Νέο ΔΣ στο Συνεγγυητικό

Χωρίς καμία ιδιαίτερη ανατροπή ολοκληρώθηκαν χθες το απόγευμα οι αρχιεραισίες για την εκλογή του νέου ΔΣ του Συνεγγυητικού Κεφαλαίου.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα των εκλογών εκλέχθηκαν στην κάλπη των τραπεζών και των χρηματιστηριακών εταιρειών οι κοι Δεπόλας, Χαρατσής και Πετροπουλάκης ενώ από την κάλπη των θεσμικών και των ΕΠΕΥ η κα Κορίτσα και ο κος Θεοδωρόπουλος. Στο συμβούλιο θα συμμετάσχει και ένας εκπρόσωπος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, προφανώς η πρόεδρος της κα Λαζαράκου και ο κος Κυρίτσης ως πρόεδρος του ΣΜΕΧΑ. Στην πραγματικότητα το νέο ΔΣ έχει τέσσερις εκπροσώπους του ΣΜΕΧΑ και δυο της Ένωσης Θεσμικών. Δεν συμμετέχουν στο ΔΣ του Συνεγγυητικού εκπρόσωπος της Ένωσης Ελληνικών Τραπεζών και του Συνδέσμου των ΕΠΕΥ.

Οι εκλογές διενεργήθηκαν ενώ βρίσκεται σε τελικό στάδιο προετοιμασίας από το επιτελείο του κου Σταικούρα και του ΓΓ του ΥΠΟΙΚ κου Κουλοχέρη ο νέος νόμος για το Συνεγγυητικό. Μετά από τρεις μήνες από την ψήφιση του νέου νόμου θα επαναληφθούν οι εκλογές για το νέο ΔΣ του Συνεγγυητικού. Σύμφωνα με τις προβλέψεις του νέου νόμου το Διοικητικό  Συμβούλιο του Συνεγγυητικού θα έχει διαφορετική σύνθεση από το σημερινό καθώς θα συμμετέχει πλέον και  εκπρόσωπος της Ένωσης Ελληνικών Τραπεζών και του Υπουργείου των Οικονομικών.