Νέο ισραηλινό φάρμακο νικάει τον κορονοϊό σε 5 ημέρες!  

Νέο ισραηλινό φάρμακο νικάει τον κορονοϊό σε 5 ημέρες!  

Το σκεύασμα μετριάζει την ανοσοαπόκριση, βοηθά στην αντιμετώπιση της θανατηφόρας καταιγίδας κυτοκίνης, λένε οι ερευνητές.

  • Οι 29 από τους 30 ασθενείς που πήραν μέρος στην πρώτη φάση των κλινικών δοκιμών, έλαβαν εξιτήριο από το νοσοκομείο σε 3-5 ημέρες μετά την ολοκλήρωση της θεραπείας!

Protagon Team 7 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2021, 12:18


«Το EXO-CD24 εισπνέεται μία φορά την ημέρα για λίγα λεπτά, επί πέντε ημέρες. Το φάρμακο κατευθύνεται κατευθείαν στην καρδιά του προβλήματος, στους πνεύμονες και αντιμετωπιζει την καταιγίδα κυτοκίνης» εξηγεί ο καθηγητής Ναντίρ Αρμπερ στην εφημερίδα Τimes του Ισραήλ.

  • Η καταιγίδα κυτοκίνης είναι μια δυνητικά θανατηφόρα ανοσολογική αντίδραση στη λοίμωξη του κορονοϊού η οποία ευθύνεται για τους περισσότερους από τους θανάτους που σχετίζονται με την Covid-19.  Το EXO-CD24 με τη βοήθεια εξωσωμάτων μεταφέρει στους πνεύμονες πρωτεΐνη CD24.

«Αυτή η πρωτεΐνη βρίσκεται στην επιφάνεια των κυττάρων και έχει έναν πολύ γνωστό και σημαντικό ρόλο στη ρύθμιση του ανοσοποιητικού συστήματος», εξηγεί ο ερευνητής Shiran Shapira.

  • Τις επόμενες μέρες θα ακολουθήσουν νέες φάσει κλινικών δοκιμών για να διαπιστωθεί η αξιοπιστία του φαρμάκου, ωστόσο στο Ιατρικό Κέντρο Ichilov του Τελ Αβίβ, όπου εφαρμόστηκε η πειραματική θεραπεία, κάνουν λόγο για ένα παράγοντα που μπορεί να αλλάξει τους όρους του παιχνιδιού σχετικά με την εξέλιξη της πανδημίας.

Ο διευθυντής του ιδρύματος, Ρόνι Γκαμζού δήλωσε αισιόδοξος, υπογραμμίζοντας ότι η έρευνα «βρίσκεται σε προχωρημένο στάδιο και τα αποτελέσματα της δοκιμής φάσης 1 είναι εξαιρετικά». Πηγή: Protagon.gr