Νέες διώξεις σε βαθμό κακουργήματος κατά της οικογένειας Κουτσολιούτσου

Ο οικονομικός εισαγγελέας Γιάννης Δραγάτσης άσκησε νέες διώξεις σε βαθμό κακουργήματος, σε βάρος μελών της οικογένειας Κουτσολιούτσου για την υπόθεση της Folli Follie.

Οι νέες διώξεις είναι προϊόν πολύμηνης έρευνας που διενήργησε ο εισαγγελέας Ιωάννης Δραγάτσης και έρχονται να προστεθούν στην άλλη «βαριά» δικογραφία που εκκρεμεί στη Δικαιοσύνη για την υπόθεση της Folli Follie  -και σε επίπεδο ανάκρισης- εδώ και περίπου ένα έτος.

Οι κατηγορίες απαγγέλθηκαν σε βάρος 16 συνολικά προσώπων, Ελλήνων και αλλοδαπών και αφορούν την περίοδο από το 2009 μέχρι και το πρώτο τρίμηνο του 2018. Οι νέες ποινικές διώξεις για τη Folli Follie αφορούν τα αδικήματα της διεύθυνσης, συγκρότησης και ένταξης σε εγκληματική οργάνωση, της πλαστογραφίας και της χειραγώγησης.

Η κατηγορία της διεύθυνσης, συγκρότησης και ένταξης σε εγκληματική οργάνωση στρέφεται σε βάρος του Δημήτρη Κουτσολιούτσου, του γιού του, Τζώρτζη και ακόμα τεσσάρων προσώπων: τον επικεφαλής, την υπεύθυνη οικονομικών και ένα υπάλληλο στη θυγατρική του ομίλου στην Ασία καθώς και τον Έλληνα οικονομικό διευθυντή της εταιρείας.

Το αδίκημα της πλαστογραφίας, σε βαθμό κακουργήματος, απαγγέλθηκε, σε βάρος έξι ατόμων (τρεις αλλοδαποί, οικονομικός διευθυντής, ένας μέλος του διοικητικού συμβουλίου και ένας υπάλληλος της εταιρείας) ενώ η κατηγορία της ηθικής αυτουργίας στην πλαστογραφία αφορά τον Δημήτρη και Τζώρτζη Κουτσολιούτσο.

Σύμφωνα με την κατηγορία, στους εμπλεκόμενους αποδίδεται ότι κατασκεύασαν και χρησιμοποίησαν πλαστά τραπεζικά statement τα οποία χρησιμοποιήθηκαν για να συντάξουν ανακριβείς ισολογισμούς.

Όσο αφορά το αδίκημα της χειραγώγησης για αυτό διώκονται 13 πρόσωπα. Εκτός από την οικογένεια Κουτσολιούτσου, αφορά και όλα τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου της εταιρείας την περίοδο 2016-2017.