Νέες διαδηλώσεις κατά των μέτρων στη Γερμανία

Διαδηλώσεις διαμαρτυρίας εναντίον των περιοριστικών μέτρων της ομοσπονδιακής κυβέρνησης κατά της πανδημίας πραγματοποιήθηκαν και σήμερα σε αρκετές γερμανικές πόλεις.

Στο Βερολίνο, η αστυνομία ανακοίνωσε ότι είχε σε υπηρεσία στους δρόμους της πρωτεύουσας περίπου 1.100 ένστολους. Είχαν δηλωθεί συνολικά 40 εκδηλώσεις. Υπήρξαν επίσης μικροσυμπλοκές μεταξύ των συμμετεχόντων και των δυνάμεων ασφαλείας.

Οι μεγαλύτερες συγκεντρώσεις έγιναν στην Αλεξάντερπλατς και μπροστά από το Ράιχσταγκ, το γερμανικό κοινοβούλιο. Πολλοί διαδηλωτές κρατούσαν πλακάτ με συνθήματα κατά των περιοριστικών μέτρων. Σε κάποιες περιπτώσεις ήταν έντονη η παρουσία οπαδών των διαφόρων θεωριών συνωμοσίας και ακροδεξιών στοιχείων. Το περασμένο Σάββατο, η αστυνομία αναγκάστηκε να διαλύσει το πλήθος μπροστά από το Ράιχσταγκ, επειδή ο επιτρεπόμενος αριθμός συμμετεχόντων των 50 διαδηλωτών είχε ξεπεραστεί.

Διαδηλώσεις κατά των μέτρων με ακροδεξιό άρωμα και σαφή υποστήριξη του κόμματος VOX  πραγματοποιούνται αυτό το Σαββατοκύριακο και στην Ισπανία.