Νέα προσπάθεια ανόδου στο Χ.Α.- Δύο μετοχές παντός καιρού (27/5)

Νέα προσπάθεια ανόδου στο Χ.Α.-Δύο μετοχές παντός καιρού 

  • Με κέρδη ολοκληρώθηκε η σημερινή συνεδρίαση στο ελληνικό χρηματιστήριο, με τον γενικό δείκτη να κλείνει στις 873,61 μονάδες με άνοδο 0,63%. Η αξία των συναλλαγών διαμορφώθηκε στα 71,92 εκατ. ευρώ, με την αξία των πακέτων να ανέρχεται στα 8,11 εκατ. ευρώ, ενώ από τις μετοχές που πραγματοποίησαν σήμερα πράξη, 59 έκλεισαν ανοδικά, 61 πτωτικά, και 51 παρέμειναν αμετάβλητες.

Σε θετικό έδαφος διαπραγματεύθηκε σήμερα ο γενικός δείκτης καθ’ όλη την διάρκεια της συνεδρίασης, σημειώνοντας στο πρώτο μισό αυτής ενδοσυνεδριακό υψηλό στις 878,44 μονάδες, περιορίζοντας τα κέρδη του όμως στο δεύτερο μισό, με την σχέση ανοδικών/καθοδικών μετοχών να διαμορφώνεται στο 1 προς 1.

Μεγαλύτερη άνοδος/Μεγαλύτερη πτώση

Τιμή στόχο στα 20 ευρώ με προοπτική ακόμη και για τα 28 ευρώ θέτει σημερινό report της Citi για τη μετοχή της Mytilineos ενώ βλέπει τριπλασιασμό των λειτουργικών κερδών μέχρι το 2025, κεφαλαιοποίηση ακόμα και 4 δισ. ευρώ. Όπως αναφέρει η έκθεση, η Μυτιληναίος ξεκίνησε ένα φιλόδοξο σχέδιο για να μετατρέψει την μορφή της επιχείρησης – που βασίζεται σε πόρους από θερμική ενέργεια – σε πόρους από Ανανεώσιμες Πηγές ενέργειας, αυξάνοντας την έκθεση του στην κυκλική οικονομία μέσω ανακύκλωσης της παραγωγής αλουμινίου. Ο μετασχηματισμός θα τοποθετήσει την εταιρεία μπροστά από τους ανταγωνιστές με ένα χαμηλού κόστους cluster Αλουμινίου. Ο διπλασιασμός των λειτουργικών κερδών και οι δυνητικές προοπτικές από αυτές τις πρωτοβουλίες είναι υποτιθέμενες από την αγορά, αντανακλώντας στο bull σενάριο αποτίμηση στα 28 ευρώ, υποδεικνύοντας διπλασιασμό της σημερινής αξίας της μετοχής. Στην ενέργεια, οι ΑΠΕ αναμένεται να φτάσουν το 50% του συνολικού χαρτοφυλακίου, ενώ η έναρξη λειτουργίας της νέας μονάδας φυσικού αερίου θα οδηγήσει την εγκατεστημένη ισχύ της εταιρείας στα 2,4GW. Η Mytilineos έχει θέσει στόχο την εγκατάσταση 1,5 GW φωτοβολταϊκών τα οποία θα οδηγήσουν το χαρτοφυλάκιο των ΑΠΕ στα 2 GW μέχρι το 2024. H ανάπτυξη των φωτοβολταϊκών αποτιμάται ως αξία στα 2,4 ευρώ ανά μετοχή σύμφωνα με το αισιόδοξο σενάριο της Citi για τη Mytilineos. Οι προοπτικές κερδών είναι τεράστιες, όπως αναφέρει η Citi η οποία διπλασιάζει τα λειτουργικά κέρδη μέχρι το 2023 ενώ άλλα επιπρόσθετα κέρδη EBITDA, ύψους 200-250 εκατ. ευρώ θα προέλθουν από πρωτοβουλίες ανάπτυξης. Τα δυνητικά κέρδη EBITDA έως το 2025 θα ανέλθουν σε 900 εκατ. ευρώ, έναντι 315 του 2020.(mikrometoxos.gr)

