο χειρών!

Μια αλλαγή πλεύσης του σαπιοκάραβου του ΣουλτανοΜογγόλου και οι δικοί μας χ@στηκαν πάνω τους.

ΝΤΡΟΠΗ και ΑΗΔΙΑ, τίποτα άλλο!

Αλλά και οι εισηγμένοι; Πολύ λίγοι τιμούν τα παντελόνια που φοράνε. Σήμερα, που κανονικά έπρεπε να τον γράφουν κανονικά, αποδεικνύονται ξανά ελαχιστότατοι. Δεν έχουν βλέπετε κοχόνες.


12.10.2020: Εκεί κάτω στην… Καρ. Σερβίας 8, άραγε υπάρχουν;


  • ΝΕΑ πιλοτική υπηρεσία άμεσης χρηματιστηριακής ενημέρωσης

ΧΘΕΣΙΝΕΣ ΑΝΑΦΟΡΕΣ Δευτέρας 12.10. 2020

ΔΙΑΒΑΖΟΥΜΕ: Οι επιχειρήσεις που εμφάνισαν την μεγαλύτερη αύξηση στην κερδοφορία μετά φόρων για το το Α’ 6μηνο του 2020 είναι : Παϊρης (+489,47%), Δρομέας (+379,58%), Παπουτσάνης (+275,19%), Αλουμύλ (+258,40%), Byte Computer (+228,40%), Intracom Συμμετοχών (+225,62%) και Πλαστικά Θράκης (+144,15%).

  • Aυτό το μέγεθος από μόνο του δεν μας λέει τίποτα. Οπότε οι νεότεροι εξ υμών ας το έχετε υπόψη, γιατί ότι λάμπει δεν είναι απαραίτητα και χρυσός.

ΥΓ: Αφήστε που η ΔΟΜΙΚΗ ΚΡΗΤΗΣ εμφανίζει απόδοση +298% και η Performance +210% και βάλε, αλλά απουσιάζουν από την λίστα. Είμαστε δε σίγουροι, ότι λείπουν κι άλλες…

  • ΕΠΙ ΤΗ ΕΥΚΑΙΡΙΑ:

ΠΑΙΡΗΣ: Αν θέλουν, τον πάνε επί 2 άνετα.
ΔΡΟΜΕΑΣ: Πρόβλημα ο πολύ μεγάλος δανεισμός του, αλλά η διοίκηση έχει βάλει την εταιρεία στη σωστή ρότα.
ΠΑΠΟΥΤΣΑΝΗΣ: Φαινόμενο αξιοπιστίας, απόρροια εξαιρετικού και διορατικού management.
ALOYMYL: Μη επαναλαμβανόμενα τα κέρδη του (έκτακτα), τεράστιος ο δανεισμός του, πρώτης κλάσης προϊόντα αλλά θα δουλεύει για τις τράπεζες.
ΒΥΤΕ: Έχει ακόμη περιθώρια, πολύ καλή, υγιής εταιρεία αλλά ο μεγαλομέτοχος ποτέ δεν ήταν ζεστός με την μτχ του.
ΙΝΤΡΑΚΟΜ: Να μην τα ξαναλέμε. Το εξαντλήσαμε το δικό της θέμα.
ΠΛΑΣΤΙΚΑ ΘΡΑΚΗΣ: Παρομοίως.

ΕΠΙΣΗΣ κάπου είδαμε ότι η ΤΡΙΑ ΑΛΦΑ εμφανίζεται με σχέση P/BV 21,6(!!!). Βάσει των λογιστικών καταστάσεων αυτό είναι αληθές, έλα όμως που η πραγματικότητα είναι παντελώς διαφορετική.. Κι αυτό γιατί η εταιρεία αποτιμά τις Ενσώματες ακινητοποιήσεις της σε 652.623 ευρώ κόστος κτήσης προ αμνημονεύτων δεκαετιών!!), με την αξία τους να υπερβαίνει τα 6 εκατ. ευρώ σύμφωνα με έγκυρους παρατηρητές.

  • Ενώ πριν λίγο καιρό δέχτηκε πρόταση στα νούμερα αυτά, χωρίς να την αποδεχτεί, πάντα κατά τους ίδιους κύκλους. Επομένως, μην πιστεύετε κανένα πίνακα. Να ρωτάτε κάθε φορά, αν από μόνοι σας δεν μπορείτε να ξέρετε. Αλλωστε, δεν είναι δυνατόν κάτι τέτοιο όταν το Χ.Α είναι γεμάτο από παραπληροφόρηση για χίλιους δυό λόγους.

ΣΧΟΛΙ-άκι: Για να ασχοληθείς με αυτό το χρηματιστήριο πρέπει να γνωρίζεις τον Λιμενάρχη στην Αττάλεια να μαθαίνεις πότε θα βγει navtex! Αυτό είναι το βάθος της ελληνικής αγοράς! ΝΤΡΟΠΗ! Tης πλάκας το 95%…

ENTERSOFT: Συνεχίζει να παραδίδει μαθήματα – 1η στη δημοσίευση του εξαιρετικού 9μηνου της.

