Νέο βαρομετρικό χαμηλό από αύριο, με ισχυρές βροχές, θυελλώδεις ανέμους και πτώση της θερμοκρασίας

Νέα επιδείνωση του καιρού αναμένεται από αύριο το πρωί και από τα βορειοδυτικά, με κατά τόπους ισχυρές βροχές και καταιγίδες, τοπικά πολύ θυελλώδεις ανέμους, χιονοπτώσεις και σημαντική πτώση της θερμοκρασίας σύμφωνα με έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας.

Συγκεκριμένα, προβλέπονται κατά τόπους ισχυρές βροχές και καταιγίδες από αύριο το πρωί στην Ήπειρο, στη δυτική Μακεδονία, βαθμιαία στη δυτική και την κεντρική Στερεά, στη δυτική Πελοπόννησο και πρόσκαιρα στη Θεσσαλία, στην ανατολική Στερεά, στην Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο. Από τις απογευματινές ώρες θα επηρεαστούν με ισχυρές βροχές και καταιγίδες το βόρειο και το ανατολικό Αιγαίο, η ανατολική Μακεδονία και η Θράκη και το πρωί της Τετάρτης τα Δωδεκάνησα.

Αναμένονται τοπικά πολύ θυελλώδεις άνεμοι νοτιοδυτικοί στο Αιγαίο και από αύριο το απόγευμα βορειοδυτικοί στο Ιόνιο. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν κατά τόπους αρχικά στα ορεινά και βαθμιαία ακόμα και σε περιοχές με χαμηλό υψόμετρο στα βόρεια. Από το βράδυ της Τρίτης και ως τις πρωινές ώρες της Τετάρτης πυκνές χιονοπτώσεις αναμένονται στην ανατολική Μακεδονία και στη Θράκη ακόμη και σε πεδινές περιοχές,

Σημαντική θα είναι η πτώση της θερμοκρασίας από τις βραδινές ώρες της Τρίτης στα βόρεια όπου την Τετάρτη θα γίνει αισθητή σε όλη τη χώρα (πτώση 6-8 βαθμούς).