Σύσταση «αγορά» και τιμή-στόχο τα 6,3 ευρώ για την AEGEAN AIRLINES δίνει η Eurobank Equities, σε έκθεση με την οποία εξετάζει τα δεδομένα με βάση τη διαδικασία αύξησης κεφαλαίου που βρίσκεται σε εξέλιξη. Με βάση τα 60 εκατ. ευρώ της ΑΜΚ και τα 120 εκατ. της κρατικής βοήθειας και υπολογίζοντας ότι η αεροπορική εταιρεία θα «κάψει» μετρητό 130 εκατ. ευρώ το 2021, εκτιμά ότι η καθαρή θέση σε ό,τι αφορά τα μετρητά στα τέλη της χρονιάς θα είναι 94 εκατ. ευρώ (εξαιρουμένου του leasing). Επισημαίνεται ότι οι βασικοί μέτοχοι, που ελέγχουν περί το 60% των μετοχών, έχουν δεσμευτεί να συμμετέχουν στην αύξηση κεφαλαίου αλλά και να αποκτήσουν έως το 20% πιθανών αδιάθετων μετοχών. Η έκθεση σημειώνει ότι ο Απρίλιος ήταν ο πρώτος μήνας που η εταιρεία δεν έκαψε μετρητά, εξαιτίας της επανεκκίνησης της οικονομίας. Το β’ τρίμηνο αναμένεται να κινηθεί στο 40% της συνήθους κίνησης και προσδοκά το β’ εξάμηνο να ανεβεί το ποσοστό αυτό στο 80%.(euro2day.gr)

Πακέτα συνεδρίασης

Η εταιρεία ΙΝΤΕΡΤΕΚ Α.Ε. ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΕΣ υλοποιώντας το επιχειρησιακό της σχέδιο που έχει ήδη κοινοποιήσει (την 28η Απριλίου 2021) μέσω των Οικονομικών Καταστάσεων της χρήσης 2020, διευρύνει τις προσφερόμενες λύσεις επικοινωνίας και ανακοινώνει την έναρξη συνεργασίας με τη διεθνώς αναγνωρισμένη εταιρεία Yeastar Information Technolgy Co.,Ltd. Η Yeastar λειτουργεί στην παγκόσμια αγορά από το 2006 παρέχοντας υψηλής ποιότητας προϊόντα και υπηρεσίες σε περισσότερους από 200.000 πελάτες σε περισσότερες από 100 χώρες μέσω του δικτύου των διανομέων που διαθέτει. Η Yeastar προσφέρει συστήματα PBX (On Premise PBX   και Cloud) καθώς και εφαρμογές ολοκληρωμένης και ενοποιημένης επικοινωνίας για PCs και κινητές συσκευές. Οι λύσεις Yeastar ενσωματώνουν την ποιότητα, την ευκολία στη χρήση και τη λογική σχέση κόστους – οφέλους για την επιχείρηση ενώ παράλληλα είναι συμβατές με IP συσκευές διαφόρων κατασκευαστών και με παρόχους υπηρεσιών VOIP ή διακομιστών SIP. Η εταιρεία Yeastar έχει επανειλημμένα βραβευθεί (TMCnet Remote Work 2021 Pioneer Award, Funkchau ReaderΆs Choice ICT Product of the Year 2020 – Cloud Phone Systems of the Year & Phone Systems for Large Companies) καθώς επί 15 έτη δεν παύει να καινοτομεί και να προσφέρει ευέλικτες και λειτουργικές λύσεις επικοινωνίας.

