Νίκος Καυκάς**- Λ.Δεπόλας: Πρωινό Ενημερωτικό Δελτίο (18/10/2021)

**https://gr.linkedin.com/in/nick-kafkas-5b41382a

Ειδησεογραφία
• ΔΕΗ: Αύριο αποφασίζει η ΓΣ για αύξηση κεφαλαίου και έγκριση πώλησης του 49% του ΔΕΔΔΗΕ

Η δημόσια επιχείρηση ηλεκτρισμού μπαίνει στην τελική ευθεία μιας ιστορικής απόφασης που είναι η μείωση της συμμετοχής του Δημοσίου στο μετοχικό της κεφάλαιο, η οποία  θα υποχωρήσει στο επίπεδα της καταστατικής μειοψηφίας στο 34%.

  • Η αύξηση μετοχικού κεφαλαίου έχει κινητοποιήσει το ενδιαφέρον δεκάδων διεθνών επενδυτών. Πληροφορίες αναφέρουν ότι τον τελευταίο μήνα έχουν συναντηθεί με την διοίκηση της ΔΕΗ και έχουν εκδηλώσει την πρόθεση της συμμετοχής τους περί τους 50 θεσμικούς επενδυτές μεταξύ των οποίων είναι oι CVC, Fidelity, Βlackrock, ΕΒRD, Allianz Global Investors, Τwenty Four AM κ.α.

Το ισχυρό ενδιαφέρον ανεβάζει και τον πήχη της αύξησης καθώς με βάση όλες τις εκτιμήσεις οι προσφορές που θα συγκεντρωθούν θα ξεπεράσουν κατά πολύ το 1 δισ. ευρώ. Με την έγκριση της αύξησης κεφαλαίου, η διοίκηση θα προχωρήσει μέχρι τα τέλη του μήνα σε roadshows και θα ξεκινήσει το Βιβλίο Προσφορών (bookbuilding) που θα καθορίσει την τελική τιμή διάθεσης της μετοχής. Η διαπραγμάτευση των νέων μετοχών αναμένεται να ξεκινήσει αρχές Νοεμβρίου.ΓΕΝΙΚΟΣ ΔΕΙΚΤΗΣ