CPI: Στα 0,6100 ευρώ πριν 5,5 μήνες (29.4.2020) στο -10% σήμερα στο πλαφόν, με ανεκτέλεστο πωλήσεων. Σιγά, μην νοιάξει τους μεγαλομέτοχους της. Οι αμοιβές να πέφτουν και οι υπόλοιποι ας πάνε να αγαπηθούν. Η χειρότερη στο κλάδο της στο ταμπλό, όπου οι άλλες είτε θαυματουργούν ή έχουν να επιδείξουν θετικό έργο έως θετικότατο.

ΠΛΑΣΤΙΚΑ ΘΡΑΚΗΣ: Συνεχίζουν…

ΠΑΙΡΗΣ: Προσφορές κάτω των 0,3700 (κ/φση 1,89 εκατ., ευρώ) δεν βγαίνουν και μάλιστα… σήμερα. Υπάρχει είδηση επιμένουν παρασκηνιακές πηγές. Ποιος να το περίμενε πριν μόλις λίγες εβδομάδες. Γι αυτό λέμε, ότι κάθε μετοχή έχει την δική της ιστορία και το δικό της μέλλον. Γνωστή η πρώτη, άδηλον το δεύτερο.

ΣΑΡΑΝΤΗΣ: Σε νέα ιστορικά υψηλά και από τα 1,5000 ευρώ όπου ξεπουλούσαν οι κκ θεσμικάριοι για να μπουν στις Λατρεμένες τοις κείνων ρήμασι πειθόμενοι (δικά τους άλλωστε ήταν τα λεφτά;;) στα 20,0000 και πλέον τώρα (έχει κάνει split 1:1 συν τα μερίσματα που διένειμε)

ΤΑΜΠΛΟ: Ούτε καν 5 (ναι, πέντε) μετοχές δεν κινούνται ανοδικά σήμερα, ουσιαστικά.

ΚΑΙΡΟΜΕΖ: Μπορεί η Deloitte να το αποτίμησε στα 0,1800 ευρώ το τεμάχιο, αλλά κάποιοι άλλοι (πολύ μεγαλύτεροι της) έχουν εντελώς διαφορετική άποψη- προσέγγιση – εκτίμηση. Οι κατέχοντες πάντως, να μην ανησυχούν.

ΠΑΪΡΗΣ: Αλλάζει παραστάσεις στα τερματικά. Αλλάζει και επιχειρηματικά.

ΓΙΑ ΤΑ ΜΠΑΖΑ: Αρκετές δεκάδες μετοχές, που κάτι τέτοιες ημέρες ξεγυμνώνονται.

ΙΝΤΡΑΚΟΜ: Για να τους πάρει χοντρά κανείς, πρέπει να μείνει μέσα… Με book value 3,1500 στα… 0,7500 ευρώ; Δεν πάμε καλά… Με ανεκτέλεστο 1,2 δισ. ευρώ; Και κ/φση… 57 εκατ. Βρε, πάμε καλά;;;

ΕΛΠΕ: Βρίσκουν νέα επίπεδα στήριξης κοιτάζοντας προς τα 5,00 ευρώ.


Εικόνα
The incredible rally in #equities explained in one chart! #liquidity

Εικόνα


In case you did miss it! #Italy‘s 10-year bond #yield fell to an all-time low of 0.675% today. It’s #debt-to-#GDP ratio is expected to hit 155% this year. The ‘power’ of monetary policy.

  • Εικόνα

Long #technology, short #energy: A +77%(!) trade year-to-date.


Nasdaq notches best day since April in kind of Crack-up boom ahead of Q3 2020 earnings season, Apple iPhone announcement, Amazon Prime Days and a general revaluation of Tech Stocks due to lower rates forever. bloomberg.com/news/articles/

Εικόνα


ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ

Το παρόν δεν αποτελεί σύσταση επενδυτικής στρατηγικής αναφορικά με χρηματοπιστωτικά μέσα ή εκδότες χρηματοπιστωτικών μέσων και δεν περιέχει την οποιαδήποτε γνώμη σχετικά με την παρούσα ή μελλοντική αξία χρηματοπιστωτικών μέσων. Οι πληροφορίες και οι απόψεις στο συγκεκριμένο έγγραφο είναι για ενημέρωση του αναγνώστη και μόνο.

Στο παρόν έγγραφο υπάρχουν πληροφορίες και εκτιμήσεις οι οποίες ενδεχομένως να αναθεωρηθούν σημαντικά μετά την κυκλοφορία του συγκεκριμένου εγγράφου είτε λόγω αναθεώρησης των οικονομικών μεγεθών από τις αρμόδιες αρχές, είτε επειδή οι εκτιμήσεις αναθεωρούνται με βάσει νέες εξελίξεις και τάσεις στις οικονομίες και τις αγορές.

Στο παρόν έγγραφο ενδεχομένως να γίνεται αναφορά σε συγκεκριμένα χρηματοοικονομικά στοιχεία τα οποία μπορεί να μην είναι συμβατά με τον επενδυτικό ορίζοντα+ το προφίλ συγκεκριμένων επενδυτών. Η επένδυση σε ορισμένα χρηματοοικονομικά στοιχεία μπορεί να ενέχει σημαντικούς κινδύνους και κόστος ευκαιρίας.

Οι αναγνώστες του συγκεκριμένου εγγράφου είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι στο να επιβεβαιώνουν την εγκυρότητα των παρεχομένων πληροφοριών καθώς επίσης και να ενημερώνονται για τυχόν αναθεωρήσεις οικονομικών μεγεθών και εκτιμήσεων που λαμβάνουν χώρα.