To Χρηματιστήριο Αθηνών υποδέχθηκε σήμερα την εταιρεία Costamare Participations Plc με αφορμή την εισαγωγή προς διαπραγμάτευση στην Οργανωμένη Αγορά του Χρηματιστηρίου Αθηνών του εταιρικού της ομολόγου. Συνολικά αντλήθηκαν 100.000.000 ευρώ. Το Εκτελεστικό Μέλος του ΔΣ της εταιρείας, Γρηγόρης Ζήκος, χτύπησε το παραδοσιακό καμπανάκι κηρύσσοντας την έναρξη της συνεδρίασης. Το παρών έδωσαν και οι κ.κ. Αναστάσιος Γαβριηλίδης, Εκτελεστικό Μέλος ΔΣ και Δημήτρης Παγκράτης, Finance Director. Υποδεχόμενος τα Εκτελεστικά Μέλη Διοίκησης της εκδότριας και στελέχη του Ομίλου, ο Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου Χρηματιστηρίου Αθηνών Σωκράτης Λαζαρίδης, αναφέρθηκε στην ιδιαίτερα  σημαντική επιτυχία διάθεσης της έκδοσης, ευχαρίστησε την Costamare Participations Plc για το ιστορικό βήμα εισαγωγής του πρώτου ομολόγου από τον κλάδο της ναυτιλίας και συνεχάρη τους ανάδοχους για τη συμβολή τους στο εγχείρημα. Ευχαριστούμε για όλη τη στήριξη που είχαμε για την εισαγωγή του πρώτου ομολόγου ποντοπόρου ναυτιλίας στο Χρηματιστήριο . Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι που βρισκόμαστε σήμερα εδώ ” τόνισε από την πλευρά του το Εκτελεστικό Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Costamare Participations Plc Γρηγόρης Ζήκος προσθέτοντας” Eυελπιστούμε αυτή η προσπάθεια να αποτελέσει την αφετηρία και για επόμενες εκδόσεις και εισαγωγές ναυτιλιακών εταιρειών στην ελληνική χρηματιστηριακή αγορά ώστε να βοηθήσουμε και εμείς από την πλευρά μας στην αναβάθμιση της ελληνικής κεφαλαιαγοράς”

Υψηλό/Χαμηλό 52 εβδομάδων

Σε συνέχεια ερωτήματος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, η Εθνική Τράπεζα ενημερώνει το επενδυτικό κοινό ότι είναι αβάσιμα σημερινά δημοσιεύματα που αναφέρονται σε απορρόφηση άλλου πιστωτικού ιδρύματος στην Ελλάδα.

Η ανώνυμη εταιρεία με την «ΕΡΙΟΥΡΓΙΑ ΤΡΙΑ ΑΛΦΑ» (η “Εταιρεία”), σύμφωνα με το άρθρο 4.1.3.15.1 του Κανονισμού του Χρηματιστηρίου Αθηνών, ανακοινώνει στο επενδυτικό κοινό το Οικονομικό Ημερολόγιο 2021, σύμφωνα με το οποίο:

1. Η Ετήσια Τακτική Γενική Συνέλευση των Μετόχων της Εταιρείας θα διεξαχθεί την 14η Ιουλίου του έτους 2021, ημέρα Τετάρτη.

2. Οι Ετήσιες Οικονομικές Καταστάσεις της Εταιρείας χρήσεως 2020 και η Ετήσια Οικονομική Έκθεση δημοσιεύθηκε στο διαδικτυακό τόπο του Χρηματιστηρίου Αθηνών και της Εταιρείας την Τρίτη, 26η Απριλίου 2021.

3.  Τα  Οικονομικά Αποτελέσματα Α΄ Εξαμήνου θα αναρτηθούν στο διαδικτυακό τόπο του Χρηματιστηρίου Αθηνών και της Εταιρείας την Πέμπτη 30η Σεπτεμβρίου 2021.

4. Το Διοικητικό Συμβούλιο της Εταιρίας προτίθεται να προτείνει στην επερχόμενη Ετήσια Τακτική Γενική Συνέλευση των Μετόχων τη μη διανομή μερίσματος για τη χρήση 2020.

Η Εταιρεία διατηρεί το δικαίωμα να μεταβάλει τις προαναφερόμενες ημερομηνίες, αφού πρώτα ενημερώσει έγκαιρα το Επενδυτικό Κοινό, με τροποποίηση του παρόντος.

Εταιρικά ομόλογα

Ανακοίνωση για την Αλλαγή Ημερομηνίας Σύγκλησης της Τακτικής Γενικής Συνέλευσης των Μετόχων. Στα πλαίσια ορθής και έγκαιρης ενημέρωσης του επενδυτικού κοινού η εταιρεία Logismos Συστήματα Πληροφορικής Α.Ε. γνωστοποιεί ότι η οριζόμενη από το οικονομικό ημερολόγιο ημερομηνία της Τακτικής Γενικής Συνέλευσης των Μετόχων η οποία είχε προσδιοριστεί για την Τετάρτη 28/07/2021, τροποποιείται και η νέα ημερομηνία σύγκλησης της Τακτικής Γενικής Συνέλευσης των Μετόχων είναι η Τετάρτη 30/06/2021.

