Νίκη Κεραμέως για τις κινητοποιήσεις των εκπαιδευτικών: «Χωρίς αξιολόγηση, δεν υπάρχει βελτίωση»

«Η αξιολόγηση προχωρά και συμβάλλει σε καλύτερο σχολείο» ανέφερε η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως σχετικά με την αντίδραση των εκπαιδευτικών στην ατομική αξιολόγηση.

Σε ανάρτησή της στα κοινωνικά δίκτυα, η υπουργός ανέφερε ότι ωρίς αξιολόγηση, δεν υπάρχει βελτίωση και έκανε λόγο για ιδεοληψίες από μεριάς συνδικαλιστικών ηγεσιών και του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

«Χωρίς αξιολόγηση, δεν υπάρχει βελτίωση. Η κοινωνία το γνωρίζει & υποστηρίζει την αξιολόγηση των εκπαιδευτικών. Οι συνδικαλιστικές ηγεσίες και ο ΣΥΡΙΖΑ είναι σε αντίθεση με την κοινωνία. Επιμένουν σε ιδεοληψίες. Η αξιολόγηση προχωρά και συμβάλλει σε καλύτερο σχολείο για τα παιδιά μας» αναφέρεται συγκεκριμένα στη σχετική ανάρτηση.

Ολοκληρώθηκε η κινητοποίηση των εκπαιδευτικών

Στο μεταξύ, με σκοπό τη συνέχιση των κινητοποιήσεων ενάντια στην ατομική αξιολόγηση ολοκληρώθηκε η πορεία των εκπαιδευτικών στο κέντρο της Αθήνας. Η πορεία ξεκίνησε από τα Προπύλαια, όπου νωρίτερα είχε γίνει συλλαλητήριο, και ολοκληρώθηκε μπροστά από το κτίριο της Βουλης.

Το «παρών» στη σημερινή κινητοποίηση έδωσε μεγάλος αριθμός δασκάλων, καθηγητών αλλά και φοιτητών. ΔΟΕ και ΟΛΜΕ ζητούν να «ανατραπεί η αναβίωση του επιθεωρητισμού» και τη θωράκιση της «παιδαγωγικής ελευθερίας» στην εξάσκηση του λειτουργήματός τους.