Νέες προκλήσεις Ακάρ: Η Ελλάδα συνεχίζει τις προκλητικές ενέργειες -Σε επιφυλακή το Πολεμικό μας Ναυτικό

Νέα επίθεση κατά της Ελλάδας εξαπέλυσε ο υπουργός Άμυνας της Τουρκίας, Χουλουσί Ακάρ, τονίζοντας πως το τουρκικό Ναυτικό είναι σε επιφυλακή.

Σε επίσκεψή του στην πόλη Σανλιούρφα, όπου βρίσκεται το Προηγμένο Κοινό Κέντρο Επιχειρήσεων Διοίκησης Χερσαίων Δυνάμεων, ο Τούρκος υπουργός Άμυνας, Χουλουσί Ακάρ, αναφέρθηκε στην προκλητική, όπως τη χαρακτήρισε, στάση της χώρας μας.

Σύμφωνα με όσα μεταδίδει η τουρκική «Hurriyet», ο Ακάρ δήλωσε ότι η Ελλάδα συνεχίζει πεισματικά τις προκλητικές της ενέργειες και την προκλητική ρητορική στο Αιγαίο και τη Μεσόγειο, «ενάντια στη στάση που διατηρεί η Τουρκία υπέρ της καλής γειτονίας, των διεθνών σχέσεων και του διαλόγου».

«Δεν είναι αδυναμία για εμάς να έχουμε την πρόθεση να λύσουμε τα προβλήματά μας με διάλογο. Γιατί ούτε θα επιτρέψουμε ένα τετελεσμένο γεγονός ούτε θα παραβιάσουμε τα δικαιώματα της Τουρκίας και των Κυπρίων αδελφών μας. Είμαστε αποφασισμένοι και ικανοί γι’ αυτό. Η Ελλάδα εργάζεται για να δημιουργήσει τετελεσμένο σε βάρος της χώρας μας, χρησιμοποιώντας προβοκάτσιες και ενέργειες σε διεθνείς ασκήσεις. Δεν θα το επιτρέψουμε ποτέ», είπε χαρακτηριστικά ο Ακάρ.

Στη συνέχεια, ο Τούρκος υπουργός Άμυνας τόνισε ότι η Ελλάδα έκανε προσθήκες στο έγγραφο που προετοιμάστηκε για τη διεξαγωγή της άσκησης Tiger Meet, με προσέγγιση που στοχεύει την Τουρκία και εκμεταλλεύεται τις διαφωνίες μεταξύ των δύο χωρών.

Συγκεκριμένα, είπε: «Αποσυρθήκαμε από την άσκηση Tiger Meet, είπαμε ότι δεν θα συμμετάσχουμε σε αυτή την άσκηση. Έχουμε πει ότι δεν θα επιτρέψουμε απόπειρες εκμετάλλευσης».

Ακάρ: «Θα δείξουμε την αντίδρασή μας σε όποια κίνηση γίνει εναντίον μας»

Επίσης, ο Χουλουσί Ακάρ έκανε λόγο για παραβιάσεις του τουρκικού εναέριου χώρου από τα αεροσκάφη της ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας τις προηγούμενες ημέρες.

«Σίγουρα θα δείξουμε την αντίδρασή μας σε οποιαδήποτε ενέργεια εναντίον μας. Η Πολεμική μας Αεροπορία δείχνει την απαραίτητη αντίδραση απέναντι στις παραβιάσεις τους. Το Πολεμικό Ναυτικό της Τουρκίας βρίσκεται ήδη σε επιφυλακή και κάνει ό,τι χρειάζεται για να παρακολουθήσει και να προστατέψει τις περιοχές της θαλάσσιας δικαιοδοσίας μας», είπε.