Νέες γερανογέφυρες φορτοεκφόρτωσης πλοίων Super Post Panamax τον Ιούλιο στο λιμάνι Πειραιά

Άλλες τέσσερις νέες γερανογέφυρες φορτοεκφόρτωσης πλοίων Super Post Panamax, που θα μπορούν να εξυπηρετήσουν mega container πλοία 20.000 TEU, αναμένεται να καταφθάσουν τον Ιούλιο του 2021 στο λιμάνι του Πειραιά.

Σύμφωνα με πηγές από τον Σταθμό Εμπορευματοκιβωτίων Πειραιά, με τις νέες αυτές γερανογέφυρες στόχος της διοίκησης του λιμανιού του Πειραιά είναι όχι μόνο η αύξηση του όγκου διαχείρισης των εμπορευματοκιβωτίων, αλλά και η ταχύτητα διακίνησής τους.

Η μία από τις νέες γερανογέφυρες αναμένεται να τοποθετεί στον Προβλήτα Ι του ΟΛΠ και οι άλλες τρεις στον προβλήτα ΙΙ ανατολικά.

Ο προβλήτας Ι του Σταθμού Εμπορευματοκιβωτίων διαθέτει επτά νέες γερανογέφυρες (Τέσσερις Super Post Panamax και 3 Panamax).

Ο προβλήτας ΙΙ θα διαθέτει από τις νέες γερανογέφυρες οκτώ μεγάλες, εκ των οποίων οι τρεις καινούριες θα τοποθετηθούν στα ανατολικά και θα εξυπηρετούν λόγω βυθίσματος του λιμανιού πλοία μέχρι 10.000 TEU.

Πρόσφατα ο ΟΛΠ υπέγραψε νέα σύμβαση για την προμήθεια πέντε γερανογεφυρών στοιβασίας (E-RTG), που θα εγκατασταθούν στον Προβλήτα Ι του Σταθμού Εμπορευματοκιβωτίων. Τα νέα ηλεκτρικά E-RTG είναι πιο φιλικά προς το περιβάλλον σε σχέση με τα συμβατικά και η χρήση τους θα βελτιώσει το περιβαλλοντικό αποτύπωμα του λιμένα Πειραιά.