Ανακοίνωση Intralot

The U.S. dollar has fallen to the weakest versus China’s yuan in three years. Lisa Abramowicz @lisaabramowicz1

Michelin: Already positive, the research from UBS and its analyst David Lesne still consider the stock as a Buy opportunity. The target price remains set at EUR 140. Price €121,40.

Continental: UBS analyst David Lesne maintains his Buy rating on the stock. The target price is unchanged and still at EUR 154. Price €119,11.

Uniper: In a research note, Credit Suisse analyst Wanda Serwinowska has maintained his recommendation on the stock with a Neutral rating. The target price is being increased from EUR 27.20 to EUR 28.10. Price €28,99.

ENI: In a research note published by Giacomo Romeo, Jefferies advises its customers to buy the stock. The target price is still set at EUR 13.30. Price €9,98.

Flatexdegiro: In a research note published by Roberta De Luca, Goldman Sachs advises its customers to buy the stock. The target price has been raised to EUR 154 from EUR 132. Price €111,75.

Salesforce: In a research note, Jefferies analyst Brent Thill has maintained his recommendation on the stock with a Buy rating. The target price continues to be set at USD 300. Price $227,71.

Danone: Berenberg is no longer neutral on the stock, its advice is now to sell. The target price is revised downwards from EUR 60 to EUR 55. Price €59,95.

RWE: Jefferies analyst Ahmed Farman maintains his Buy rating on the stock. The target price remains set at EUR 45. Price €32,45.

E.ON: In a research note, Jefferies analyst Ahmed Farman has maintained his recommendation on the stock with a Neutral rating. The target price is unchanged and still at EUR 9.8. Price €10,05.

Iberdrola: Jefferies analyst Ahmed Farman maintains his Buy rating on the stock. The target price is unchanged at EUR 13. Price €11,42.

Ryanair: Initially Neutral on the company, JP Morgan’s analyst David Perry maintained his recommendation. The target price is reduced from EUR 16.3 to EUR 15.8. Price €16,64.

Wall Street’s main indexes rose marginally on Wednesday after remarks from the Federal Reserve helped ease worries about higher inflation, while a recent dip in bond yields supported heavyweight tech-related stocks for a third straight session. Apple Inc, Amazon.com Inc and Alphabet Inc added between 0.2% and 0.5%, as the yield on the benchmark 10-year Treasury note stood at more than two-week lows of 1.557%. Higher yields pressure valuations for tech and other growth stocks, whose future cash flows are discounted at higher rates. Technology and consumer discretionary, among the worst performing S&P sectors this month, provided the biggest support to the benchmark S&P 500. “Tech has amassed multiple compressions on fears that rates would have to be raised but now that inflation has been recognized as overblown, fund managers are piling back into certain sections,” said Thomas Hayes, managing member at Great Hill Capital Llc in New York. “People are realizing that there will be a major component to inflation that will be transitory and there will be some moderate inflation that will be persistent.” After fears of rising inflation roiled Wall Street’s main indexes earlier this month, all eyes will be on the closely watched monthly U.S. personal consumption report, the Fed’s favorite inflation gauge, due later this week. Fed vice chair Richard Clarida downplayed the effects of higher price pressures on Tuesday, voicing faith in the central bank’s ability to engineer a “soft landing” if prices continued to escalate beyond what was expected. With the S&P 500 sitting just about 1% away from its record high, strategists expect the benchmark index to end the year only about 2.5% above its current level as concerns over increasing inflationary risks weigh, according to a Reuters poll. At 9:40 a.m. ET, the Dow Jones Industrial Average was up 53.58 points, or 0.16%, at 34,366.04, the S&P 500 was up 6.12 points, or 0.15%, at 4,194.25, and the Nasdaq Composite was up 55.28 points, or 0.40%, at 13,712.46. Cryptocurrency-related stocks including those in Riot Blockchain, Marathon Patent Group and Coinbase Global rose between 5.1% and 2.2% as bitcoin climbed back above $40,000 for the first time this week. Ford Motor Co gained 4.9% after it outlined plans to boost spending on its electrification efforts by more than a third. Department store operator Nordstrom Inc dropped 9.5% in thin trading after reporting a bigger-than-expected quarterly loss, hurt by price markdowns. Apparel retailer Urban Outfitters jumped 13.5% after it posted better-than-expected quarterly results and signaled accelerating sales in May. Advancing issues outnumbered decliners by a 2.19-to-1 ratio on the NYSE and by a 2.89-to-1 ratio on the Nasdaq. The S&P index recorded seven new 52-week highs and no new low, while the Nasdaq recorded 20 new highs and 22 new lows.(Shashank Nayar, investing.com)

Στα διεθνή χρηματιστήρια, στο ημερήσιο διάγραμμα οι δείκτες Dow Jones, S&P 500, και Nasdaq διατήρησαν το σήμα τους σε strong buy. Στην Ευρώπη, οι δείκτες DAX 30FTSE 100, και CAC 40 παρέμειναν με σήμα strong buy, όπως διακρίνουμε στον παρακάτω πίνακα.

