Νέο ντου του Ρουβίκωνα σε ιατρείο – Κατηγόρησαν μαιευτήρα ότι πήρε φακελάκι 800 ευρώ

Έφοδο στο ιατρείο γυναικολόγου-μαιευτήρα ο οποίος φέρεται ότι ζήτησε «φακελάκι» ύψους 800 ευρώ από εγκυμονούσα πραγματοποίησαν μέλη της αναρχικής ομάδας Ρουβίκωνας.

Στο κείμενο που ανάρτησαν τα μέλη του Ρουβίκωνα στο διαδίκτυο υποστηρίζουν ότι ο εν λόγω γυναικολόγος εργάζεται σε δημόσιο νοσοκομείο, στο κέντρο της Αθήνας και ζητά αμοιβές – «φακελάκια» ύψους 800 ευρώ «από ανθρώπους που επέλεξαν να του εμπιστευτούν την υγεία τους».

Να σημειωθεί ότι τα μέλη του Ρουβίκωνα κατονομάζουν τον ιατρό αλλά και το νοσοκομείο στο οποίο απασχολείται, αναφέροντας ότι οι εγκυμονούσες γυναίκες που επιλέγουν τις δομές του δημοσίου δεν πρέπει να επιβαρύνονται με έξτρα ποσά.

Η αναρχική ομάδα ανέβασε και σχετικό βίντεο από το «ντου» στο γραφείο του γυναικολόγου-μαιευτήρα.

Η ανακοίνωση που εξέδωσαν τα μέλη του Ρουβίκωνα καταλήγει ως εξής:

«Δεν περιμένουμε κανένα κράτος να σπάσει το απόστημα της διαφθοράς όπως αρέσκονται να εξαγγέλλουν οι πολιτικοί του προϊστάμενοι. Το απόστημα αυτό θα το σπάσουμε εμείς, οι καταπιεσμένοι και καταπιεσμένες μέσα από την αυτοοργάνωση και τους ανυποχώρητους αγώνες σε κάθε πεδίο που επηρεάζει την καθημερινότητά μας. Δεν υπάρχουν ήρωες και σωτήρες».

Print Friendly, PDF & Email