Νέα προθεσμία για να απολογηθεί αύριο πήρε ο 27χρονος που παραδέχτηκε ότι ήταν μέλος του ISIS

Νέα προθεσμία για να απολογηθεί αύριο ζήτησε από τον ανακριτή ο 27χρονος από τη Συρία, οποίος συνελήφθη την περασμένη εβδομάδα και έχει παραδεχθεί πως ήταν μαχητής του ISIS. Ο κατηγορούμενος ζήτησε την προθεσμία προκειμένου να διοριστεί συνήγορος υπεράσπισής του, καθώς δεν έχει δικηγόρο.

Εναντίον του έχει ασκηθεί δίωξη για δύο κακουργήματα, τα οποία αφορούν τρομοκρατικές πράξεις που φέρεται ότι διέπραξε εκτός της Ελλάδας, συγκεκριμένα για ένταξη σε τρομοκρατική οργάνωση και άμεση συνδρομή σε ανθρωποκτονία από δόλο ως τρομοκρατική πράξη. Σύμφωνα με το άρθρο 8 παρ.6 του νέου Ποινικού Κώδικα, οι ελληνικές δικαστικές Αρχές μπορούν να δικάσουν τρομοκρατικές πράξεις που έχουν τελεστεί στην αλλοδαπή.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της δικογραφίας, ο 27χρονος, που προσήχθη ενώπιον των Αρχών την περασμένη Τετάρτη έπειτα από επεισόδιο με άλλους αλλοδαπούς στην ανοιχτή δομή φιλοξενίας του Ελαιώνα όπου διέμενε, φαίνεται ότι ομολόγησε πως ήταν ενταγμένος στο ISIS. Παραδέχεται, μάλιστα, πως είναι ο άνδρας που έχει καταγραφεί σε βίντεο να συμμετέχει σε ομαδική δολοφονία τεσσάρων ομήρων από μέλη του Ισλαμικού Κράτους το 2014. Στη δικογραφία αναμένεται να ενσωματωθούν τα αποτελέσματα των εργαστηριακών εξετάσεων από τα κινητά τηλέφωνα και άλλες ηλεκτρονικές συσκευές που εντοπίστηκαν στον οικίσκο της ανοιχτής δομής φιλοξενίας όπου διέμενε.

Σύμφωνα με όσα φέρεται ότι υποστηρίζει ο κατηγορούμενος, αποχώρησε από την τζιχαντιστική τρομοκρατική ομάδα το 2018, οπότε και ταξίδεψε στην Ελλάδα μαζί με τη σύζυγο και τα πέντε παιδιά τους μέσω Τουρκίας.