Παρά το θετικό κλείσιμο σήμερα, ο γενικός δείκτης συνεχίζει να εμφανίζει αδυναμία κίνησης προς υψηλότερα επίπεδακαταφέρνοντας να ολοκληρώσει στο τέλος πάνω από τον εκθετικό ΚΜΟ50 ημερών (872 μονάδες), με το σήμα πώλησης να διατηρείται. Ο όγκος διαμορφώθηκε χαμηλότερα του μέσου όρου των τριάντα ημερών, με τον δείκτη RSI να κλείνει για ακόμη μία συνεδρίαση κάτω από το όριο της υπεραγορασμένης ζώνης. Η αντίσταση βρίσκεται στις 923,0 μονάδες (γραμμή ΑΒ), και η στήριξη στις 856,0 μονάδες (γραμμή ΓΔ). Ο όγκος διαμορφώθηκε στα 40,03 εκατ. τεμάχια, έναντι 51,80 εκατ. τεμαχίων του μέσου όρου των τριάντα ημερών.

Επέστρεψε στα κέρδη ο δείκτης της μεγάλης κεφαλαιοποίησης, κλείνοντας κοντά στο ενδοσυνεδριακό υψηλό, διατηρώντας το σήμα πώλησης, με τον δείκτη RSI να κλείνει για ακόμη μία συνεδρίαση κάτω από το όριο της υπεραγορασμένης ζώνης. Η αντίσταση βρίσκεται στις 2.220 μονάδες (γραμμή ΑΒ), και η στήριξη στις 1.997 μονάδες (γραμμή ΓΔ).

Περιόρισε τις απώλειες του στο τέλος ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης, ο οποίος διατηρεί το σήμα αγοράς, με τον δείκτη RSI να κλείνει για ακόμη μία συνεδρίαση κάτω από το όριο της υπεραγορασμένης ζώνης. Η αντίσταση βρίσκεται στις 1.431 μονάδες (γραμμή ΑΒ) και η στήριξη στις 1.264 μονάδες (γραμμή ΓΔ).

Στο τέλος διαμορφώθηκε το τελικό πρόσημο για τον τραπεζικό δείκτημε τον δείκτη RSI να απομακρύνεται από το όριο της υπεραγορασμένης ζώνης, και με το σήμα πώλησης να διατηρείται. Η αντίσταση βρίσκεται στις 605 μονάδες (γραμμή ΑΒ), και η στήριξη στις 468 μονάδες (γραμμή ΓΔ), με τον όγκο να διαμορφώνεται στα 31,84 εκατ. τεμάχια, έναντι 42,24 εκατ. τεμαχίων του μέσου όρου των τριάντα ημερών.

Η μετοχή της TITC έκλεισε στα 17,50 ευρώ με πτώση 1,46%, διατηρώντας την ανοδική της τάση, καθώς και το σήμα αγοράς. Η αντίσταση βρίσκεται στα 18,68 ευρώ με την επόμενη στα 19,73 ευρώ, και η στήριξη στα 17,47 ευρώ με την επόμενη στα 16,61 ευρώ, με τις εισροές στην μετοχή να συνεχίζονται. Μ.Ο όγκου 30 ημερών 56,26 χιλ. τεμάχια.

Απόδοση μηνός +5,07%

Απόδοση 3μηνου +28,03%

Απόδοση 6μηνου +31,80%

Απόδοση από 1/1 +30,45%

Απόδοση 52 εβδομάδων +53,46%

Μέγιστη τιμή 52 εβδ. 18,04 ευρώ

Ελάχιστη τιμή 52 εβδ. 9,8805 ευρώ

Καθαρή Θέση 1,2 δισ. ευρώ (στοιχεία χρήσης α΄ τριμήνου 2021)

BV 15,63

P/BV 1,12

P/E 1158

EV/EBITDA* 4,36 (σε 12μηνη βάση)

EV/Sales* 0,83 (σε 12μηνη βάση)

Ελεύθερες ταμειακές ροές 14,1 εκατ. ευρώ από –15,6 εκατ. ευρώ το α΄ τρίμηνο του 2020

Ξένα/Ιδία 0,6

ROE +1,2%

Δείκτης Φερεγγυότητας* 50,15%

Κεφαλαιοποίηση 1,44 δισ. ευρώ

Η μετοχή της Μουζάκης έκλεισε στα 0,584 ευρώ με πτώση 2,67%, διατηρώντας την ανοδική της τάση, καθώς και το σήμα αγοράς. Η αντίσταση βρίσκεται στα 0,83 ευρώ και η στήριξη στα 0,55 ευρώ, με τις εκροές στην μετοχή να περιορίζονται. Μ.Ο όγκου 30 ημερών 20,91 χιλ. τεμάχια.

Απόδοση μηνός +8,15%

Απόδοση 3μηνου +58,27%

Απόδοση 6μηνου +71,76%

Απόδοση από 1/1 +55,32%

Απόδοση 52 εβδομάδων +65,44%

Μέγιστη τιμή 52 εβδ. 0,60 ευρώ

Ελάχιστη τιμή 52 εβδ. 0,287 ευρώ

Καθαρή Θέση 34,3 εκατ. ευρώ (στοιχεία χρήσης 2020)

BV 1,07

P/BV 0,55

P/E 36,5

EV/EBITDA* 27,24 (σε 12μηνη βάση)

EV/Sales* 4,19 (σε 12μηνη βάση)

Ελεύθερες ταμειακές ροές 1,05 εκατ. ευρώ από 173.243 ευρώ το 2019

Ξένα/Ιδία αρνητικά

ROE +1,5%

Δείκτης Φερεγγυότητας* 60,51%

Κεφαλαιοποίηση 18,8 εκατ. ευρώ

*Δείκτης Φερεγγυότητας είναι η ικανότητα μιας εταιρείας να μπορεί να ανταπεξέλθει στις οικονομικές της υποχρεώσεις, κυρίως σε μακροχρόνιο ορίζοντα. Όσο μεγαλύτερος ο εν λόγω δείκτης, τόσο περισσότερο μπορεί να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις της η εταιρεία.

*EV/EBITDA: Ο εν λόγω αριθμοδείκτης χρησιμοποιείται για τον προσδιορισμό της αξίας μιας εταιρείας με βάση τα EBITDA (κέρδη προ φόρων, τόκων, και αποσβέσεων)Όσο υψηλότερος είναι ο αριθμοδείκτης EV/EBITDA τόσο υπερτιμημένη μπορεί να θεωρηθεί μια εταιρεία, ενώ όσο χαμηλότερος τόσο υποτιμημένη (κάτω του 8x).

*EV/Sales: Ο εν λόγω αριθμοδείκτης αποτυπώνει την αξία μιας επιχείρησης με βάση τις πωλήσεις της. Όσο χαμηλότερος είναι ο συγκεκριμένος αριθμοδείκτης τόσο πιο υποτιμημένη θεωρείται η εταιρεία. Ένας υψηλός δείκτης EV/Sales, μπορεί να σημαίνει ότι οι επενδυτές πιστεύουν ότι οι μελλοντικές πωλήσεις θα αυξηθούν σημαντικά, ενώ ένας χαμηλός δείκτης EV/Sales ότι οι μελλοντικές προοπτικές των πωλήσεων δεν είναι ιδιαίτερα ελκυστικές. Συνήθως ο αριθμοδείκτης EV/Sales κινείται μεταξύ του 1x και του 3x.

Πτωτικά κινήθηκαν και σήμερα οι αποδόσεις των ελληνικών κρατικών ομολόγων, με αυτή του πενταετούς να διαμορφώνεται στο 0,126με πτώση 20,25%, και του δεκαετούς στο 0,855με πτώση 5,52%.

Θεόδωρος Σεμερτζίδης, CEFA

Τα παραπάνω εκφράζουν προσωπικές απόψεις, και σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν προτροπή για αγορά, πώληση ή διακράτηση οποιασδήποτε κινητής αξίας.

follow us on twitter:

https://twitter.com/neweconomygr

https://twitter.com/TheodorosSem